Мојот став нема кредибилитет, ама твојот затоа има така?
И дај молим те кажи ми која е таа моја партија ?
Дали спомнав ја негде партија ?
Од каде заклучи дека мојот став е партиски ?
Ајде да не завлегуваме у дебата кај што ќе идеме на долго и на широко, ќе ти кажам вака:
Мојот став не е партиски, не е манипулиран од ВМРО или од СДСМ или од НСДП или од некоја друга партија, мојот став не е манипулиран од медиумите, мојот став не е создаден врз база на документарци и емисии кои ги прави само Кузман. Ти кажав и претходно во моите постови, интернетот е место на кое можеш да прочиташ информации и од една и од друга перспектива и обично ставовите на тој начин ги донесувам.
Значи мојот став е истиот став како на сите луѓе кои ја сакаат Македонија, а не гледаат да ја искористат за некои нивни цели !
Па сеа како да ти кажам само вие го поддржувате тој договор, неможе сите останати да сме у криво, а само вие да сте у право, изгледа ќе е обратно...
Ајде уште еднаш ќе те прашам:
Читаш ли ти што пишуваш или само штракаш на тастатурата колку да имаш на квантитет ?
Прво ми викаш „никој не ти се меша за името“, а сега ми викаш „треба јас да ти се мешам во тој проблем и треба да ти вршам притисок“.
Незнам ти како ги сфаќаш работите, ама едно е сигурно. Нема Македонец што тебе ќе ти дозволи ти да му кажуваш он дали ќе биде Македонец или не. Ти врши притисок колку сакаш, ама нема Македонец што ќе дозволи некој да го смени името МАКЕДОНИЈА.
Иначе имам пријатели што живееле во други држави во Европа и викаат дека таму не е ништо поразлично од тука, во поглед на тоа дека таму да, зимаш ти поголема плата, ама имаш и поголеми давачки кон државата, повеќе пари трошиш на храна, и дека на крај ти испаѓа танте за танте.
Еве во Виена пример едно шише од 0.5л Кока-кола ти е 2,5 евра (154 денари), а тука ти е 40 денари.
Дај објасни ми каде јас ја спомнав ЈНА ?
Каде уопште у нашево реплицирање стана збор за ЈНА ?
Јас убаво ти ја спомнав твојата она како терористичка организација, а ти ми реплицираше дека АРМ била терористичка и дека рацете и биле полни со крв. Кажи ми во која ситуација рацете на АРМ биле полни со крв ?
Глупаво, смешно и апсурдно е да споредуваш државна армија која има за цел да ја брани државата со организации од типот на она или ал каеда.
Добро бе ти го спомнав затоа проблемот со Македонци кои зимаат бугарски пасош. Ете они исто имаат родители Македонци, ама се откажале од наше државјанство и земале бугарско. И сеа ние треба да одиме да ги чекаме пред бугарска амбасада со шипки и да ги тепаме зошто така прават ?
Или треба на следниот попис да нема графа за бугари со цел тие што имаат родители Македонци, а земале бугарки пасош да не можат да се запишат како Бугари.
За земја која нели се стреми кон идеалот на демократија, да прави вакви работи е смешно. Нели основно право е секој да има слобода на самоопределување. Ова вие што до правите не е право на самоопределување.
Вториот болд не вреди да се коментира...
Чекај да ги извадам листите од дома за тоа кој студент каков бил на тестирањата и ќе ти кажам
.
Доказот не е кај мене туку кај тие што ја водат таа евиденција, а не ми глуми лудило и не ми кажувај дека ништо незнаеш за тоа. Самите тие што аплицирале кажуваат дека на листите биле погоре од албанците кои влегле во академијата само зошто вашиот ви преценет рамковен викал дека вие мора со толку и толку % да бидете застапени...
За последното пасусче само ова ќе те прашам:
Сеа го негираш и фактот што албанци се вработуваат само зошто мора да бидат со толкава процентуална застапеност, па вината како ја префрлаш на Македонците ?
Смешно...
П.С. Приметувам дека постовите ти се се пократки и дека не ми реплицираш на се што пишувам во моите постови, а дури и тоа што го реплицираш е без факти и неиздржано...
Lack of arguments !?
Ах бре Кузмане, црни Кузмане, што не учиш ти, а што уствари било вистината...
Место убаво да ни каже дека албанците се староседелци на оваа територија, он не лаже дека ние сме биле тука први...
Иначе ќути да не бевте вие шо ќе правеа другите муслимани у државава...
Ќе требаше по подруми да се кријат за една молитва да напраат ко шо треба...
Арно што сте вие тука...
Иначе почнувам да се сомневам во нешто и сигурен сум дека ти ќе ми ја разјасниш дилемава. Нашиве христијани нешто викаат као Адам бил првиот човек. Сеа глеам дека ти се разбираш од историја, па ваљда ќе ми кажеш најубаво, зошто ја мислам дека ипак првиот човек бил адем, а не адам...
Кај Кузман не учи на невистини, сеа па и поповите цел живот не лажеле....
TROLL MODE : ON !!!