Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.101
Поени од реакции
46.011
Искрено, уште лани кога веќе се знаеше каде ќе играат Интер, сакав ко Рома да испаднат на старт, сеедно ми е кој е епилогот од кантосаново натпреварување ко ЛЕ, али бар ако веќе се гура до подоцна фаза покрај Ливаја очекував форсирање на низа други млади фудбалери али очигледно сеа побитно им е истите да ги тераат у таа младинска ЛШ отколку у прв тим, очекував и да се експериментира а не да се форсира провинцискиов стил ко што му рекоа на Страма после Торино, пак Переира лево, пак ништо офанзивно, нула во напад, никаква доминација, ништо, катастрофа, бодов не го заслужија, Рубин имаат за што да жалат.

Нек се оправи Страма со време да не биде пак касно, нека ја среди дисциплината, за Гуарин од кога зборам на форумов дека мисли дека светот е негов, ко он да го донел триплетето сам у црносиниов дел на Милано се понаша, кој е тој луксуз, чекам уште од гол на гол да се обиде да даде гол, секоја можна варијанта на шут ја проба, а и пас еден обичен не знае да направи а е квалитетен играч али никакво фајде од тоа.

Переира е лев бек, не е форсиран ко лев бек иако од Маикон е светлосни години далеку што и беше за очекување, се знаеше дека после него ни приближно добар играч ќе имаат на тој дел од теренот, али бар нека го игра ко лев бек а не Ранко потези да ми прави а после да се љути што го ругаат со провинцискиот муабет, 21ви век е, млад е, се знае дома против вакви тимови како треба да игра а не тој да објаснува ама Торино во серија биле вакви биле онакви биле, абе Торино е во прашање ало, што е битно каква серија имале у втора лига, земи утепај ги 3-0 рутински, нападни ги без респект, не да тактизираш и комплицираш против села со дестркутивни формати.

R

Rigel Kent

Гостин
Sepak Rubin ne e naivna ekipa , problemi i zadavaa i na Barcelona (poraz i nereseno imaat protiv Rubin na svoj teren).

Strama izgleda se izgubi vo rotaciite , site gi napravi haos.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Гледав само 20тина минути и мило ми е што не ја гледав цела.

Во тие 20 минути видов, Гуарин се мисли изгледа К.Роналдо и може да шутира кога сака и да дрибла кога сака, а при изгубена топка од дриблањето да си трчка ко баш .!. ме боли.
Переира, не знам, чудни движења има и ти се причинува ко да не знае кај тера.
И уште само за Нагатомо гледам на фб сите се палат на голот, а прочитав некој коментар некаде изгубен случај бил... за мене Нага и хет-трик да постигне пак ќе е слаб играч....

Поздрав и ако има некој хајлајтс нека постира да видам што се дешавало...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.101
Поени од реакции
46.011
Sepak Rubin ne e naivna ekipa , problemi i zadavaa i na Barcelona (poraz i nereseno imaat protiv Rubin na svoj teren).

Strama izgleda se izgubi vo rotaciite , site gi napravi haos.
Страма се изгуби со неконстантноста во тактичкиот пристап, менуваше и лани формации и сега менува што говори дека човекот сеуште нема идеа што е добро а што не за тимов и сеуште е во потрага по нешто идеално, проблем кој требаше да биде решен со самиот старт на сезоната, а мислев истото е решено кога тргна со 4321 против Пескара али уште со Рома почна да комплицира и менува, зашто ... само он знае.
Инаку Рубин требаше да бидат издувани дома рутински, исто и Рома да не ги искине на начинот на кој што ги скина, иако под дифолт увек биле незгодни за Интер.

Уште е рано за некакви заклучоци, сам старт на сезона е, од групава како и да е ќе излезат, ама Серија А е приоритетот, баш ме интересира сега што ќе извади против Сиена, штета нема на тв да ја даваат, на бедни стримови ќе се мачиме у пм.

R

Rigel Kent

Гостин
Уште е рано за некакви заклучоци, сам старт на сезона е, од групава како и да е ќе излезат, ама Серија А е приоритетот, баш ме интересира сега што ќе извади против Сиена, штета нема на тв да ја даваат, на бедни стримови ќе се мачиме у пм.
Se nadevam od poslednite dva meca (Torino i Rubin) ke izvlece nekoja pouka i ke go izvede na teren vistinskiot prv tim protiv Siena.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.101
Поени од реакции
46.011
Se nadevam od poslednite dva meca (Torino i Rubin) ke izvlece nekoja pouka i ke go izvede na teren vistinskiot prv tim protiv Siena.
Oн требаше поука уште од Хајдук да извлече, не ја извлече, демек сам старт на сезона било а овие веќе биле апла во подготовки, добро, после дојдоа романците во Милано, и од таму не извлече поука, ајде, ЛЕ е во прашање, никој не го умараше, али дојде и Рома која ги уби пак на домашен терен, ни од тука никаква поука очигледно не извлече, сеа и Рубин дојдоа, пак дома, па очигледно е дека дома со вакво пристап не иде, дома треба да работи fear factor, тоа го нема кај Интер, а го нема зашто форсира деструктивен пристап на домашен терен ала Раниери.

Ако е паметен ќе направи драстична промена и ќе се остават врз Сиена, значи не килава победа од 1-0 или 2-1, туку ќе се остават и возот ќе тргне, буквално тоа им е потребно сега, поготово зашто дома сеуште не победиле а изиграа веќе 4 текми со слаби тимови, еве Рома да ја тргнам ко појака екипа. А потребна е и константност на тактички план, зашто менуваше тактика после Пескара ич не ми е јасно, 4321 формацијата е одлична за тимов, стварно мистерија ми се овие негови одлуки, тимов не делува навикнато на неговите замисли, па после 100 импровизации и нормално е тоа.

N

Nicky Santoro

Гостин
Да не испадне дека стално јадам гомна, и терам масонски муабети
http://www.dailymotion.com/video/xtr385_i-vs-r-2-2_lifestyle?start=9
Стопирајте на 1-55 и кажете ми каква е онаа поставеност во одбранатА? Реално е да остават онаква дупка ?Немој да ми речете дека сме до толку тиња и толку му е знаењето..па и ранокиа пааа:tapp:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Му се смејме на Милан а ние небаре сме Барселона за нив..па и уште со Јувентус се споредваме:facepalm:

Неможам да разберам која му е идеата воопшто на Страмачиони..ајде веќе станува ова смешно со тренерите испаѓа како никој да не ни се годи ама пак стварно така е..или ние одпојќе сме стручни или пак на овие што го водат Интер искрено нешто му фали..или пак Мурињо премногу не разгали едно е сигурно..
Нема логика никаква да форсираш дефанзивен пристап на домашен терен притоа Переира да игра во средината и да биди линија со Камбиасо..ејјјјј камбиасо зарем сеуште треба да игра???????..премногу критики имам на сметка на Страма..после Торино и ова е комплетно разочарување

Член од
23 август 2010
Мислења
39.632
Поени од реакции
115.144
Ама битно пак го спомна Јувентус. :D
Ја за ова натпреварување ич не се ни замарам, ако сака нека игра со Занети и Нагатомо како централни напаѓачи и Снајдер ко голман. Едноставно сакам да испаднат од ова натпреварување за да се сконцентрираат тотално на првенството. Е сеа проблемот е ако продолжи Страма со ваквите формации. Премногу креативци има на клупа а во игра става дефанзивни фудбалери со 0 креативност, башка и позициите им ги промашува (читај Переира).
4-3-2-1 е одлична формација, со Милито ко најистурен, а позади него Касано и Снајди, во средината Гуарин, Гаргањо и Камби или место Камби некој друг, на пример Рики. Занети мора да оди десно во одбрана а Переира лево, Џонатан и Нагатомо не треба ни да ги погледнеме во овој тим, камења камењосани се, колатерална штета за тимов се.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Да не испадне дека стално јадам гомна, и терам масонски муабети
http://www.dailymotion.com/video/xtr385_i-vs-r-2-2_lifestyle?start=9
Стопирајте на 1-55 и кажете ми каква е онаа поставеност во одбранатА? Реално е да остават онаква дупка ?Немој да ми речете дека сме до толку тиња и толку му е знаењето..па и ранокиа пааа:tapp:
Види ги позициите на Самуел и Нагатомо...

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Види ги позициите на Самуел и Нагатомо...
Ранокија е изгубен во свемирот... човекот едноставно не е за во Интер... една партија ќе изигра на ниво (и тоа со Торино) после ќе биде дупка... Не праи грешки, не праи грешки, и кога ќе се изглупира таа грешка негова не кошта ГОЛ...
Нагатомо :facepalm: Јас стварно не знам која му е функцијата на него на теренот... Позиционирање - 0 ... и 5 гола да даде на утакмица тој за мене не е играч.
Џонатан :facepalm::facepalm: два пати го гледам и два пати фејспалм си праам... Знам дека му треба време за да се прилагоди, ама лани играше за Парма, оваа сезона од лошо во полошо иде...
Не знам што му се деси на Страма, со формацииве... тера Ранко стил. Штоубаво си почна со 4-2-3-1 па после 4-3-2-1, сега 4-4-2 а стварно поима си немаме во оваа формација. Да се тешиме дека ја игра таа формација, зашто нема опции во нападот... зашто Паласио не игра, Касано не е ни 60% фит. Кутињо го нема оној завршен потег... Ливаја не е играч што би експериментирал во првенство... ААхх

Kajgana Shop

На врв Bottom