Од 500 евра нагореme interesira kolku cini montiranje na plin a-test na pezo 206 1.1
Cenata e 540 evra, ured Landi Plus Max so cilindricna plinska boca. Najcest izbor za 206-ka e 35 litarska boca. Atest na kola so plinski ured kosta okolu 50 evrame interesira kolku cini montiranje na plin a-test na pezo 206 1.1
Може погрешна сметка ми дале,ама и многу малце плин потроши од Софија до Скопје.Ми пототроши 16 литри,што и тооа ме зачуди зашто на таква релација друг пат ми потрошила 20-24 литри плин,зависи од возењето и употребата на климатаНеможе метан да се стави метанот е компримиран на 200 бари
Зависи како си ја мерел потрошувачката, на топло боцата собира помалку плин, на ладно ќе собера повеќе, па ако мериш од едно полнење до врв до друго може да добиеш многу погрешни резултати. Мене ми се случи да извозам 200+ километри и да можам да ставам само 11 литри плин (времето беше многу топло), за кога фати заладувањето да можам да ставам 22-23 литри за истата релација од 200 и нешто километри.Може погрешна сметка ми дале,ама и многу малце плин потроши од Софија до Скопје.Ми пототроши 16 литри,што и тооа ме зачуди зашто на таква релација друг пат ми потрошила 20-24 литри плин,зависи од возењето и употребата на климата
Боцата е во резервно тркало без пловак и во лето и во зима собира 35 литри МАКСИМУМ.Зависи како си ја мерел потрошувачката, на топло боцата собира помалку плин, на ладно ќе собера повеќе, па ако мериш од едно полнење до врв до друго може да добиеш многу погрешни резултати. Мене ми се случи да извозам 200+ километри и да можам да ставам само 11 литри плин (времето беше многу топло), за кога фати заладувањето да можам да ставам 22-23 литри за истата релација од 200 и нешто километри.
И кај мене е иста боцата, во резервно тркало. Изгледа не си ме разбрал најдобро, капацитетот на боцата зависи од надворешната температура, кога е ладно собира повеќе, кога е топло собира помалку. Ти прв пат си ставил кога било поладно, а си дополнил на потопло во Скопје кога капацитетот е помал. Исто така зависи и од снагата на пумпата за точење плин, на некои плинари се посилни и можат да стават повеќе во боцата.Боцата е во резервно тркало без пловак и во лето и во зима собира 35 литри МАКСИМУМ.
Во Скопје ја наполнив до крај,во Софија ја дополнив и ми излезе потрошуваќката 23 литри за 235 километри.Се вратив во Скопје и повторно ја наполнив до крај.За отприлика 240-260 километри потрошувачката ми излезе 16 литри.
Незнам дали САМО ја згрешиле сметката,по грешка ставиле метан или Бугарскиот плин е МНОГУ ПОКВАЛИТЕТЕН од увезениот Македонски
Друже и во лето и во зима потполно празна боца(не пали колата на плин) максимум се плони 35 литри.А тоа што некои плинари се посилни нема врска со капацитетот туку само побрзо и поспоро се полни боцатаИ кај мене е иста боцата, во резервно тркало. Изгледа не си ме разбрал најдобро, капацитетот на боцата зависи од надворешната температура, кога е ладно собира повеќе, кога е топло собира помалку. Ти прв пат си ставил кога било поладно, а си дополнил на потопло во Скопје кога капацитетот е помал. Исто така зависи и од снагата на пумпата за точење плин, на некои плинари се посилни и можат да стават повеќе во боцата.
Затоа јас мерам потрошувачка на 1000 километри, така се пеглаат ваквите разлики во полнењето.
Негде 10 - 11 на сто, отприлика. Може малце повеќе оти е кватро.Здраво..заинтересирам сум за ауди а4 1.8 20v 125hp quattro..со фабрички вграден плински уред..ме интересира колку би трошело плин..одприлика една груба бројка..значи се работи за ауди од 96година..благорадам поздрав..