Дерби: Вардар - Пелистер (недела, 19 часот)

Кој ќе излезе како победник?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи цело време ти ги читам коментарите и доста е само јадиш трици.Кој бе не истепа тие со колата хааххаха абе дали си нормален што збораш доста само овде шириш дезинформации.А за навивањето не си ти меродавен да даваш впечатоци.Еве некој неутрален што бил на јужна нека даде свое мислење.За вашето навивање немам коментар освен пцовки и лекции по навивање :D.Значи повеќе на ова тема не кометирам.Со деца поќе не се заебавам , само до тие по случајност шо налетале на овај форум а не се во тек со настаните да му кажам.ЗНАЧИ ВЕРУВАЈТЕ САМО НА ОЧИТЕ , ОТИ ЕДНО Е НА ДЕЛО А ДРУГО НА ФОРУМИ И СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ.За натпреварот се виде колку сте јаки , честито на победа ама толку омалуважување на тимот на Пелистер страшна работа , ги надиграја се до крајот кога подлегнаа...И за крај само ова ќе кажам Има утакмица во Битола , таму јас ветувам дека Пелистер ќе победи на утакмицата милом силом глава главам па тие вашите не ке знаат што ќе му се деси ги жалам што ќе играат за вардар на таа утакмица.А за вас најјаките навивачи комите имам само едно да ви порачам,Ве моламммм да дојдите во Битола ве моламммм. Толку од мене
Кој неутрален дал свое мислење? :D
Битолчанец неутрален може да биде?

ЕВе ти мислењe од неутралец, од човек што верувај не го сака баш Вардар :D
http://forum.kajgana.com/threads/Дерби-Вардар-Пелистер-недела-19-часот.63812/page-31#post-5348384

Во Битола одиме секогаш, нити сме се уплшиле нешто, нити сте ни направиле нешто, а нити ќе ни направите во пролет.
Пази да не не победите :pos:

Блиску бевте до победа, 80% од времето не станавте од терен, да не ве толерираше судијатан толку, да не влегуваше секоја минута докторот на терен со тие со носилките (влегуваа напразно пошто кога ќе дојдеа одма станувавте) 10-1 ќе ве тепавме.
Тоа беше вашата тактика, ЛЕЖИ ЛЕЖИ ЛЕЖИ и оди да те видам направи акција. Само што си тргнал мораш да ја исфрлиш во аут топката, па пак се од почеток.

Шура оди на по една ракија :D тури им кур на овие :))

da imav sestra podobro ti da mi bidese zet barem si makedonec ne kako tebe sto ti e nekoj NUSE ili LIRIM zet znam deka e bolno no taa e vistinata zatoa pola stanavte pe.eri vo skopjeto otvorate dupki po wc do gtc a i site imate kompleksi zatoa sto vasite ma.ki imaat poteklo od isto4na makedonija pa mislite deka se site kako niv ama toa e sto e......btw razbrav na tie od kolata na nekoj mu gi iskrsile zabite vistina e toa?????

ЈАс неможам да разберам..ајде чкембари беа тепани во ред...комитите кога ќе дојдат во битола ќе биди потполно исто..и тие ќе бидат бранети од полицијата и тие со навивањето не се слушаат воопшто бидејќи се три пати помалце..не знам што е воопшто тука чудно дека сте биле погласни????..тоа е за фалење??..во ваш град сте нормално дека ќе се силите ..туку мене муабетот ми е зошто ваков став нема полицијата за Шверцерите и Балистите???,,тие се живо диво вреѓаат и што не прават па нема иста реакција за нив туку пак некои од нашите ќе го сркни

Па пола се шконтари.Вчера само тие маваа по нашите..Си знае еден шпон како си помина среќа му дојдоа другарчињата ќе го изедеше немиен за малце..

Типично, сите праат муабет за инциденти, бакљи и транспаренти а никој за фудбал. Затоа никогаш нема ништо да биде од нашиот фудбал. :)

Типично, сите праат муабет за инциденти, бакљи и транспаренти а никој за фудбал. Затоа никогаш нема ништо да биде од нашиот фудбал. :)
Пролистај наш фан клуб, ако те интересира ќе најдеш :)
И во оваа тема има, иако надвладуваат постовите за навивањето.
Сегде е така на Балканот, зажал луѓето повеќе одат ради навивачките групи отколку фудбалот...
Тоа е реалноста.

А утакмицата и онака беше под нивото со што уште толку се намалуваат муабетите.
А и во овој сегмент не се согласуваме, они викаат требало да победат, се умешуваат фаци што не биле и викаат требало да изгубиме, а реалноста беше дека и двете екипи играа лошо, нас ни фалеше креативец, они не мислеа на фудбал туку само како да задржат повеќе време, не станаа од терен цела утакмица.
Скоро цел меч имаа поволен резултат и тоа го користеа со лежење на терен, една акција неможевме да сврземе.
А и кога имавме можност се правеа очајни комбинации...

Вардар - Пелистер 3:1

Комити - Чкембари 0:1

НЕКА ЗНААТ ДОБРО СИТЕ НАЈЈАКИ СЕ ЧКЕМБАРИТЕ !!!

немате мадиња вие да дојдите 600+ !!!

немате мадиња немате мадиња немате мадиња !!!

По муабетиве се гледа кој е дете од по 15 години :)

Секогаш доаѓаме во бројки од по 400 души, од 5 до 7 автобуси ни е просек.
До вчера вас рекорд ви беше 100 души во последниве 10 години ;)

Од тоа што сте собирале и шуто и сакато се виде која мизерија бевте на трибина.
Интелегенција нула, вие имавте милион причини д не дупите со пароли, на крај бевте посрамотени како никогаш.

Од тие 500 што беа на стадион само 200 се од битола, другиве студираат у Скопје :D

Дербиво, какво-такво што ни е моментално, барем ми направи еуфорија за гледање, ми разбуди многу емоции, за што и всушност е најголемата вредност на фудбалот. Одамна на сум се радувал така силно и искрено како кога го збрца Таневски, тоа се моменти кои се паметат и кои се бесценети.

Единствено што не беше убаво за око синоќа, беа испадите во навивачките групи... мислам на поединци, поточно дечишта, кои абер немаат од значењето на фудбалот и навивањето, туку едноставно интересно им е да настане било каков инцидент за да си ги истурат фрустрациите.
Навивачките групи како организации треба да го чуваат за своето реноме и својот углед. Поради тоа треба да направат барем накаква основна селекција кој се смее да биде член на нивната група. Не семее да се дозволи кој стигне да 'дели правда' по трибините и да го оцрнува името на клубот и на навивачката група.

Имаше луѓе... повторно ќе кажам - повеќето деца :
- Кои хулигански влагаат во терен без притоа да помислат дека нивниот клуб може да сноси последици,
- Кои си го палат сопствениот стадион,
- Кои си ја обиваат вратата од трибината,
- Кои прават беспотребни стампеда по скалите и трибинскиот простор,
- Кои незнаат дека на Источна трибина нема влез од Јужната, па одат да се тепаат со навивачите за кои мислат дека се гостински
- Кои трчајќи се радуваат дека ќе се тепаат со Прилепчани
- Кои маваат со камења по чуварите на јавниот ред и мир, кои имаат наредба да спречат доближување на навивачките групи
- Кои не гледаат дали со нивното однесување би на штетиле на деца, стари лица, семејства кои во истиот момент се нашле на истото место.

Комити беа синоќа подобри во навивањето во секоја смисла, секогаш ќе останат најдобри во Македонија, затоа што ја имаат таа чест во срцето да ја носат најголемата македонска гордост - Вардар. Меѓутоа потребно е да се стави еднаш засекогаш ред, несмее секој обичен пилиштар да ја срами црвено-црната боја.

Ти толку имаш пратено мак фудбал низ неговата историја, па да кажуваш дали Комити немаат дојдено колку вас.
Ќе ни објасните ли што ви бараше мушамата Kenbach на трибина? За некоја нова подргупа ли се работи? Комедијанти тешки сте... само тоа знам!

a можи некој да ми кажи зошто викавте играјте педери...ви беше страв да не заврши нерешено и да ве реметат чкембарите....иначе пелистер прво полувреме го надигра вардар...првиот гол падна по судиска грешка мислам дека требаше да сврни прекршок над лескаровски мислам дека беше....чкембари солидни потфрлија на моменти...комити добра бројка ама освен во скопје ви се ебат сестрите о сузана и битолски пички не слуснав ништо друго...не значи дека само против чкембари да пеете имате песни за вардар требаше да ги слушниме и нив...и паролата вардар не е ривер плата да испадни туку така хахаха па нормално дека не е ко е вардар од миравци....шала ла ла цело скопје селјаци шаала ла ла вардар од миравци

a можи некој да ми кажи зошто викавте играјте педери...ви беше страв да не заврши нерешено и да ве реметат чкембарите....иначе пелистер прво полувреме го надигра вардар...првиот гол падна по судиска грешка мислам дека требаше да сврни прекршок над лескаровски мислам дека беше....чкембари солидни потфрлија на моменти...комити добра бројка ама освен во скопје ви се ебат сестрите о сузана и битолски пички не слуснав ништо друго...не значи дека само против чкембари да пеете имате песни за вардар требаше да ги слушниме и нив...и паролата вардар не е ривер плата да испадни туку така хахаха па нормално дека не е ко е вардар од миравци....шала ла ла цело скопје селјаци шаала ла ла вардар од миравци
Прво „играјте педери“, после се поздравуваја со играчите.

Прво „играјте педери“, после се поздравуваја со играчите.
па то не ми е јасно мене чекам да одговори некој...пошто екипа која е шампион и моментално прва на табелата да му викаш играјте педери то само кај комити го има

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom