Ѕинго се повлекува од пратеничката функција :D

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Ѕинго изеде га Динго :(
Среќни пензионерски денове со виа десет прсте му посакувамммм сз еднага песна од неговијага краај Ја изникнало ми гаа криво крувче:D

да одиме по ред,кога веќе почнавте со набројување и спомнување на други имиња
каде е Андов во прикаскава
не сум чул ништо одамна
кој е на ред народе,да не одиме преку ред.

Ќе оди во Кратово и со двете раце има да дигне фабрики, рударство ќе дигне, ќе гради патишта, водоводи, електрификација... Економија огомна! Ќе изгради фабрики за густи сокови на база на суровини што ќе се произведуваат во Катовско. Ќе го подржува краварството, ќе гради краварски фарми, свињарски и офчарски фарми ќе подржава... Јагнето ќе го откупува ко до пред 90-та. Има се тоа повеќе да го финансира и да го развија. Може ли некој да каже дека е толку направил за Кратово? Не може сигурно! Тоа го е он направил. Тоа е уникатно во Македонија, тоа е уникатно пошироко.

Ја со овие десет прсти!

Летото помина, есента дојде ама стопли пак, бензинот поефтини 3,5 денари и Израел е католичка држава во муслиманскиот свет. Се ова слушнав и прочитав денес ама ова за Љубисав ме замрзна.
Голем удар за социјалистите во светот. И за Македонија. Да се повлече туку така последниот жив учесник во Француската Револуција...нече мочи!

да одиме по ред,кога веќе почнавте со набројување и спомнување на други имиња
каде е Андов во прикаскава
не сум чул ништо одамна
кој е на ред народе,да не одиме преку ред.

Еве го бе
images

Само не ја има исполнето Македонската возможна мисија “голи стап“.Кога ќе успее доволно да украде,тогаш очекувај “deja vu"

Му остана недограден мостот пред кратово ... не знам дали ќе се помири со тоа

Голем удар за Социјалистичката Коминтерна ................ другарот Ѕинго одлучном је рекао не на политичког живота !
Друже Ѕинго ми ти се кунемо .................... (n)

Еве го бе
images

Само не ја има исполнето Македонската возможна мисија “голи стап“.Кога ќе успее доволно да украде,тогаш очекувај “deja vu"

Столе и Ѕинго..недопирливите :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom