- Член од
- 20 ноември 2008
- Мислења
- 6.104
- Поени од реакции
- 2.514
Слап ти е процесорот, ќе ти кочит.Ако можам да знам зашто ?
ПС побрзо зашто се спремам да го инсталирам
Слап ти е процесорот, ќе ти кочит.Ако можам да знам зашто ?
ПС побрзо зашто се спремам да го инсталирам
АКо не го користиш компјутерот за работа со поголеми програми кои бараат многу рам меморија, или го користиш само за сурфање филмови и слично тогаш е се исто кој ќе го инсталираш.за лаптоп со 4гб рам и 2гб графичка да инталирам виндвос 7 32 или 64битен, пошто викаат за 32 битен подржува 4 гб рам ама ако имаш и графичка посебна со на пример 1 гб тогаш ке подржи само 3 гига од рамот?
па графичката е неинтегрирана ГТ 635 2гб, мислам дека е со нејзина меморија вајда? значи 64битнед да инсталирам.. фалаАКо не го користиш компјутерот за работа со поголеми програми кои бараат многу рам меморија, или го користиш само за сурфање филмови и слично тогаш е се исто кој ќе го инсталираш.
Сега во врска со твојот случат. Ако графичката има нејзина вградена меморија, прво ќе ја адресира таа па ке останат уште 3GB слободни за адресирање и ќе бидат на располагање на RAM меморијата. Доколку графичката е интегрирана и користи меморија од рамот тогаш сите 4GB за адресирање ќе бидат доделени на рам меморијата.
Е сега вака доколку графичката што ја имаш со 2 GB меморија ти е интегрирана и користи меморија од рамот тогаш ќе ти заврши работа и 32 битната верзија, меѓутоа доколку графичката ти е со нејзина меморија тогаш ќе имаш вкупно 2GB од графичката и 4 GB од рамот односно вкупно 6 GB за адресирање, Во тој случај 2 GB ќе ти бидат доделени на графичката и останатите 2 GB на рамот. Во таков случај ти е подобро да инсталираш 64 битна верзија.
Pisi im vo customer service. A nemas li dokument od mestoto kaj sto si go zel?Серискиот за активација ми е избришан и не се гледа целосно. Што да правам сега има некој начин да ми испратат нов или се стори?
Да им ебам тоа квалитет е нула, за 2 месеца цело побеле
Имам документи гаранција се, ај баш ќе им пишам на овие да кажат што како.Pisi im vo customer service. A nemas li dokument od mestoto kaj sto si go zel?
64за лаптоп со 4гб рам и 2гб графичка да инталирам виндвос 7 32 или 64битен, пошто викаат за 32 битен подржува 4 гб рам ама ако имаш и графичка посебна со на пример 1 гб тогаш ке подржи само 3 гига од рамот?
За игри било кој мислам дека ќе ти врши работа.добро 64 битен ке инсталирам само уште да ве прашам за углавно игри ке го користам и кој пакет home, pro или ultimate???
Home Premium ако сакаш аеро, ако не сакаш, Home Basic.добро 64 битен ке инсталирам само уште да ве прашам за углавно игри ке го користам и кој пакет home, pro или ultimate???
што е тоа аеро? и ке ми треба ли windos хp compability mode? за игри што се дх. 9 ?Home Premium ако сакаш аеро, ако не сакаш, Home Basic.
Аеро е интерфејсот со ефект на стакло.што е тоа аеро? и ке ми треба ли windos хp compability mode? за игри што се дх. 9 ?