jyvation
Пургер
- Член од
- 4 ноември 2009
- Мислења
- 2.173
- Поени од реакции
- 2.791
Е Цезаре тотално се исклучи ти пријателе.Дефицитот на Хрватска е 4.9 % па ајде да видиме што ќе се случи на 1 јули 2013.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
bi ti kazal deka ne me citas pa neznaes sto zboris i greisis za toa sto go pisuvas za mene, ama znam deka me citas! PROBLEMOT E STO NE ME RAZBIRAS! a za taa tvoja inferiornost ne sum ti jas kriv
Жалам за загубата на членот што ја отвори оваа тема како и на сите други семејства.Јас имам 17 години и потекнува од можеби највоинствените фамилии во Македонија.

Прескокни го, наместо да си пушти цртани он виша економија објаснува![]()

Проблемот е со анкетата затоа што не ја спроведува Павел Шатев и следствено на тоа резултатите се такви. Тоа е тоа што ги провоцира и ги тера на ниска дебата, замисли со волкава медиумска доминација и ширење демагогија дека се е нај нај преку сител, канал5 , мтв, гледам денес и алфа не дава за падот на индустриското производство а као случајно идеа пред вестите владини реклами, весниците, порталите и сите милиони фрлени на пропаганда 70% викаат да се престане со задолжувањеЛион нешто прекина да пишува, само два поста цело време си ги цитира. Првиот му е добар со позитивната проценка, овој вториов со позитивен пад и позитивна рецесија му е за смеење. Така одржува баланс. Остај тоа и занеме со рецесијава, сега почна да ја врти работава, за година дена ќе го оправиме во подфорумов, нема да се препознае
А малиов што го цитирате незнам, за да објаснува економија му фалат 4 години универзитетско образование и 4 години работно искуство во реален сектор. За да добие на баланс.
тука имате и друга добра анкета каде има слични резултати http://www.makdenes.org/евро зона е земјите што го вовеле еврото а можеш да си членка на еу и без да си во евро зонатаЕ Цезаре тотално се исклучи ти пријателе.Дефицитот на Хрватска е 4.9 % па ајде да видиме што ќе се случи на 1 јули 2013.
Проблемот е со анкетата затоа што не ја спроведува Павел Шатев и следствено на тоа резултатите се такви. Тоа е тоа што ги провоцира и ги тера на ниска дебата, замисли со волкава медиумска доминација и ширење демагогија дека се е нај нај преку сител, канал5 , мтв, гледам денес и алфа не дава за падот на индустриското производство а као случајно идеа пред вестите владини реклами, весниците, порталите и сите милиони фрлени на пропаганда 70% викаат да се престане со задолжувањетука имате и друга добра анкета каде има слични резултати http://www.makdenes.org/
--- надополнето: 26 септември 2012 во 19:54 ---
евро зона е земјите што го вовеле еврото а можеш да си членка на еу и без да си во евро зоната
1.Тој постот од линкот ти е продавање ефтина демагогија. 2.А што си ти од одел за човечки ресурси, па ми правиш интервју за работа па да пукам на тебе , не ме зафркавај.1.Лавче мое црвенко, немој да се жустриш. Јас за тој твој пост овде имам објаснувано, сигурно на секоја тема нема да се објаснувам за верижна пресметка на бдп
Патем малиот е малиот од погоре кој објаснуваше демагогии, а ти не си мал. Патем нешто патиш од комплекс на повисока вредност или мене ми се чини? И многу сакам да си го измериме, ќе пукнам да ги видам твоите професонални достигнувања од типот правам анализа за 1000 евра на 15 дена2.Пукај Лавче што тоа ти си постигнал?
Да 17 имам
1.Тој постот од линкот ти е продавање ефтина демагогија. 2.А што си ти од одел за човечки ресурси, па ми правиш интервју за работа па да пукам на тебе , не ме зафркавај.

Ох, златен он, тато носи, мама меси, у живот една сметка нема платено од свој џеб, а расправа за економија колку да пополни време дур му се даунлодира новата порка од Саша Греј.
Ако сакаш да расправаш за економија ќе мора да користиш повеќе факти и бројки, а не платени политички пропаганди собрани во штаб. Па ако мислиш дека на државата добро и' оди слободно докажи го тоа емпириски.

решение е екпертска влада од вмро сдсм и албанските партии, кастрење администрација и социјални трансфери, воведување евро како платежна валута, решавање на отворените прашања и се што е врзано со ченство во еу и нато. И ПРЕСТРУКТУИРАЊЕ не ми требаат инвестиции за шиење и препакување по индустриски зони и лоан производство. Нас ни требаат инвестиции во финални производи со висока додадена вредност, со многу технологија и знаење тоа да се прозиведе. Ако дојде било која партија со ваква цел без подршка од опозицијата рејтингот ќе и биде 0% затоа никој несака вакви чекори, за да опстанат на политичката сцена. Затоа треба да се натераат сите големи партии да ја преземат одговорноста да ги постават столбовите на нашата економија а после секоја по својот пат!Најголемиот проблем е што сите се свесни за политиката на задолжување и неефикасното префрлање на тие средства во социјални трансфери и проекти од култура. Значи нема несвесен човек за таа политика. Може да се рчка за еден збор, али сите сме и возрасни и доволно образовани да се согласиме дека на долг рок ова позајмување за исплата на плати, субвенции и ДДВ нема ништо одбро да донесе.
Само проблемот е што неможе да сопрат да се задолжуваат бидејќи тркалото е завртено. За да го сопреш мораш да создадеш, за да создадеш мораш да имаш од што да создадеш, за да скратиш од социјални трансфери треба да имаш воља. Значи ниту еден услов овде не се исплонува, затоа за да функционира овој државен апарат ќе се иде со стратегија земи кредит да го исплатиш претходниот. До кога ќе видиме...
не знае ни сам/а во што е сигурен/а колку да се тресне некоја глупост и да се пати од комплекси и читање на туѓи мислења
--- надополнето: 26 септември 2012 во 20:08 ---
А те молам ти вака како стар чинар од 200 години објасни ми бидејќи вака слободно може да проценам имаш едно 2 или 6 факултети кажи ми,во кој период од независноста до сега им идело подобро ? АКО ВООПШТО ИМА ТАКОВ сребрен мој![]()

Абе уло дете, не разбираш ти дека тие пари ќе треба од твојот џеб да ги враќаш кога ќе се вработиш во иднина.![]()
Да оддел за човекови ресурси, барам аналитичар за верижна пресметка на бдп, од типот падот е поради растот во претходната година, заинтересиран си? Ќе се намлатиме пари и така плаќаат добро за тој тип на анализи, во курир може и колумнист да те стават.1.Тој постот од линкот ти е продавање ефтина демагогија. 2.А што си ти од одел за човечки ресурси, па ми правиш интервју за работа па да пукам на тебе , не ме зафркавај.
Не знам дали сум за курир но ти дефинитивно си за плус инфо, а да постоеше А1 гарант ќе беше главен уредник на економски вести, каде што ќе објаснуваше како ништо во нашата економија не чини, ама тоа што некој должи 25 мил евра и прави незаконски смоки , немаше да е тема на муабет.Да оддел за човекови ресурси, барам аналитичар за верижна пресметка на бдп, од типот падот е поради растот во претходната година, заинтересиран си? Ќе се намлатиме пари и така плаќаат добро за тој тип на анализи, во курир може и колумнист да те стават.
Не знам дали сум за курир но ти дефинитивно си за плус инфо, а да постоеше А1 гарант ќе беше главен уредник на економски вести, каде што ќе објаснуваше како ништо во нашата економија не чини, ама тоа што некој должи 25 мил евра и прави незаконски смоки , немаше да е тема на муабет.