Помош за избор на лаптоп

Член од
22 септември 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Доволна ти е 630 ќе ги врти игрите со солидна графика :)

А ти ако си веќе гејмер и ако имаш пари да давање земи барем ROG со GTX 660m серија специјална за игри со добро ладење, вака н серијава е со тенок дизајн и колку добро ладење ќе има при екстремно гејмање, не знам, рачунај да играш хард кор едно 10-12 саати да не вчури :)
Буџетот ми е 55к max, тој сто го предложи е 20к поскап, а јас гледам да е од 40 до 55к, ама тешко да се одлучам, доколку знаеш некои други моделчиња да препорачаш.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Здраво, направив профил замо за ова, барам лаптоп претежно за играње, да биде некаде околу 50000ден(може и повеќе), мобилност не ми е приоритет, i7/i5 процесор, добра графичка 550м/555м или 640м+, знам дека нема избор во мкд за тоа што го барам, еве во сет има според мене добар лаптоп иако е скап (http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=37131).Што мислите за овој и дајте алтернативи. Благодарам однапред. :)
Не фрлај пари на глупости земи си десктоп за тие пари.
Лаптоп е за мобилност не е за гејминг .

Член од
22 септември 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ако мобилноста не ти е приоритет, тогаш зошто не разгледаш некои десктоп конфигурации ? Со тој буџет што можеш да си го дозволиш, можеш да купиш десктоп со и7, 8/12 гига рам и некоја ѕверска графичка со 1/2гб ддр5. На форумов има дечки што стварно го разбираат хардверот, ќе ти состават некоја конфигурација со која сите најнови игри ќе ги играш на high. Just saying, сепак парите се твои и ти си одлучуваш :D
Имам декстоп, ми треба лаптоп :)
--- надополнето: 22 септември 2012 во 21:37 ---
Не барам да игра Crysis 2 i Skyrim na Ultra :D, да ѓи врви Dota2,Civ4/5,Victoria2 итк.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322

Не барам да игра Crysis 2 i Skyrim na Ultra :D, да ѓи врви Dota2,Civ4/5,Victoria2 итк.
Епа тогаш друже немаш гајле денес повеќето лаптопи ги тераат тие игри без проблем. Нетреба толку многу пари да фрлаш можеш да поминеш поефтино. Барај некој со дискретна графичка. Али да знаеш дека кај нив најголем проблем е баш таа дискретна картичка која често рикнува!
--- надополнето: 22 септември 2012 во 21:50 ---

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=12232

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Има и гејминг лаптопи, не се секирај.
Епа тогаш друже немаш гајле денес повеќето лаптопи ги тераат тие игри без проблем. Нетреба толку многу пари да фрлаш можеш да поминеш поефтино. Барај некој со дискретна графичка. Али да знаеш дека кај нив најголем проблем е баш таа дискретна картичка која често рикнува!
--- надополнето: 22 септември 2012 во 21:50 ---

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=12232
Инаку стварно со линков ? 610 ? low end ? па hd4000 e боље.... минимум да си земе 540 или 555 ако најде

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Има и гејминг лаптопи, не се секирај.
Инаку стварно со линков ? 610 ? low end ? па hd4000 e боље.... минимум да си земе 540 или 555 ако најде
Тој лаптоп е повеќе од соодветен за игрите кои он сака да ги игра не гледам причина зошто би давал повеќе пари?

Член од
22 септември 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Тој лаптоп е повеќе од соодветен за игрите кои он сака да ги игра не гледам причина зошто би давал повеќе пари?
Kога пишав не мора да ја игра Skyrim на Ултра, не мислев ни да не може да ја стартува хехе :icon_mrgr:
POS-51 да тоа е минимум што барам

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Kога пишав не мора да ја игра Skyrim на Ултра, не мислев ни да не може да ја стартува хехе :icon_mrgr:
POS-51 да тоа е минимум што барам
Ќе може да ја стартува друже без никаков проблем :)
Али без разлика гледам си решил да фрлаш пари од за мене нејасни причини...па фрлај :facepalm:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Laptop i igri ne odat zaedno! Ali Ok ima pacienti i analogno "gaming" laptopi za istite
Imalo i beter Nekni eden mi vika Ke zemam Samsung Galaxy S III Zasto? Sakam da igram igri bez da mi seckaat
I sega? Sto da ocekuvas od takov covek?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Laptop i igri ne odat zaedno! Ali Ok ima pacienti i analogno "gaming" laptopi za istite
Imalo i beter Nekni eden mi vika Ke zemam Samsung Galaxy S III Zasto? Sakam da igram igri bez da mi seckaat
Тоа јас цело време го зборам али коа ќе видиш дека има и луѓе кои читаат книги на телефон :tapp: :pos::LOL:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Тоа јас цело време го зборам али коа ќе видиш дека има и луѓе кои читаат книги на телефон :tapp: :pos::LOL:
У кој век живеете вие бе ?
Шо се овие ? За шо се направени ? Јесте да се скапи, али се гејминг серија на лаптопи

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Леново лаптопиве како се имаат покажано...Г серија поточно.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=34051&id=85&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=A
ако може некој да ми даде мислење за овој,сакам да го користам и за игри и толку ми се финансиските можности до кај 34 иљади денари.
добар е или да ми предложете некој друг за истите пари?
Toa ти е најдобар лаптоп за таа цена. Други опции ти се евентуално овој лаптоп кој е малце поефтин, ист по перформанси ама една генерација постари делови или овој лаптоп од купилаптоп ако ти се зима зашто графичката е со DDR5.
--- надополнето: 23 септември 2012 во 03:58 ---
Здраво, направив профил замо за ова, барам лаптоп претежно за играње, да биде некаде околу 50000ден(може и повеќе), мобилност не ми е приоритет, i7/i5 процесор, добра графичка 550м/555м или 640м+, знам дека нема избор во мкд за тоа што го барам, еве во сет има според мене добар лаптоп иако е скап (http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=37131).Што мислите за овој и дајте алтернативи. Благодарам однапред. :)
Aко можеш да си го дозволиш тој лаптоп ти е дефинитивно најдобар. Друга опција би бил овој од купи лаптоп што е доста поефтин ама има и доста послаба графика. Следни лаптопи во хиреархија на перформанси се овие што ги пишав погоре за 30-35.000. Ако имаш опција од странство да го земеш или некој да ти го донесе лаптопот имаш далеку поголем избор.

Kajgana Shop

На врв Bottom