- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Еве ти уште еден поздрав, размисли за ова...Драгоцено е, но лета, а вечноста доаѓа. Вреди да се размисли.
Еве ти уште еден поздрав, размисли за ова...Драгоцено е, но лета, а вечноста доаѓа. Вреди да се размисли.
Ок, но и ти незаборавај да размислиш.Еве ти уште еден поздрав, размисли за ова...
Poriv za racionalno koristenje na edinstvenata shansa da zhiveesh?!?Болд: а што е ова ако не одбивање на смртта!?
И откако рационално ќе ја искористиш...?Poriv za racionalno koristenje na edinstvenata shansa da zhiveesh?!?
Ќе умреш.И откако рационално ќе ја искористиш...?
HIper-racionalna uber-logichna konstrukcija. File under 'Priceless'.Понекогаш пишуваш такви глупости, што навистина губам желба да комуницирам со тебе.
Сериозно. Ајде сега избриши ја оваа реченица, јас ќе го избришам цитатот, и историјата нема да запамети што си кажал. Бива?
Кој десперадос човече! А, за момент помислив дека има некоја поента како предлог, заради некаква искреност, но само толку.Се сложувам, времето е драгоцено. Немој да си го губиш на глупости.
Голем поздрав од Џорџ Карлин...
Ќе умреш.
Најјакиот аргумент на цел подфорум религија. Како ти текна бе? Браво. Пред ваков аргумент дури и сите 5000+ богови молчат.
Ослободи се од потребата, ропството на аргументи и 5000-те ќе ти прозборат.Најјакиот аргумент на цел подфорум религија. Како ти текна бе? Браво. Пред ваков аргумент дури и сите 5000+ богови молчат.
Карлин е автентичен гениј.Кој десперадос човече! А, за момент помислив дека има некоја поента како предлог, заради некаква искреност, но само толку.
@ставро(крсте) ме разжалости, т.е ме потсети каков е животот без Бог.
Гледам тебе 6000 ти прозбореле вклучително и тие 1000 што ќе ги измислат луѓево во наредниве години.Ослободи се од потребата, ропството на аргументи и 5000-те ќе ти прозборат.
Не се оптоварувај дали постои или не, биди слободен обрати Му се. Батали логика, аргументи... освен ако те интересира од мерак, но не си ја повредувај слободата и нема да умреш.Карлин е автентичен гениј.
Од ставот животот без Бог е жалосен или бесмислен, не води логички пат до ставот Бог постои. Не постои ниту еден космички закон кој на човекот му гарантира дека неговиот живот треба да биде весел или смислен, што и да значи ова. Многу е просто, сигурен сум дека разбираш. Не знам колку пати ја имам напишано на форумот напомената за магариња на Ниче. Психолошката потреба на човекот за постоење на некој ентитет во ниту еден случај не го гарантира и самото постоење на тој ентитет. Ако и ОВА не го разбираш, навистина ти нема помош.
Ај, брзам на вечерна, бидете тука.Не се оптоварувај дали постои или не, биди слободен обрати Му се. Батали логика, аргументи... освен ако те интересира од мерак, но не си ја повредувај слободата и нема да умреш.
Се надевам и ти ме разбираш.
Те разбирам, како не. Стравот в коски влезен, разбирам јас убаво...Не се оптоварувај дали постои или не, биди слободен обрати Му се. Батали логика, аргументи... освен ако те интересира од мерак, но не си ја повредувај слободата и нема да умреш.
Се надевам и ти ме разбираш.
Sekako. I Obi-Wan-Kenobi I Pepelashka kje ti prozborat ako se oslobodish od argumenti. Ima fin smeshtaj za takvite.Ослободи се од потребата, ропството на аргументи и 5000-те ќе ти прозборат.
Аха... значи тоа што реков дека Исус бил женет.. т.е. изнесов најнови факти што се пронајдени и откриени за него.. патем речено Тој самиот ги пишал... ме прават рамнодушен?!Па реков, не е проблемот во Женет-Неженет, Ваков-Онаков..., мене ме загрижува рамнодушноста, затвореноста во себе, губењето на идентитетот, желбата за живот без Живот(Бог)=смрт..., тоа е молитвата на Синот(Христос) кон Отецот на крстот, тука нема казна, туку одбивање на Љубовта Божја на човекот за заеднички живот во вечноста на сопствена пропаст.
Интересен парадокс, Семоќниот Бог толку Немоќно, трпеливо, снисходливо, кенотички..., го чека човековото ДА. Токму во ова се препознава безмерната Љубов Божја која всушност е Неговиот Идентитет.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 18:06 ---