- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.966
- Поени од реакции
- 4.073
Сакаш да кажеш дека ја пос.... уште првата денОва беше повеќе од аспект на тоалетната хартија да се разбереме![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакаш да кажеш дека ја пос.... уште првата денОва беше повеќе од аспект на тоалетната хартија да се разбереме![]()
Ти во твојот пост кажа дека те нервира името Skopje City Mall.
Ај да кажеме дека тотално си изумила дека македонската транскрипција на тоа име е ‘Градски Трговски Центар Скопје‘ и дека такво нешто веќе има и е најверојатно патентирано за да нема 5 градски трговски центри во Скопје, ај да го игнорираме тоа, сакаш да кажеш дека те нервира сосема правилното име на еден објект заради фуфли кои го злоупотребуваат изразот?
Значи, името како имe - Skopje City Mall не ме нервира. Ме нервира употребата на зборот мол во зборувањето. Еве ти дадоа претходно пример како е напишано на некои места: Молот нуди... За такви работи се нервирам, не дека ме нервира конкретно името на местото.
На пример, нормално ќе кажеш: Бев во Скопје сити мол - сосема во ред, такво си е името. Мене ме нервира кога го користат зборот мол наместо трговски центри и со првиот пост претпоставив дека со давањето на ова име, ќе се зголеми и неговата употреба.
Не сум против името, само дадов забелешка и моја претпоставка.
Да беше само мол во јазикот..ама има многу англицизми кои се употребуваат ... пикник,викенд,бренд,тренд.. и многу не ми текнува сега,со фејсбуков па почнаа место допаѓа,лајк,или место спорели-шерни
Глупости..
Некој што беше ако видел нека пише дали работи кугланата или и таа сеуште не е отворена?
Abe cekajte ne e gotovo uste, ima mnogu rabota. Vo Carrefour tavan fali, primeti nekoj ili jok?
Eden od gradeznicite tamu mi kaza deka navodno ke se staval ama ne stignale na vreme e sea koga I dali, ne znam.Во цел комплекс фали таванот.Мислам дека така и ке остане.
Eee jas se cekirav tamu use pred mesec dena, sigurno mnogu me mrazele![]()
Od mobilen pisuvam, mi se zezna nesto mak tastatura, treba da ja inataliram nanovoПишуј на кирилица да не се караме![]()