Помош за избор на лаптоп

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
I sega? Sto da ocekuvas od takov covek?
Тоа јас цело време го зборам али коа ќе видиш дека има и луѓе кои читаат книги на телефон :tapp: :pos::LOL:
Си се најдовте вие па си мавате лајкови а?

Иди купи си лаптоп од 15к и терај си го и не се замарај со други. Човекот сака да купи поскап лаптоп за да игра игри, ако знаеш кажи му, ако не, не коментирајте и бркајте работа.
Јас пред 5 години купив лаптоп 1.000 евра од странство и уште го терам многу солидно. Сигурен сум дека не сум заебал што сум купил поскап лаптоп тогаш. Имам играно најсекакви пуцачини на лаптопов (не со 60 фрејма, ама игрививо), возења, тоа што го работам и гајле нема.
Имам декстоп, ми треба лаптоп :)
Не би можел да ти препорачам лаптоп бидејќи слабо ги следам, ама разгледај ги барем спецификациите по фирмиве и се надевам ќе најдеш нешто. Кога би купувал би гледал колку ти нуди можност да смениш хард, да додадеш меморија, колку слота има за рам, каков слот за процесор за да можеш да го појачаш ако ти треба. Тој што го покажа од линкот погоре не ми се допаѓа што има само 5400 rpm HDD што мислам дека е спор, со пониските цени на SSD-ата би ти било одлична комбинација.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Ај за мене еден совет ако може само за изборот на марка.

Сите се со овој процесор INTEL CORE i5-3210M и графичка NVIDIA GE-FORCE GT 630M

Сега проблемот е што марка да изберам ASUS, ACER, TOSHIBA или LENOVO.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ај препорачајте ми лаптоп до 19-20.000,за игри, сурфање итн.Итно ми е!
Од игри до сурфање има многу голема разлика, одлучи се за шо ти е па кажи.
Ај за мене еден совет ако може само за изборот на марка.

Сите се со овој процесор INTEL CORE i5-3210M и графичка NVIDIA GE-FORCE GT 630M

Сега проблемот е што марка да изберам ASUS, ACER, TOSHIBA или LENOVO.
Ако е Asus k55 земи го тој, најдобар е

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Предлози за лаптоп.
35000 ден макс
Потреба гаминг.
Да може да се купи во Скопје
Дајте линк од предлогот.

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Дечки ајде дајте ми некој предлог за лап топ до 18000-20000 max. Значи не треба за игри или што ти знам, туку нормално користење на нет и слично.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Дечки сакам да си земам лаптоп деновиве, на делл. Но повеќе од 22-23 илјади не ми се даваат, па се мислам дали да си зеам некој од поефтиниве на делл со оглед на тоа што цените им почнуваат од некаде 19 илјади денари или нешто со средна цена на тошиба, ејср. Претежно ми е за сурфање на нет, работење на офис, слушање музика, филмчиња нешто и така..

Не ми ја отвора страната на амц, па ќе ви напишам вака..
Dell inspiron N5110 - 19490 (гаранција 3 години)
15,6 HD LED Display
Intel Pentium B815 Dual Core
2 GB DDR3 RAM
320 GB HDD
Intel HD Graphics 2000
LAN, Wi-Fi b/g/n, USB, HDMI
DVDRW, Webcam

Dell inspiron N5110 - 26 990 (гаранција 5 години)
15,6 HD LED Display
Intel Core i3-2330M
8GB DDR3 RAM
500 GB HDD
Intel HD Graphics 3000
LAN, Wi-Fi, Bluetooth, USB, HDMI
DVDRW, Webcam

Мислење за двата?
Повеќе ме фаќа око за вториов ама незнам, баш и не ми се даваат 27 000, кога и првиот ќе ми заврши работа за тоа што ми треба. Во Амц само овие двата ги имаа на располагање од поефтините на делл, тие ги има и во брошурата од септември која ми ја дадоа.

Acer VS-531 Slim - 21 490
15,6 HD LED Display
Intel dual core B970
4GB DDR3 RAM
500 GB HDD
Intel HD Graphics 3000
LAN, Wi-Fi, Bluetooth, USB, HDMI
DVDRW, Webcam

Во предвид доаѓаат и други предлози, секако доколку моментално ќе можам да ги најдам во амц :D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Предлози за лаптоп.
35000 ден макс
Потреба гаминг.
Да може да се купи во Скопје
Дајте линк од предлогот.
Во амц има(ше) сличен модел на овој http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=35262&id=85&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action= со таа разлика што тој беше 33990 и имаше i5 процесор (незнам точно кој модел). Моментално го нема на сајтот, но може го имаат во некој магацин така да распрашај се види што ќе ти кажат.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Дечки сакам да си земам лаптоп деновиве, на делл. Но повеќе од 22-23 илјади не ми се даваат, па се мислам дали да си зеам некој од поефтиниве на делл со оглед на тоа што цените им почнуваат од некаде 19 илјади денари или нешто со средна цена на тошиба, ејср. Претежно ми е за сурфање на нет, работење на офис, слушање музика, филмчиња нешто и така..

Во предвид доаѓаат и други предлози, секако доколку моментално ќе можам да ги најдам во амц :D
Зашто мора dell и од AMC? Неможе од друга фирма? Овие ти се по перформанси како тој вториот а се 3.000 поефтини. Ако го шеташ навака натака би ти ги препорачал ацерот зашто е 14ка и многу по компактен башка има и различни бои ко плава, розева ако ти значи нешто тоа во животот :D

http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=36103
http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=36104
http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=36741
http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=36740

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
По дел незнам зошто се залетав :D ама од кога го пишав мислењето по интрнетов прочитав доста лоши критики за инспирон, а за амц се одлучив зошто мислам дека нептун нема во градот во кој живеам, а баш сакав од нептун да си земам, но незнам сама од Скопје не ми се купува.
А иначе да, за шетање наваму натаму ми е, сеа не многу често ама сепак..

Најверојатно утре ќе купувам, а немам време да чекам ако некој модел го нема па да го донесат, па изгледа ќе биде од моделите кои ќе бидат таму на располагање. Што ми предлате кои карактеристики да барам лап топот да ги поседува?

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
По дел незнам зошто се залетав :D ама од кога го пишав мислењето по интрнетов прочитав доста лоши критики за инспирон, а за амц се одлучив зошто мислам дека нептун нема во градот во кој живеам, а баш сакав од нептун да си земам, но незнам сама од Скопје не ми се купува.
А иначе да, за шетање наваму натаму ми е, сеа не многу често ама сепак..

Најверојатно утре ќе купувам, а немам време да чекам ако некој модел го нема па да го донесат, па изгледа ќе биде од моделите кои ќе бидат таму на располагање. Што ми предлате кои карактеристики да барам лап топот да ги поседува?
Oд кој град си? сет имаш у битола тетово куманово охрид и струмица. Јас мислам најубаво ти е тогаш тој ацерот да го земеш зашто е доста покомпактен. Сличен таков на сестра ми и земав

Kajgana Shop

На врв Bottom