Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
Значи го остадов така, го вклучив после 3-4 дена, работеше се убаво додека не го наполнав....сега ми губи контакт, вклучен е ама од време на време губи контакт. Има чаре? Да го носам на сервис некаде?
на ваков начин што си го оставил така за да исушат тоа не е баш ефикасно бидејќи остава трага од вода и се кондензира,затоа поефикасно е да се пикне во оризот и целосно ќе се исушат ама сега ти е касно и најдобро однеси го во сервис да ти исчистат убаво како што треба и покрај гаранција што имаш тоа не ти врши работа затоа однеси го во прифатна мобилара побргу и поефикасно ќе завршат работа.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
на ваков начин што си го оставил така за да исушат тоа не е баш ефикасно бидејќи остава трага од вода и се кондензира,затоа поефикасно е да се пикне во оризот и целосно ќе се исушат ама сега ти е касно и најдобро однеси го во сервис да ти исчистат убаво како што треба и покрај гаранција што имаш тоа не ти врши работа затоа однеси го во прифатна мобилара побргу и поефикасно ќе завршат работа.
Значи во ориз го држев, не го остадов така.... :)

Член од
24 октомври 2009
Мислења
5
Поени од реакции
2
Ако има некој проблем со lock code на nokia може да проба со ова.
Проверено на nokia n73.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
декодирање на iphone 4s?? сега се јавив кај едни 165 евра ми сакат :S упола цена од телефонот

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Здраво.
Користев Nokia N96 неколку месеци и се беше во ред ,сега на местото на логото на операторот ми пишува Offline.Што не му направив пак нејќе.
Знае ли некој некое чаре ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Здраво.
Користев Nokia N96 неколку месеци и се беше во ред ,сега на местото на логото на операторот ми пишува Offline.Што не му направив пак нејќе.
Знае ли некој некое чаре ?
Да не си вклучил офлајн профил во Profiles? Тоа ти е како нешто профил за во авион, каде можеш да го користиш телефонот ама без комуникација со оператор.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Да не си вклучил офлајн профил во Profiles? Тоа ти е како нешто профил за во авион, каде можеш да го користиш телефонот ама без комуникација со оператор.
Koga ke vklucam "General" vo profilot ,pisuva "Insert sim card"

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Koga ke vklucam "General" vo profilot ,pisuva "Insert sim card"
Не ти чита сим картичка телефонот, свиткај го малце желевцето да ја притиска картичката
ако нејќе носи на сервис
--- надополнето: 21 септември 2012 во 22:18 ---
декодирање на iphone 4s?? сега се јавив кај едни 165 евра ми сакат :S упола цена од телефонот
Ако си на 5,1,1 можеш со x-sim иначе моментално само неврлок
зависи од кој оператор е заклучен телефонот, па и цените за да купиш код се различни
Каде прашуваше ?

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
165 евра панк мобил битола, 5 работни дена ке му требат да го отклучат, а на друго место ми барат 2400 денари со некој чип на картица што се става, али ко ке менвам картица треба пак да го носам телефонот кај нив, барем за тоа бесплатно ако купам од кај нив, али читам од тој чипот нешто пагала мрежата? :S

Член од
30 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
17
Prasanje, Za da se dekodira samsung sgh t-759 (exhibit 4g, firmware 2.3.3, baseband version t759uvke8,) moze samo so kod, ili pak mora da se povrze na pc ?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Како да флешувам Sony Ericsson Zylo, да има password на мени?
Знае некој? :)

Член од
25 август 2008
Мислења
160
Поени од реакции
9
значи вака.моделот е samsung galaxy s captivate(at&t) од УСА.вчера пробав да му направам flash преку odin,и проблемот е тоа што телефонот сега не ми се уклучува,не работи ни download mode,ни recovery mode,пробав се и сешто и сега сум сигурен дека е "bricked" па да прашам некој од форумот,посебно оние што имаат мобилари дали може телефонот некако да се "оживее" ? ако има некој чаре за овој проблем нека пише.позз

Kajgana Shop

На врв Bottom