Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Човек ќе помисли дека Вардар игра на Алијанц Арената :eek:

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Па новата Филип Втори Арена, е Алианц за стадионот на Тетекс.
нели е?
Да не го изградеше Владата со народни пари, и Градски ќе беше ораница ;) Да не случајно клубот си го плати стадионот?
Нека направат т.е нека ги реновираат комплетно од корен постоечките стадиони во Битола, Тетово, Прилеп, Штип...Немора да се за 35 000, нека бидат максимум до 20 000 гледачи, ќе се зголеми и посетата а и квалитетот на фудбалот. :)

За навивањето и јас сум да се воведат казни, да се научи дека на стадион се оди да се бодри сопствениот тим а не да се навредуваат барем не на верска основа.
Незнам како очекувате да биди суспендират теренот на Шкендија, кога после дербито во претходното коло немаше ниедна казна за Вардар. Сега за сега со ништо не докажал Илчо дека е подобар од Хари... (n)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ќе ти реплицирам, зошто мислим дека и за мене е наменето ова.

Еве искрено да те прашам, дали ти се допаѓаше навивањето денеска? Ја ти гарантирам дека доколку сте 150 души, ќе имате 100% појако навивање отколку на вакви натпревари.
Џабе бројката, пола од тие незнаат ни за што дошле на стадион, а камо ли да знаат да ти запеат некоја песна која би ја пееле во друг случај.
Не провоцирам, зошто немам намера да се замарам по форумов, ако мислеше на тоа :) Ако на вас ви се свиѓаше денешното навивање, ваше си е. Ама кој и да ја гледаше утакмицава, да разбираат сите што скандирате, веруј дека ќе ви се искинат од смеење.
Поздрав.

B

Beck's

Гостин
Ќе ти реплицирам, зошто мислим дека и за мене е наменето ова.

Еве искрено да те прашам, дали ти се допаѓаше навивањето денеска? Ја ти гарантирам дека доколку сте 150 души, ќе имате 100% појако навивање отколку на вакви натпревари.
Џабе бројката, пола од тие незнаат ни за што дошле на стадион, а камо ли да знаат да ти запеат некоја песна која би ја пееле во друг случај.
Не провоцирам, зошто немам намера да се замарам по форумов, ако мислеше на тоа :) Ако на вас ви се свиѓаше денешното навивање, ваше си е. Ама кој и да ја гледаше утакмицава, да разбираат сите што скандирате, веруј дека ќе ви се искинат од смеење.
Поздрав.
Kako prvo na vakvi natprevari normalno e da dojdat poveke dusi, pa ako od edna strana e loso za navivanjeto od druga strana ima nesto dobro t.e nekoi sto ne gi znaat pesnite imaat moznost da gi naucat.
Kako vtoro deneska cel stadion navivase taka da cuvstvoto bese ala Camp Nou za makedonski uslovi. Da imavme uste malce podrska i od tribinata sproti glavnata ke bese kapak. Ova generacija na Ballisti se mladi deca koi seuste sozrevaat vo nesto pogolemo. So trud i zelba ke ja dostignat posakuvanata cel. Kako sto kazav navivanjeto, skandiranjata, isvirkuvanjata idea zaedno so glavna i tesko od moja strana da procenam dali bile za desetka deneska ili ne. Koreografii imase, baklji imase, brojka imase, znaci se sto e potrebno za eden derbi duel. Vprocem im odrzavme lekcija na nekoi deka vo Tetovo ne se vlaga vo teren, deka posle nedosuden penal ima reakcija samo od igracite, strucniot stab a revoltot publikata ja pokaza samo so isvirkuvanja. Normalno deka ke naleta nekoj padobranec koj ke frla so sise, iako istiot sekoj pat e kritikuvan od publikata, i se poveke se namaluvaat ovie licnosti. Pokazavme deka derbi natprevar moze da pomine bez incidenti, bez vleguvanja vo teren, bez intervencija na EBR.
Pokazavme deka uste nema tim vo Makedonija koj bi privlekol tolku publika i deka strasta za ovoj klub gi nadminuva site granici.

Jas nikogas nema da ocekuvam pofalbi od vas, ama personalno ne mi cue za toa. Jas uzivam sekoja nedela vo toj stadion, vo taa atmosfera. Isto vi posakuvam i na vam drugite vo nekoja bliska idnina da go pocustvuvate toa sto go pocustvuva sekoj fan na Shkendija koga igra ovoj klub.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Pokazavme deka uste nema tim vo Makedonija koj bi privlekol tolku publika i deka strasta za ovoj klub gi nadminuva site granici.
Имаш право, се покажа дека во Македонија нема друг тим освен Вардар кој привлекува толку многу публика на секој терен ;)

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Имаш право, се покажа дека во Македонија нема друг тим освен Вардар кој привлекува толку многу публика на секој терен ;)
Abe ne e prv pat Alloo :)

I vo druga liga Shkendija gi ima tie 3.000 obicna publika , tolku znaes mladicu , ste ostanale za toa deka NEKOGASH vardar i komiti bile 20.000 , da ama stari vreminja .

Член од
1 октомври 2012
Мислења
278
Поени од реакции
212
Shkednija ima dosta publika na sekoj natprevar minimum 3000 luge imaat koga se domakini sto e brojka za respekt a ne ekipi od tipot na Renova,Metalurg,Drita i nekoj vukojebini tamu stasaa da igrat vo prva liga ednostavno ligava stana Corba :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom