Со албанската химна започна академската година во ДУТ

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Сигурен си дека се вика Македонија????????????
И под кои дроги си????????????
Прилеп е во Македонија ако немаш чувство на ориентација.
Пуно ако имаш подобра дрога прати нешто наваму чоек. Се убиФме од бронзање.
puno веќе не ме цитира и не ми реплицира...
Me win :)
Пред вистината и боговите молчат ;)
а да не му фрламе слама? (пред некој модератор да ми опни санкција да се изразам на скопски: А да не му обрнуваме внимание?)
:)

Незнам ја ти под кои дроги си ама у Македонија си :ROFLMAO:
Тоа е сурова вистина за него :)

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
што има врска како ќе се вика државата, спорот е за меѓународно употреба, мислиш дека светот ќе ја забележи разликата меѓу Името Македонија и било какво друго име?????????
абе Драганчо мој...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Што е националноста се прашувам???????
Не разбирам што сакаш да прашаш. Научи да оформуваш прашање, па напиши.
Значи потврдуваш дека македонците не го прифаќаат рамковниот?????????
Не можам да зборувам во името на сите Македонци, но јас како индивидуа не го прифаќам. Не можам да прифатам дека некое малцинство е толкав процент во државава, кога половина од куќите овде им се празни, или пак воопшто ги нема. Затоа и пропадна пописот.

Луѓето немаат што да јадат, а ти ми збориш мене национален интерес, што има врска како ќе се вика државата, спорот е за меѓународно употреба, мислиш дека светот ќе ја забележи разликата меѓу Името Македонија и било какво друго име?????????
За самите македонци ќе биде катастрофално да бидат надвор од НАТО и ЕУ, но и за сите граѓани на државава, освен тие што крадат моментално, а оваа позиција му одговара..................
Немаш да јадеш? Оди бе чисти вецеа во Германија, што ме замараш тука?

Јас ти зборувам за национален интерес, мене тоа лично ме засега и јас ќе се викам како што ЈАС САКАМ и никој нема право да го менува тоа. Ти не си фактор да одлучуваш, еве од инат ти зборувам, нека биде катастрофално, ама јас ќе се викам како што сакам. Точка.

Ти посакуваш јас да одам, но пак ќе има домино ефект, ќе се вратам со пари и пак ќе земам државјанство и ќе купам неколку куќи на македонци...........:tapp:
Што дека ќе купиш? Најголемиот дел од Македонците мигрираат внатре во државата, ништо нема да постигнеш. Само трудот од чистените вецеа ќе го фрлиш во празно.

Ако меѓунардониот суд за правда те осудува за злосторство против човештвото тогаш вашите војници не се чисти како солза......................
Нашите војници бранеа татковина од инцестоидни вандали. За мене секогаш моите ќе бидат во право. А тоа што ДПМНЕ се порази со одлуката да им даде амнестија на гадовите, тоа е друга работа.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Нашите војници бранеа татковина од инцестоидни вандали. За мене секогаш моите ќе бидат во право. А тоа што ДПМНЕ се порази со одлуката да им даде амнестија на гадовите, тоа е друга работа.
Не се порази ВМРО тие што го потпишаа рамквниот во него стоеше дека мора да се амнестираат ОНА инцесоидните терористи,за се друго погоре у право си

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Не се порази ВМРО тие што го потпишаа рамквниот во него стоеше дека мора да се амнестираат ОНА инцесоидните терористи,за се друго погоре у право си
Баш ме интересира кај точно го пишува тоа? Ако го имаш те молам испрати го.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ново, ново :)

07.10.2012 | 15:03
Прочитано: 602

Триесетгодишната Џ.А. од велешкото село Долно Јаболчиште вчера си го убила петгодишниот син Салко Х, соопшти Министерството за внатрешни работи. Убиството се случило околу 15 часот кај местото Нуришова плоча во селото Долно Јаболчиште.
Како што соопшти МВР, Џ.А. го напуштила домот влечејќи го детето за рака и заминала кон местото, каде што од се уште непознати причини со пиштол го усмртила синот.
Со еден куршум го застрелала во стомакот и детето починало на пат кон болница. Пиштолот го поседувала без дозвола.
Телото на детето е пренесено на обдукција во Институтот за судска медицина, а Џ.А. е приведена во СВР-Велес, а потоа однесена во велешката Општа болница на одделот за невропсихијатрија. СВР-Велес го расчистува случајот.

Демографија

Исто како Горно Јаболчиште и овде во Долно Јаболчиште бележиме промени во националниот состав на населението на селото.
Во 1961 година во селото живееле 335 жители, 199 Турци и 135 Албанци, во 1994 година селото броело 496 жители само Албанци.
Според пописот од 2002 година демографската слика на Долно Јаболичште е следнава:

Жители 718
Албанци 716
Останати 2

V

viktora

Гостин
Ти посакуваш јас да одам, но пак ќе има домино ефект, ќе се вратам со пари и пак ќе земам државјанство и ќе купам неколку куќи на македонци...........:tapp:
Џабе, ќе дојдиш,ќе ја купиш и пак ќе си заминиш.;)
Види околу тебе колку твои имаат заминато за Швицарска или Њемачка.Овие ВМРО-вчинава денар не ви даваат,ако си приметил многу слабо се вложува во северозападна Македонија.Тоа е нивната политика,помалце пари и да ве испратат надвор на печалба.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Ќе заработам бан ама тогаш ко ќе се вратиш ќе можеш да го избричиш со зелено џамче од пиво.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Со рамковниот се предвидува амнестија на борците на ОНА кои не направија никакво злосторство против човештвото. таму не спаѓаат хашките случаи кои одат под графата на болдираното.
Притисокот на Албанците и пазарџиската политика на ВМРО доведе до амнестирање и на овие, за кои не беше со рамковниот предвидено. Нормално, ниту еден човек со малку здрав разум не би подржал амнестија за ваквите случаи. Не постои на светот било каков изговор да се амнестира некој кој го правел тоа што им го правел овој, на мавровските работници:

Иронијата е дека почина у затвор незаслужено мирно. Таква смрт не заслужува некој кој ги силуваше и им буташе стапови во газот на невини луѓе и после ги тераше да лижат, како и други пикантерии...
Да даде Господ на сите Албанци кои бараа амнестија за овие исто да им се деси у фамилија. Истото им го пожелувам на пратениците кои дигнаа рака да гласаат за амнестија на ваквите.
Искрено се надевам дека ќе се инкарнира како жена у Афганистан.

Втора иронија е фактот дека лежеше затвор за сосема друга работа.

Поентата е дека не треба да се меша амнестијата за борците на ОНА, со амнестијата за хашките случаи.
После амнестијата на хашките случаи, сметам дека е беспредметно државата Македонија да гони било кого за било што.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Вие дај боже сите до еден прво заминете, па ќе видиме за враќањето.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.168
Вие дај боже сите до еден прво заминете, па ќе видиме за враќањето.

Другар, сакам да ти кажам само еден збор: НАТОООООООО
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 22:51 ---
Џабе, ќе дојдиш,ќе ја купиш и пак ќе си заминиш.;)
Види околу тебе колку твои имаат заминато за Швицарска или Њемачка.Овие ВМРО-вчинава денар не ви даваат,ако си приметил многу слабо се вложува во северозападна Македонија.Тоа е нивната политика,помалце пари и да ве испратат надвор на печалба.

Ова држава веќе нема пари, така да веќе таа финта нема да врши работа...............
Сега сите мораме да одиме на печалба, а вие не сте научени да работите, сте се научиле да се вработувате во македонски фабрики каде имате плати + БОНУСИ (КРАДЕЊЕ) а само седите.........но на крај ги затворавте пошто немаше што да се краде веќе..........сега се вработувате во голема фабрика=администрација, а парите со задолжување од странство, гледам добар пат води државава......

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
За фалење е тоа што мора друг да ти средува место тебе и што имаш толкав грб за курчење позади тебе ?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.168
Ќе заработам бан ама тогаш ко ќе се вратиш ќе можеш да го избричиш со зелено џамче од пиво.

Нема да заработиш бан, не се секирај, доказ е тоа што уште си член.............

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 22:51 ---

Ова држава веќе нема пари, така да веќе таа финта нема да врши работа...............
Сега сите мораме да одиме на печалба, а вие не сте научени да работите, сте се научиле да се вработувате во македонски фабрики каде имате плати + БОНУСИ (КРАДЕЊЕ) а само седите.........но на крај ги затворавте пошто немаше што да се краде веќе..........сега се вработувате во голема фабрика=администрација, а парите со задолжување од странство, гледам добар пат води државава......
Видовме вас се ве исповработија приватниве фирми......посебно странскиве....(y)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Со рамковниот се предвидува амнестија на борците на ОНА кои не направија никакво злосторство против човештвото. таму не спаѓаат хашките случаи кои одат под графата на болдираното.
Притисокот на Албанците и пазарџиската политика на ВМРО доведе до амнестирање и на овие, за кои не беше со рамковниот предвидено. Нормално, ниту еден човек со малку здрав разум не би подржал амнестија за ваквите случаи. Не постои на светот било каков изговор да се амнестира некој кој го правел тоа што им го правел овој, на мавровските работници:

Иронијата е дека почина у затвор незаслужено мирно. Таква смрт не заслужува некој кој ги силуваше и им буташе стапови во газот на невини луѓе и после ги тераше да лижат, како и други пикантерии...
Да даде Господ на сите Албанци кои бараа амнестија за овие исто да им се деси у фамилија. Истото им го пожелувам на пратениците кои дигнаа рака да гласаат за амнестија на ваквите.
Искрено се надевам дека ќе се инкарнира како жена у Афганистан.

Втора иронија е фактот дека лежеше затвор за сосема друга работа.

Поентата е дека не треба да се меша амнестијата за борците на ОНА, со амнестијата за хашките случаи.
После амнестијата на хашките случаи, сметам дека е беспредметно државата Македонија да гони било кого за било што.
Се имаш убаво објаснето, точно е тоа дека според рамковниот договор амнестија треба да следи само за оние припадници на ОНА/УЧК кои не извршиле злосторства против човештвото, амнестијата не треба да важи за оние бивши УЧК-терористи кои затварале вентили на брани и оставиле цел еден град без вода на +40 степени, не треба да важи за лица кои дигале луѓе во воздух со динамит, кои жигосувале грбови на работници и.т.н. бидејќи тука станува збор за злосторства против цивилно население, меѓутоа со политики на билдање на политички поени, пазарење и тендерашење дај-ми-го-на-ти-го(помеѓу ДПМНЕ и ДУИ) утре може и државата да се стави топтан на некој тендер и да се направи пазар !
Б.Т.В. пред два дена во собранието се виде дека бракот(од интерес) помеѓу ДПМНЕ и ДУИ е поцврст од било кога !

Kajgana Shop

На врв Bottom