Кој е Исус Христос?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А кој вели дека са активни и како ја забележуваш нивната активност, токму сега, веднаш и овде?
Em tvojot bog, Miki1 (so site svoi nad 38000 varijanti), taka I site ostanati 5000 aktivni bogovi I bozestva postojat samo vo glavite na nivnite vernici.

Sega, vednash, a uste pomalku ovde, ne postoi nekoj ili bilo kog bog.

Bogovite se dedomrazivci za vozrasnite. Nemoguci se I besmisleni.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мене пак ме загрижува заслепеноста, очајот, немоќта да се прифати сопствената смртност,
Смртта е страшна, а уште е пострашна ако ја прифатам без вера и без надеж.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 18:18 ---
и губењето драгоцено време верувајќи во постоењето на Дедо Боже.
Овов живот е само подготовка за идниот, а не изарчено време во забава и денгубација...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Смртта е страшна, а уште е пострашна ако ја прифатам без вера и без надеж.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 18:18 ---

Овов живот е само подготовка за идниот, а не изарчено време во забава и денгубација...
Мики, нема проблем. Само ти подготвувај се за идниот живот. Мене тоа воопшто не ми смета. Она што мене ми смета е што се обидуваш целата приказна која стои зад твојата припрема да ја прикажеш како логична и рационална, а всушност е бесмислена. Верувај си ти колку сакаш, само не труј наоколу со твоите небулози...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сето тоа покриено со бесмислена терминологија позајмена од други, во чии системи таа терминологија нешто и значела...
Се изначитав (и изнаслушав) „тези„ според кои „оваа„ религија прозлегла од „онаа„. Во времето кога се формирани религиите,.„оваа„ религија немаше поим дека постои и „онаа„....

„Тезата„ дека „оваа„ религија произлегла од „онаа„ е само површен став, изнесен од гледна позиција од денешно време, кога религиите и нивните учења станаа „топтан„ достапни. Таков став е невозможно да се изнесе во некои минати времиња, кога религиите немале поим една за друга...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се изначитав (и изнаслушав) „тези„ според кои „оваа„ религија прозлегла од „онаа„. Во времето кога се формирани религиите,.„оваа„ религја немаш поим дека постои и „онаа„....

„Тезата„ дека „оваа„ религија произлегла од „онаа„ е само површен став, изнесен од гледна позиција од денешно време, кога религиите и нивните учења станаа „топтан„ достапни. Таков став е невозможно да се изнесе во некои минати времиња, кога религиите немале поим една за друга...
Понекогаш пишуваш такви глупости, што навистина губам желба да комуницирам со тебе.

Сериозно. Ајде сега избриши ја оваа реченица, јас ќе го избришам цитатот, и историјата нема да запамети што си кажал. Бива?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Em tvojot bog, Miki1 (so site svoi nad 38000 varijanti), taka I site ostanati 5000 aktivni bogovi I bozestva postojat samo vo glavite na nivnite vernici.

Sega, vednash, a uste pomalku ovde, ne postoi nekoj ili bilo kog bog.

Bogovite se dedomrazivci za vozrasnite. Nemoguci se I besmisleni.
Благодрам за Вашиот исцрпен одговор. Недавањето одговор си останува недавање одговор, небитно што е напишано како привиден одговор на поставено прашање.

Некој друг да даде посаглам одговор?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сериозно. Ајде сега избриши ја оваа реченица, јас ќе го избришам цитатот, и историјата нема да запамети што си кажал. Бива?
Ааааа Јок. Не бива така јас веќе прочитав. Влезено во историја... :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Понекогаш пишуваш такви глупости, што навистина губам желба да комуницирам со тебе.

А да си фатиш златна рипка? Таа може ќе Ти исполни дури три, а не само една желба.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
:facepalm:

Знаеш колку е смешно кога ќе имаш поента на 11 годишно дете и мислиш дека никој не те разбира?
Кај мислиш да се сокриеш, до кога ќе бегаш од себе си!?
Времето е драгоцено.;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кај мислиш да се сокриеш, до кога ќе бегаш од себе си!?
Времето е драгоцено.;)
Се сложувам, времето е драгоцено. Немој да си го губиш на глупости.

Голем поздрав од Џорџ Карлин...

Kajgana Shop

На врв Bottom