Кој е Исус Христос?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Понекогаш пишуваш такви глупости, што навистина губам желба да комуницирам со тебе.

Сериозно. Ајде сега избриши ја оваа реченица, јас ќе го избришам цитатот, и историјата нема да запамети што си кажал. Бива?
HIper-racionalna uber-logichna konstrukcija. File under 'Priceless'.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Се сложувам, времето е драгоцено. Немој да си го губиш на глупости.

Голем поздрав од Џорџ Карлин...

Кој десперадос човече! А, за момент помислив дека има некоја поента како предлог, заради некаква искреност, но само толку.
@ставро(крсте) ме разжалости, т.е ме потсети каков е животот без Бог.(n)
--- надополнето: 20 септември 2012 во 19:20 ---
:facepalm:

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Најјакиот аргумент на цел подфорум религија. Како ти текна бе? Браво. Пред ваков аргумент дури и сите 5000+ богови молчат.
Ослободи се од потребата, ропството на аргументи и 5000-те ќе ти прозборат.;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кој десперадос човече! А, за момент помислив дека има некоја поента како предлог, заради некаква искреност, но само толку.
@ставро(крсте) ме разжалости, т.е ме потсети каков е животот без Бог.(n)
Карлин е автентичен гениј.

Од ставот животот без Бог е жалосен или бесмислен, не води логички пат до ставот Бог постои. Не постои ниту еден космички закон кој на човекот му гарантира дека неговиот живот треба да биде весел или смислен, што и да значи ова. Многу е просто, сигурен сум дека разбираш. Не знам колку пати ја имам напишано на форумот напомената за магариња на Ниче. Психолошката потреба на човекот за постоење на некој ентитет во ниту еден случај не го гарантира и самото постоење на тој ентитет. Ако и ОВА не го разбираш, навистина ти нема помош.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ослободи се од потребата, ропството на аргументи и 5000-те ќе ти прозборат.;)
Гледам тебе 6000 ти прозбореле вклучително и тие 1000 што ќе ги измислат луѓево во наредниве години.
Кому ти му робуваш? На измислени другарчиња?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Карлин е автентичен гениј.

Од ставот животот без Бог е жалосен или бесмислен, не води логички пат до ставот Бог постои. Не постои ниту еден космички закон кој на човекот му гарантира дека неговиот живот треба да биде весел или смислен, што и да значи ова. Многу е просто, сигурен сум дека разбираш. Не знам колку пати ја имам напишано на форумот напомената за магариња на Ниче. Психолошката потреба на човекот за постоење на некој ентитет во ниту еден случај не го гарантира и самото постоење на тој ентитет. Ако и ОВА не го разбираш, навистина ти нема помош.
Не се оптоварувај дали постои или не, биди слободен обрати Му се. Батали логика, аргументи... освен ако те интересира од мерак, но не си ја повредувај слободата и нема да умреш.
Се надевам и ти ме разбираш.(y)
--- надополнето: 20 септември 2012 во 19:42 ---
Не се оптоварувај дали постои или не, биди слободен обрати Му се. Батали логика, аргументи... освен ако те интересира од мерак, но не си ја повредувај слободата и нема да умреш.
Ај, брзам на вечерна, бидете тука.:cool:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Те разбирам, како не. Стравот в коски влезен, разбирам јас убаво...

:)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па реков, не е проблемот во Женет-Неженет, Ваков-Онаков..., мене ме загрижува рамнодушноста, затвореноста во себе, губењето на идентитетот, желбата за живот без Живот(Бог)=смрт..., тоа е молитвата на Синот(Христос) кон Отецот на крстот, тука нема казна, туку одбивање на Љубовта Божја на човекот за заеднички живот во вечноста на сопствена пропаст.

Интересен парадокс, Семоќниот Бог толку Немоќно, трпеливо, снисходливо, кенотички..., го чека човековото ДА. Токму во ова се препознава безмерната Љубов Божја која всушност е Неговиот Идентитет.:love:
--- надополнето: 20 септември 2012 во 18:06 ---
Аха... значи тоа што реков дека Исус бил женет.. т.е. изнесов најнови факти што се пронајдени и откриени за него.. патем речено Тој самиот ги пишал... ме прават рамнодушен?!

Не ми е јасно што тоа мене овде ме прави рамнодушен... Треба нешто да урлам сеа демек бил ЖЕНЕТ! или да урлам за да го побивам тој факт?!

И извини, ама не гледам никаква затвореност ниту губење на идентитет овде.. а најмалку па губење на желбата за живот без живот...

Патем, ако твојата смисла за живот е еквивалентна на Бог. т.е. она што Бог го инкарнира преку себе како живототворно.. онда брат.. не се лути али ти си изгубен и мртов човек... Животот е многу повеќе од тоа...

....

Интересен парадокс, Семоќниот „Бог“ толку немоќно, трпеливо, снисходливо, кенотички... ниту чека ниту бара човеково ДА (едноставно не постои!) И извини, но токму тука е суштината и препознавањето на безмерната љубов, ако веќе бараш некаква љубов, која е всушност твојот идентитет а не имагинарниот..

Патем речено, нели е и во суштина тоа доказ, ако Исус живеел, и еве бил женет.. он посакал да споделува љубов со жена, која понатаму била окарактеризиана како курва и недостојна за христовата црква, и тоа ни помалку ни повеќе од истите оние што го довеле Исус на крст.. Епа пријателе, не гледам тука ништо лошо.. јебо те Исус бил човек ко тебе и мене и си посакал женка да клецка..

И си добил..

И сеа?

Kajgana Shop

На врв Bottom