Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
А ме правеа “енглез“ кога тролав тука дека први секогаш почнуваат со навреди и провокации (нашето гостување во Тетово и тепачката на трибина)...
Ма луд јебе збуњеног.

Се се али Тоше педер ...
брука за една '' навивачка " група, ако сакаат да личат на нешто сериозно ваквите непотребни песни нека си ги искоренат одма, за починат уметник и пред Се хуманитарец и добар човек ова да се скандира. :facepalm:

Па кај се ФФМ одма да удрат забрана за домашна публика ко што тоа се прави во сите сериозни првенства и тоа за расизам, па после нека викаат Тоше Педер колку сакаат, прво 1 меч казна, се повтори ли истиот инцидент, 2, и така дур не им текне каква грешка во чекори прават.

Да ти се посерам у федерацијата ако не удри ваква казна за, ко прво, скандирање за УЧК, терористичка организација која ја нападна државата во 2001, и второ, ова со Тоше и плус ред други навредливи песни.
Зашто медиумиве не направат притисок за да се санкционираат ваквите инциденти на начин на кој што МОРА да се санкционираат, нели Илчо вети промени, работа по теркот на сериозните фудбалски федерации во Европа, епа ајде бе чоек, почни да ги исполнуваш ветувањата иначе и ти ќе станеш една ирелевантна мравка у мак фудбалот ала Хари лоповот.

п.с. Да не испадне дека мојов став има двојни стандарди, истово важи за сите македонски навивачки групи. Со симболични парични казни НИШТО не се постигнува.
Се е кажано :)
3429268257c947c38dace69.png

Pa nema uste godina koga domakin bese vardar...mislis toa navivanje e zaboraveno !!!! pa vie uste i na reprezenativno nivo koga igrate(Litvanija,Nis&BG) navreduvate narod koj ne e ni ucesnik a ni protivnik tamu..Apsurdno...i sega bozem se navredivte deneska...
Ocigledno ve iritirale deneska Ballistite,mozete da plukate kolku sakate,ama cim 2-3 stranici im posvetuvate na niv popularni vi se :) ABSOLUT V.C

548711_354350157993268_1899509414_n.jpg

(многу) Повеќе на гостување во Скопје отколку на домашен терен, голем минус за Чкембари, и тоа дел од трибинава си седат дечкиве им чуе ...
Ја ви гарантирам дека доколку вадите бројка слична на онаа која ја имавте, на кхм, гостувањето во Скопје против Вардар тимот од домашен терен ќе вади бодови ко од шала, стварно не ми е јасно зашто волку слаб интерес има кога и те како му е потребна подршка на тимот, само на таков начин ќе станат некаков фактор во македонскиов фудбал, а не декор.

Добронамерна критика. ;)

^ Овде и играчите пееја заедно со нас. Besa-Besë!

Pa ako sakate da se trgnat tie navredi Tose Peder i slicni mislam treba nesto da se prevzeme od site navivacki grupi vo MKD ne deka go opravduvam toa za Tose covekot e pocinat i neka pociva vo mir,no sakam da kazam nesto drugo pred nekoja utakamica neznam so koj igrase vardar mislam so turnovo ne sum siguren komiti peeja Alah P.... pa neli toa e isto nesto sveto za site muslimani zarem so toa ke se postigne nesto NIKOGAS moe mislenje e deka prv cekor treba komiti da prevzemat da gi trgnat tie navredi od nivnata tribina koga oni prvi ke posednat po toa jas sum 100 % uveren deka i drugite Albanski grupi go ostranat toa sto e normalno sto gi iritira site Makedonci za pokojniot Tose treba malce razum i volja i mislam deka ke zalicime na nesto a vaka sme CIRKUZ.

мене ми пречи тоа алах педер што се пее ради турци и босанци што се океј луѓе да ги вреѓаме,за вас кур ме боли.Нормално е дека ќе има навреди нема ова навивачките групи да го решаваат треба политичарите да го решат:)

(многу) Повеќе на гостување во Скопје отколку на домашен терен, голем минус за Чкембари, и тоа дел од трибинава си седат дечкиве им чуе ...
Ја ви гарантирам дека доколку вадите бројка слична на онаа која ја имавте, на кхм, гостувањето во Скопје против Вардар тимот од домашен терен ќе вади бодови ко од шала, стварно не ми е јасно зашто волку слаб интерес има кога и те како му е потребна подршка на тимот, само на таков начин ќе станат некаков фактор во македонскиов фудбал, а не декор.

Добронамерна критика. ;)

Се си е на место во постот..(y)
Со сликата се покажува каков менталитет имаме како навивачи,општо во цела држава.....можеби за науката е нејасно,сепак ова е македонски феномен....:D
На дерби 1500 Комити,700-800 Чкембари курчење со клипови,вакви сме такви сме....слики се поставуваат на секој чекор на интернет....на обична утакмица бројките се повеќекратно помали....во двете групи....
То е,сите се палат на дерби,за другите утакмици реалната слика на стадионите е ваква....затоа сите ни се смеат на навивачки план...
Ова ни е во менталитетот на Македончето...да бидиш виден само на важни настани,за вакви неважвни мечеви никој не се замара....

мене ми пречи тоа алах педер што се пее ради турци и босанци што се океј луѓе да ги вреѓаме,за вас кур ме боли.Нормално е дека ќе има навреди нема ова навивачките групи да го решаваат треба политичарите да го решат:)
edno zaboravi imas i Makedonci muslimani :) a za politicari koj gi ebe niv ne se zamaram so otpadoci

548711_354350157993268_1899509414_n.jpg

Добронамерна критика. ;)

Чкембари разочараа на оваа утакмица и јас очекував повеќе.Тука нема ни 50 души кои навиваат.Знам дека играат со неатрактивен противник но и ние играме па пак сме 400 на трибина..

Не мислим да провоцирам, ама чекајте, Балисти ја нарекуевте сериозна навијачка група?
Гледав 15-на минути, од 55-та до кај 70 и некоја. За тоа време не слушнав една песна за Шкендија, а скандирањата беа како да слушам некои деца од градинка.

Тоа е, не е само напикај бројка па навивањето какво биде нека биде. Ајде и вие ваљда ќе сфатите дека поарно да сте 100 души кои ќе навивате како што треба, отколку полн стадион кој мислат дека дошле на митинг и незнаат двајца играчи на Шкендија.

Абе дрим тимот се навикнал да игра на ораници што да прават нашиве што се навикнати да играат на убав терен , на таков беден мизерен терен само шкендија може да тепа , мада и на таков ги плеснавме лани :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom