Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
А јаглехидрати доволно се 300 или да не се малце или па многу,... да намалам да покачам,... масти колку грама треба,... 60кг сум ?
Еднаш се живее дете.Јади дур можеш после ќе си викаш како не си каснав од тоа убавото чоколатце дур можев :)

Во твојот случај гледај да бидат 2.5 грама протеини на еден килограм телесна тежина. Тоа е моја препорака. Значи 77 кг x 2.5 = 192.5.

Патем, прашање до сите.

Гледам периодов повеќето од вас кои пишуваат овдека сте на диети за слабеење и се дефинирате. Има некоја посебна причина зошто го правите тоа баш периодов или само јас сум изрод на форумов што после септември сум на маса :icon_lol:
Хаха шо има врска то кој кога, јас на пример сум на диети оти бев свинче и се стремам да станам човек :) Инаку и јас планирам да бидам на диети уште месец и пол колку се исчистам толку после то на маса удирам до март месец. И пак чистење за до средината на јуни 6 pack ако можи да се има :)

Еднаш се живее дете.Јади дур можеш после ќе си викаш како не си каснав од тоа убавото чоколатце дур можев :)
hh немај гајле и чоколадце можам да си каснам не е проблем

Идам у теретана и глеам правилно да се исхранувам али не ми се јасни некој работи.
Знам шо треба за ручек да јадам али незнам што да јадам за доручек,вечера и мегуоброци.После некој нека ми каже што несмеам да јадам и дали смеам црн леб и благо во мали колкичини.

Идам у теретана и глеам правилно да се исхранувам али не ми се јасни некој работи.
Знам шо треба за ручек да јадам али незнам што да јадам за доручек,вечера и мегуоброци.После некој нека ми каже што несмеам да јадам и дали смеам црн леб и благо во мали колкичини.
Битно е да внесуваш 2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг не е битно од кој извор битно е да следиш калории.
http://www.myfitnesspal.com/

Битно е да внесуваш 2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг не е битно од кој извор битно е да следиш калории.

Како не е битно од кој извор? Од која интернет страна ги вадиш ваквите инфомации пишани од самопрогласени професионалци?

Како не е битно од кој извор? Од која интернет страна ги вадиш ваквите инфомации пишани од самопрогласени професионалци?
За почетник подобро е да следи колку внесува калории.Чекор по чекор ако му објаснуваш што се да јаде ќе се уплаши :)

јас сум 72 кг-186 цм. сега си вежбам дома склекови,стомачни.... ако секој ден го почитувам ова "2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг" ќе почнам ли да качувам маса, или
нормала ќе си останам? и колку калории дневно треба да
внесувам. сакам барем до 76-77 кг да качам.

јас сум 72 кг-186 цм. сега си вежбам дома склекови,стомачни.... ако секој ден го почитувам ова "2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг" ќе почнам ли да качувам маса, или
нормала ќе си останам? и колку калории дневно треба да
внесувам. сакам барем до 76-77 кг да качам.
Од 30-40 калории на секој кг.

За почетник подобро е да следи колку внесува калории.Чекор по чекор ако му објаснуваш што се да јаде ќе се уплаши :)

Сега ти ми до кажуваш истото што јас ти го дадов како совет пред некоја недела? :icon_lol:

Друго е кога филозофираш за непотребни работи, а сосем трето е кога ја објаснуваш основата.

А основата во овој случај е дека треба да се има во предвид од каков извор доаѓаат јаглехидратите, мастите и особено протеините.

За да не се "уплаши" како што викаш ти, едноставно ќе пишеш.

Јаглехидрати: Овес, ориз, кафеав леб, кафеав ориз, полнозрнести житарици, итн.
Протеини: Јајца, пилешко, телешко, туна, итн.
Масти: Јаткасти плодови, омега3, и повеќе не се потребни бидејќи ќе ги добива од останата храна.

Сега ти ми до кажуваш истото што јас ти го дадов како совет пред некоја недела? :icon_lol:

Друго е кога филозофираш за непотребни работи, а сосем трето е кога ја објаснуваш основата.

А основата во овој случај е дека треба да се има во предвид од каков извор доаѓаат јаглехидратите, мастите и особено протеините.

За да не се "уплаши" како што викаш ти, едноставно ќе пишеш.

Јаглехидрати: Овес, ориз, кафеав леб, кафеав ориз, полнозрнести житарици, итн.
Протеини: Јајца, пилешко, телешко, туна, итн.
Масти: Јаткасти плодови, омега3, и повеќе не се потребни бидејќи ќе ги добива од останата храна.
Да пробав да му објаснувам комплексно на 2-ца другари и веднаш ме помислија дека сум rocket scientist по што почнав со прости зборови да објаснувам :)

Да пробав да му објаснувам комплексно на 2-ца другари и веднаш ме помислија дека сум rocket scientist по што почнав со прости зборови да објаснувам :)

На друг начин работиме овдека на под-форумов.
Ако сакаш да бидеш дел од тимот кој помага, прави го тоа правилно и што појасно.
Сепак имај во превид дека дискутираш на еден од најголемите форуми за дискусии во Македонија, и секој што ќе прочита (а поинаку е кога читаш, одошто слушаш) сака да види точна и проверена инфромација.

Еднаш го правев овој муабет со тебе, веќе треба да знаеш во иднина како да постапиш со следниот кој ќе бара помош.

Што е подобро за чистење, бел ориз или варен компир како извор на јх во еден оброк?

Taka e myers za toa ste tuka poiskusnite da pomagate na tie sto doprva ucat a ne stef angel mi bara pari mene za da mi dadel nekoe meni za dnevna ishrana.

Taka e myers za toa ste tuka poiskusnite da pomagate na tie sto doprva ucat a ne stef angel mi bara pari mene za da mi dadel nekoe meni za dnevna ishrana.
Па од што сакаш да живеам од воздух.Морам и јас од овој бизнис да живеам.Ако моето учење,детерминација и знаење е без пари каде е моето преживување од сето ова.Давам бесплатно одамна сега време е и јас да почнам да земам пари од сето ова.Затоа нудам 3 бесплатни тренинга и резултатите ќе бидат видливи.Во рок од 3 месеци сигурно би добил повеќе да платиш некој што знае како да те тренира од колку да вежбаш 1 година и да немаш никакви резултати.А 90 % од почетниците не знаат со правилна форма да вежбаат камоли што прават во теретана.Ако инвестираш барем инвестирај правилно.Бесплатно никој не го прави тоа а прашај колку бараат другите за персонален тренинг и исхрана па ќе видиш дека јас ти барам минимум.Така да за да го продолжам моето учење и вежбање мора од некаде да имам клиенти.Доволно вежбав без пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom