Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ping bobipp
Корејски муабети, ти наступаш :)
Благодарам за вниманието...значи шо да кажам...супер си е, посебно корејските, за нив можам да кажам пошто тие најмногу ми се гледани. Чат пат и по некој јапонски, кинески/тајвански и тајландски е она што може да го понуди Азија од киното..Не знам, можда повеќето тука ќе ме сметаат за weirdo али јас си ги сакам ептен. Ми се допаѓа општо продукцијата, како се направени филмовите, глумата, саундтраките и сл...да не почнам да зборувам за глумиците :love:. grande-juve веќе спомна некои од најдобрите, од кои скоро сите ги имам и јас гледано. Ама пошто прашањето го постави Max Legend (здраво брат :cool: ) нема директно да му реплицирам пошто си се дружиме ние и надвор од Кајгана, на други интернет-маала :ROFLMAO: и тој знае веќе шо сакам и шо имам веќе гледано :) Во подготовка ми е и сајт посветен на источно-азиските култури, пред се музика и филм, па во иднина ќе можат и мак-гледачите да се запознаат подетално со овој дел од светот и она што тој може да го понуди на полето на мултимедијалната забава ^_^. Еве на пример највежо ми е сеќавањето од Doomsday Book
Doomsday+Book+%282012%29+DVDRip+hnmovies.jpg

Филмов е поделен на 3 посебни дела, секој со различни глумци, каде се обработуваат 3 сценарија за ултимативната иднина на човештвото. Вториот е :cuc: Третиот не сум го гледал уште, можда сега.... а имате и српски превод.

MEDDLE Мило ми е што ти се допадна "М". Јас откако го изгледав филмот со други очи го гледав Питер Лор. Дефинитивно најпотценетиот актер во историјата на Холивуд.

MEDDLE Мило ми е што ти се допадна "М". Јас откако го изгледав филмот со други очи го гледав Питер Лор. Дефинитивно најпотценетиот актер во историјата на Холивуд.

Дефинитивно брат, Питер Лор(и) ме запрепасти.. јес да во цртанинте на Ворнер Брадерс од 40-тите го пукаат од заебаање ради крупните очи, и го ставаат во улога на мафијаш што стално го пие од Bugs Bunny, али брат, што велиш, стварно најпотценет актер...

Фантастична улога и перформанс..

Io Sono Interista Biggus Dickus Psyside wot RocknRolaa dragonsky MEDDLE Iceboy џимеј
Шкорпион bobipp Pluh Vlatko_Gjorce

Ајмо народе, кој е за заеднично гледање на Титаник у СУПЕР 3D?

Макс, јас овој филм го немам никогаш во животот изгледано од почеток до крај, не па во 3Д, туку Crazy in Love мислам дека ова би го гледала со голем мерак. :icon_mrgr:

Макс, јас овој филм го немам никогаш во животот изгледано од почеток до крај, не па во 3Д, туку Crazy in Love мислам дека ова би го гледала со голем мерак. :icon_mrgr:
Ova ne e 3d ova e super 3d ako niso drugo ovaa verzija bar gi ima scenite od Lukas i Bej koi nezasluzeno gi otsekoa od kino verzijata.

Ме потсетивте на нешто од детството да с'ибете векот, на времето кога беше популарен Хи-Мен. На „наши“ Хи-Мен, на турски:

1.00 до 1.05
--- надополнето: 27 септември 2012 во 21:27 ---
Ио, Les Miserables изгледа фантастично. Tи ја тестираат љубовта со стриженава Hathaway иначе.
Убава си е таа во сите нејзини облици :)

Before sunrise / Before sunset
Ау брат, заљубен сум во овие два филма. :D Особено во првиот, ми се свиѓаше многу повеќе него вториот... На листата на љубовни филмови ми е негде околу врвот. Ќе има и трет дел.
Еден топол предлог од мене, изгледај го овој http://www.imdb.com/title/tt0496319/, Итан Хок е режисер и има мала улога во филмот, предобар, нетипичен љубовен, исто како овој, преубаво филмче, го рецензирав во темата За филмски ентузијасти.
А од Линклатер погледај ги Waking Life и A Scanner Darkly :).

Ау брат, заљубен сум во овие два филма. :D Особено во првиот, ми се свиѓаше многу повеќе него вториот... На листата на љубовни филмови ми е негде околу врвот. Ќе има и трет дел.
Еден топол предлог од мене, изгледај го овој http://www.imdb.com/title/tt0496319/, Итан Хок е режисер и има мала улога во филмот, предобар, нетипичен љубовен, исто како овој, преубаво филмче, го рецензирав во темата За филмски ентузијасти.
А од Линклатер погледај ги Waking Life и A Scanner Darkly :).
Фала на препораките брат,само A Scanner Darkly ми е гледан и тоа многу одамна на времето ко ја имаше hbo по кабловскиве низ Охридов :D. Иначе за другите два да дојт први шо побрзо ...

Пред неколку недели се збореше дека е во план да се направи Expendables во женска верзија т.е. да се соберет сите актерки акциони херои во еден филм. Во план биле Сигурни Вивер, Мила Јовович, Луси Лолес, Линда Хамилтон, Мишел Родригез(фуј!), Мишел Јео, Вивика Фокс(?!) како и ред други. И сега како официјално е објавено дека Џина Карано е првата која потпишала за тој проект.

Vlatko_Gjorce што велиш за Cynthia Rothrock? :love:

Пред неколку недели се збореше дека е во план да се направи Expendables во женска верзија т.е. да се соберет сите актерки акциони херои во еден филм. Во план биле Сигурни Вивер, Мила Јовович, Луси Лолес, Линда Хамилтон, Мишел Родригез(фуј!), Мишел Јео, Вивика Фокс(?!) како и ред други. И сега како официјално е објавено дека Џина Карано е првата која потпишала за тој проект.

Vlatko_Gjorce што велиш за Cynthia Rothrock? :love:

(O_O) ...

I would fucking pay big bucks to see this movie ...... please tell me its not a joke and its gonna happen :place: ?
--- надополнето: 28 септември 2012 во 08:52 ---
Фала на препораките брат,само A Scanner Darkly ми е гледан и тоа многу одамна на времето ко ја имаше hbo по кабловскиве низ Охридов :D. Иначе за другите два да дојт први шо побрзо ...

Waking Life e must-see. Very thought-provoking movie.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom