Плински уреди

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
me interesira kolku cini montiranje na plin a-test na pezo 206 1.1
Од 500 евра нагоре
--- надополнето: 27 септември 2012 во 19:30 ---
Место ллин,метан може да се стави во резерварот?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Неможе метан да се стави метанот е компримиран на 200 бари

Член од
30 јули 2010
Мислења
172
Поени од реакции
47
me interesira kolku cini montiranje na plin a-test na pezo 206 1.1
Cenata e 540 evra, ured Landi Plus Max so cilindricna plinska boca. Najcest izbor za 206-ka e 35 litarska boca. Atest na kola so plinski ured kosta okolu 50 evra
--- надополнето: 28 септември 2012 во 13:15 ---
Sliki od Peugeot 206 so postaven plinski ured

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Неможе метан да се стави метанот е компримиран на 200 бари
Може погрешна сметка ми дале,ама и многу малце плин потроши од Софија до Скопје.Ми пототроши 16 литри,што и тооа ме зачуди зашто на таква релација друг пат ми потрошила 20-24 литри плин,зависи од возењето и употребата на климата

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Може погрешна сметка ми дале,ама и многу малце плин потроши од Софија до Скопје.Ми пототроши 16 литри,што и тооа ме зачуди зашто на таква релација друг пат ми потрошила 20-24 литри плин,зависи од возењето и употребата на климата
Зависи како си ја мерел потрошувачката, на топло боцата собира помалку плин, на ладно ќе собера повеќе, па ако мериш од едно полнење до врв до друго може да добиеш многу погрешни резултати. Мене ми се случи да извозам 200+ километри и да можам да ставам само 11 литри плин (времето беше многу топло), за кога фати заладувањето да можам да ставам 22-23 литри за истата релација од 200 и нешто километри.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Зависи како си ја мерел потрошувачката, на топло боцата собира помалку плин, на ладно ќе собера повеќе, па ако мериш од едно полнење до врв до друго може да добиеш многу погрешни резултати. Мене ми се случи да извозам 200+ километри и да можам да ставам само 11 литри плин (времето беше многу топло), за кога фати заладувањето да можам да ставам 22-23 литри за истата релација од 200 и нешто километри.
Боцата е во резервно тркало без пловак и во лето и во зима собира 35 литри МАКСИМУМ.
Во Скопје ја наполнив до крај,во Софија ја дополнив и ми излезе потрошуваќката 23 литри за 235 километри.Се вратив во Скопје и повторно ја наполнив до крај.За отприлика 240-260 километри потрошувачката ми излезе 16 литри.
Незнам дали САМО ја згрешиле сметката,по грешка ставиле метан или Бугарскиот плин е МНОГУ ПОКВАЛИТЕТЕН од увезениот Македонски

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Боцата е во резервно тркало без пловак и во лето и во зима собира 35 литри МАКСИМУМ.
Во Скопје ја наполнив до крај,во Софија ја дополнив и ми излезе потрошуваќката 23 литри за 235 километри.Се вратив во Скопје и повторно ја наполнив до крај.За отприлика 240-260 километри потрошувачката ми излезе 16 литри.
Незнам дали САМО ја згрешиле сметката,по грешка ставиле метан или Бугарскиот плин е МНОГУ ПОКВАЛИТЕТЕН од увезениот Македонски
И кај мене е иста боцата, во резервно тркало. Изгледа не си ме разбрал најдобро, капацитетот на боцата зависи од надворешната температура, кога е ладно собира повеќе, кога е топло собира помалку. Ти прв пат си ставил кога било поладно, а си дополнил на потопло во Скопје кога капацитетот е помал. Исто така зависи и од снагата на пумпата за точење плин, на некои плинари се посилни и можат да стават повеќе во боцата.
Затоа јас мерам потрошувачка на 1000 километри, така се пеглаат ваквите разлики во полнењето.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И кај мене е иста боцата, во резервно тркало. Изгледа не си ме разбрал најдобро, капацитетот на боцата зависи од надворешната температура, кога е ладно собира повеќе, кога е топло собира помалку. Ти прв пат си ставил кога било поладно, а си дополнил на потопло во Скопје кога капацитетот е помал. Исто така зависи и од снагата на пумпата за точење плин, на некои плинари се посилни и можат да стават повеќе во боцата.
Затоа јас мерам потрошувачка на 1000 километри, така се пеглаат ваквите разлики во полнењето.
Друже и во лето и во зима потполно празна боца(не пали колата на плин) максимум се плони 35 литри.А тоа што некои плинари се посилни нема врска со капацитетот туку само побрзо и поспоро се полни боцата

Член од
6 октомври 2012
Мислења
260
Поени од реакции
175
pozdrav do site fanovi ... imam seat ibiza 1.4i , a na nea imase montirano plinski ured - karburatorski rabotese dobro nekoe vreme 2-3 godini i nekolku pati mi se sluci da pukne usisnata grana (plasticna ), i sega mu staviv metalna grana i karburator od zastava , ... i go povrzav plinot pak , sega za sega e vo red , -nema elektronika... ,,,imase malko pogolema potrosuvacka 16-17 l, , i malko go namaliv dotokot na plin .., ..dali ke se dotera - normalizira , ne znam !
me interesira kolko e ova sigurno , prakticno ???? vase mislenje
S.o.S.. ... . ..

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Пред извесно време на шал табла ми светна чек енџин сијаличката. Ја однесов на механичар, кај што одам редовно, ја стави на компјутер, испадна дека е ламбда сонда(втората, на катализатор). Е сега мајсторов ми вика дека сондата е ок, меѓутоа кога работи на плин колата отчитува погрешни вредности, веројатно поради различниот состав на издувните гасови и вика дека нема потреба да се менува, све си е ок.

plimont, совет?

Член од
30 јули 2010
Мислења
172
Поени од реакции
47
Derpowski,

Verojatno majstorot e vo pravo, vo najgolem broj na slu~ai otstapuvaweto e vo ~itaweto na izdvunite gasovi koga motorot raboti na plinski pogon. Me|utoa dodeka ne се погледне voziloto ne mo`e da se ka`e ni{to so sigurnost.
Na{ sovet e kolata da se izvozi eden den samo na benziski pogon, a potoa da ne posetite i da se napravi kontrola dali ima otstapuvawe vo smesata plin-vozduh, {to e najverojaten predizvikuva~ na aktiviraweto na check-engine sijali~kata

Член од
18 ноември 2012
Мислења
5
Поени од реакции
2
Здраво..заинтересирам сум за ауди а4 1.8 20v 125hp quattro..со фабрички вграден плински уред..ме интересира колку би трошело плин..одприлика една груба бројка..значи се работи за ауди од 96година..благорадам поздрав..

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Здраво..заинтересирам сум за ауди а4 1.8 20v 125hp quattro..со фабрички вграден плински уред..ме интересира колку би трошело плин..одприлика една груба бројка..значи се работи за ауди од 96година..благорадам поздрав..
Негде 10 - 11 на сто, отприлика. Може малце повеќе оти е кватро.

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Јас имам Fiat Bravo 1.4 TJet 2008 година моделот со 120 коња и сакам да ставам плин. Дали има некои проблеми кај овие машини?

Kajgana Shop

На врв Bottom