Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Tрпат ? Демек потоа не се бунат ? Бекам не негодуваше на тој однос ? Ибра не негодуваше на истиот однос од фановите на Интер ? Ете ти 2 големи имиња од светскиот фудбал ... можам и многу други да набројам али ете, доволни се и овие.

И да, треба да се повлечат од репрезентативниот дрес но со причината наведена од погоре во мојот пост, бидејќи и онака фудбалската основа на оваа земја, со оваа федерација и овој селектор марионетка на истата е длабоко влезена во фудбалски минус, немаат никаква шанса да просперираат далеку, освен ако се лажеме нели и не гледаме реално на работите.
Зашто со овој народ очигледно потребен е само ваков потег за да го гледаме она од Босна, зашто тогаш во случај да се повлечат пример Пандев, Попов, Новевски и ред други баш поради тоа медиумите ке посветат огромно внимание и тоа ке трае и трае со денови, и сакале нејкеле ке се деси истото уз оној домино ефект и кај народов, а вака, ке чекаме наредно доаѓање на Платини и ке излезат петорица надвор со транспаренти и толку, ке им се удри дебела рецка, или, нормално, ке се логираме на кајгана форум и ке тераме на филозофии и ке креваме виртуелно востание кое за мене е аналогно на еден голем епик фејл.

Ми наведе двајца ама има еден друг куп на играчи на кои е свирено па не се бунеле.
Во однос на ФФМ и организацијата во него се согласувам, ама ако сака со ова повлекување да предизвика некакви промени таму тогаш може да биде и поексплицитен и да јавно нека каже дека не чини начинот на работа во ФФМ во сите категории и дека поради тоа се повлекува. На крај краева нека се повлечат и повеќето репрезентативци поради таа причина е тогаш сигурно ќе има некоја промена. Вака џабе, пак Хари ќе си остане и пак ќе сме за нигде.

--- надополнето ---

Влатко Илиевски никој не го бранел тој си е Словенец таму е женет не му се игра за Македонија.
Пандев си живее во Струмица доаѓа секогаш кога е слободен Илиевски не стапнал во Струмица но да ти кажам и тој од свои пари ја реновира сопортската сала Партизан..И Попов е од овде и не него ли не му се игра не вреѓај локално.

И Пандев не се повлекол од репрезентација или ти сакаш да се повлече.
Инаку и Дарко Панчев е по потекло од Струмичко.

Не ми беше намера да вреѓам локално, напротив и кажав дека од Струмица секогаш излегувале добри спортисти. Единствено најдов само нешто заедничко кај двајца одлични спортисти кои се повлекуваат од репрезентацијата. Да се надеваме дека за Пандев е грешка. Иначе незнам каде виде дека сум сакал да се повлече.

Ми наведе двајца ама има еден друг куп на играчи на кои е свирено па не се бунеле.
Во однос на ФФМ и организацијата во него се согласувам, ама ако сака со ова повлекување да предизвика некакви промени таму тогаш може да биде и поексплицитен и да јавно нека каже дека не чини начинот на работа во ФФМ во сите категории и дека поради тоа се повлекува. На крај краева нека се повлечат и повеќето репрезентативци поради таа причина е тогаш сигурно ќе има некоја промена. Вака џабе, пак Хари ќе си остане и пак ќе сме за нигде.

--- надополнето ---

Не ми беше намера да вреѓам локално, напротив и кажав дека од Струмица секогаш излегувале добри спортисти. Единствено најдов само нешто заедничко кај двајца одлични спортисти кои се повлекуваат од репрезентацијата. Да се надеваме дека за Пандев е грешка. Иначе незнам каде виде дека сум сакал да се повлече.
Па велиш дека се повлекол а тој не се повлекол.Инаку Пандев секогаш публиката на Градски го сакала му го скандирала името освен последниов меч кога ги навредуваа сите фудбалери.

Инаку најисвиркуван фудбалер во репрезентацијата бил Тони Мицевски човекот на времето го отепуваа од свирење.

Kaжи кој ? Лани Зебина среден прст покажа, Балотели фрли дрес на земја, и Мело исто кажа дека тоа му пречи, Мурињо за Кварезма кажа дека истото влијае негативно кон него, Маикон исто ги замолчуваше своите фанови кога истите лани со Парма му свиреа на Милито, еве, у рок од 10 сек на овие примери ми текна. Така да не се понашајте ко сеа Пандев да е единствениов на планетава на кој ова му смета, затоа и реков вчера, на погрешна врата тропаа тогаш фановите, јас искрено уште од старт буквално ништо добро не очекував со Јонуз и таа слика уште по 2 кола ми се потврди ( а тогаш ме убедуваа овде на форумов дека треба да му се даде подршка ).

За што јас да му дадам подршка на Јонуз, на неговото фудбалско криминално CV со криење на дебакли на младиот состав ? Да верувам дека работите ке тргнат во добра насока а е марионетка на Хари, човекот кој буквално го уби фудбалот тука и сега мора од нула да се почнува ( т.е. да се почне од нула кога тој ке замине ) ?

И пак ке кажам, Пандев може јавно проговори на таа тема '' свирење на играчи '' али Попов ко што реков во минимум 2 наврати тука, отера цела трибина у ПМ со Ерменија, ваквиот однос на публиката само дополнително ја поткопува оваа дупка од фудбал во Македонија, и индиректно функционираат како што функционира и ФФМ, деструктивно !

Со што го бранат ? Со тоа што викаат да не паѓате на дневен весник ко Вест ? И не гледам само интераши да застанат во негова одбрана на форумов, т.е. не дека ја го бранев, и јас бев против тој начин на откажување и еве и пишав погоре под кои околности тоа ке го оправдам, ама да паднам на статија од '' Вест '', бегај бе, вреѓа интелигенција на народ тоа и само удираат потврда што све дише во земјава ...

Кој би му верувал на Вест, да... Но можеби има и друга страна на приказната во која ретко кој би верувал, но според мене е далеку пореална.

Што би рекол, Пандев намерно да му пуштил вода на новинарот, односно со намера да излезе таков текст за потоа самиот да го демантира како ништо да не било... со цел да ја види реакцијата на навивачите, а воедно во целава ситуација окулу федерацијава и репрезентацијава Тој да излезе како повредена личност и уште поголем херој.

Зошто Пандев не го тужи новинарот за обид на оцрнување на неговото име, пренесување лажна изјава и сл., или барем да го спомне тоа.

Несмееше да излезе ваков текст едноставно. Секоја чест за неговите клубски успеси, но за репрезентација постигнал едно големо ништо. Едно големо ништо кое не му дава за право на било како да ги навредува или да се жали на навивачите со некакви изјави и „протестанско“ да ги прославува головите во црвениот дрес. (сетисе како плукаше кога даде гол против Шпанија)

Згора на тоа и син му е крстен Филипо, што дополнително не му оди во прилог во целава оваа збрка.

Кој би му верувал на Вест, да... Но можеби има и друга страна на приказната во која ретко кој би верувал, но според мене е далеку пореална.

Што би рекол, Пандев намерно да му пуштил вода на новинарот, односно со намера да излезе таков текст за потоа самиот да го демантира како ништо да не било... со цел да ја види реакцијата на навивачите, а воедно во целава ситуација окулу федерацијава и репрезентацијава Тој да излезе како повредена личност и уште поголем херој.

Зошто Пандев не го тужи новинарот за обид на оцрнување на неговото име, пренесување лажна изјава и сл., или барем да го спомне тоа.

Несмееше да излезе ваков текст едноставно. Секоја чест за неговите клубски успеси, но за репрезентација постигнал едно големо ништо. Едно големо ништо кое не му дава за право на било како да ги навредува или да се жали на навивачите со некакви изјави и „протестанско“ да ги прославува головите во црвениот дрес. (сетисе како плукаше кога даде гол против Шпанија)

Згора на тоа и син му е крстен Филипо, што дополнително не му оди во прилог во целава оваа збрка.
Леле Пандев ќе го измисли ова углед да си ствара тој си има углед за тоа ќе мисли ќе се јавува во вест углед да си прави абе тој зема 300 илјади на месец со тоа ќе се занимава.
А за името нели е подобро да молчиш како да го крсти Жикица,Новица,Миленко,Слаѓан,Срџан се стари Макдонски имиња секој втор македонец нема наше име ти ќе се буниш ,Филипо е Филип на Италијански можеби планира таму да го школува тоа дете таму се родило нема ништо лошо.

И сеа што праиме од кога го исплукавте Пандев? Се утепавте од јадење трици,и сеа ке кажете јбг не било вистина!!! Срамете се што сте дел од овааа лага и никад да не појдете на стадион да го гледате Пандев

Според мене Пандев е единствениот човек во репрезентацијата на кого не треба да му се свирка и што секогаш го давал максимумот од 200%. Ама кој сака нека и Кристијано Роналдо нека е сам не може да игра. Му треба подршка од сите играчи. Да дават и другите колку што дава Пандев за репрезентација ќе имаме многу подобри резултати. Не ми се верува Пандев да кажал дека се откажува затоа што му свиреле. Тоа се дезинформации. Треба да ја бодриме репрезентацијата и во добро и во лошо. Само така ќе имаме резултати, а не да им свириме на играчите. Ако им се даде подршка и кога губат 100% сум сигурен дека ќе почнат да даваат и многу повеќе отколку што даваат сега.
НАПРЕД ПАНДЕВ НАПРЕД МАКЕДОНИЈА

Пандев изјавил за телевизија Телма: "играв и ќе играм за репрезентацијата"

Сега сите кои изедоа гомна за Пандев треба да се извинат!

Сега треба да го жалам што го свиркале ? Боже сачувај. За се друго што направил, алал вера.. но ако е вистина дека самиот рекол, дека ќе се откажува од репрезентацијата ради едно свиркање, нека се запраша уште еднаш самиот себе, што всушност кажал..

Штета што Пандев не ги чита македонскиве медиуми и форумиве, да види дека македонските навивачи мислат дека Македонија може и без него(може, без секој се може до 4то место), па фино лепо да си искочи и да си каже дека поради тоа што македонците не верувале дека он може да придонесе за подобра репрезентација да и каже чао-чао и да си се посвети на својата кариера и слава и да си направи многу парички.

Влатко Илиевски никој не го бранел тој си е Словенец таму е женет не му се игра за Македонија.
Пандев си живее во Струмица доаѓа секогаш кога е слободен Илиевски не стапнал во Струмица но да ти кажам и тој од свои пари ја реновира сопортската сала Партизан..И Попов е од овде и не него ли не му се игра не вреѓај локално.

И Пандев не се повлекол од репрезентација или ти сакаш да се повлече.
Инаку и Дарко Панчев е по потекло од Струмичко.
Затоа Перо Антик рече дека Владо Илиевски морал да бира дали да игра повреден да ризикува цела кариера, или да оперира па да игра уште кошарка.... малер човек е , а му се игра за репрезентацијата....

Штета што Пандев не ги чита македонскиве медиуми и форумиве, да види дека македонските навивачи мислат дека Македонија може и без него(може, без секој се може до 4то место), па фино лепо да си искочи и да си каже дека поради тоа што македонците не верувале дека он може да придонесе за подобра репрезентација да и каже чао-чао и да си се посвети на својата кариера и слава и да си направи многу парички.

Ги чита, но не се замара многу, бидејки секој има свое мислење... Ако сите славни се откажуваат од мислењата на некои фанови, што тогаш хахахахаха
И не му е за пари, парите за богат живот ги направи од Лацио...

Пандев: Додека ме држи здравје ќе играм за Македонија
goran-pandev3.jpg

Откако го навлече гневот на јавноста со изјавата дека веќе нема да игра за македонската репрезентација, по што половина држава му се наостри, спорејќи го неговиот досегашен придонес за националниот тим, нашиот најдобар фудбалер Горан Пандев ретерира.
Погрешно бил разбран, вели за А1. Штом се опорави, веднаш ќе се врател во државниот тим.
Зошто одеднаш таков категоричен став ако е вистинит
- Па не мислам дека некоја вистина во разговорот со некои новинари во Македонија, и мислам дека малку поинаку го сфатија тоа. Зборував дека на последниот натпревар малку бев разочаран поради резултатот и поради односот на публиката и мислам дека треба сите да знаеме дека нашата репрезентација е една млада репрезентација и мислам дека и треба време за успех.
-Сите репрезентативци бевме разочарани кога публиката почна да вика „шиткачи“ , знаеме какви се луѓето кај нас што се навивачи, сигурно дека и они очекуваат многу повеќе и против вакви репрезентации како што се Ерменија, Андора очекуваа сигурно победа.
Најголем дел од таа публика смета дека Горан Пандев не е истиот играч во Интер, во Лацио и во репрезентацијата на Македонија, ме интересира задоволен ли си ти од твојот ефект
-Знам дека многу луѓе во Македонија очекуваат многу повеќе од мене, сигурно дека јас настапувам по друг принцип, знам дека луѓето спрема мене гледаат во друг однос но јас секогаш го давам максимумот за репрезентација и сакам да одиграм најдобро што можам. Не е исто да се игра во Интер и во репрезентација, сигурно поголем притисок имам во репрезентација отколку овде во Интер или во Лацио.
Има ли можеби проблеми во репрезентацијата што те доведуваат во дилема дали да играш и натаму за националниот тим?
-Не јас додека ме држи здравје секојпат ќе играм за Македонија. со гордост настапувам за нашата држава го давам секојпат максимумот.
Да разјасниме, кога повторно да те очекуваме во дресот на македонската репрезентација
-Се надевам дека од повредата брзо ќе се опоравам и на следните натпревари ќе бидам фит како за Интер така и за репрезентацијата.

Има ли можеби проблеми во репрезентацијата што те доведуваат во дилема дали да играш и натаму за националниот тим?
-Не, јас додека ме држи здравје секојпат ќе играм за Македонија. со гордост настапувам за нашата држава го давам секојпат максимумот.
Пичка...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom