DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Sho sme promashile, pa, sea?!?Ма ич не е проблемот дали бил женет, туку човечково промашување ме секира.
Sho sme promashile, pa, sea?!?Ма ич не е проблемот дали бил женет, туку човечково промашување ме секира.
А што тоа правам па за што „Бог“ таму негде горе ќе ме казни?Оче, прости им, зашто не знаат што прават.
Не е точно, никад не е бил женет и во целибат е бил цело време. Мислам има обемна литература која е докажана како точна во врска со прашањево. Едноставно нели, проверете во Библијата.А што тоа правам па за што „Бог“ таму негде горе ќе ме казни?
Не те разбирам, што е тоа толку навредливо.. па чоекот си бил женет и толку! што сега?
ахахахххахах. да бе мајката како не ми текна!Не е точно, никад не е бил женет и во целибат е бил цело време. Мислам има обемна литература која е докажана како точна во врска со прашањево. Едноставно нели, проверете во Библијата.
Има нешто декадентно у моралов шо го продаваш.. ама ај..."Whoever has come to understand the world has
found (only) a corpse, and whoever has found a corpse is superior
to the world."
--- надополнето: 20 септември 2012 во 12:42 ---
Што вика за мајка му
"Whoever does not hate his father and his
mother as I do cannot become a disciple to Me. And whoever does
[not] love his father and his mother as I do cannot become a
[disciple] to Me. For My mother [gave me falsehood], but [My]
true [Mother] gave me life."
Не бе, морал не продавам....само си ги делиме мислите.Има нешто декадентно у моралов шо го продаваш.. ама ај...
Па, Бог.Sho sme promashile, pa, sea?!?
Koj toa Bog potochno od 5000-te aktivni na planetava?Па, Бог.
Само со шаманските методи, но млад си синко, како млад иницијант во шаманството, ќе ги научиш, има време.А кој вели дека са активни и како ја забележуваш нивната активност, токму сега, веднаш и овде?
Па реков, не е проблемот во Женет-Неженет, Ваков-Онаков..., мене ме загрижува рамнодушноста, затвореноста во себе, губењето на идентитетот, желбата за живот без Живот(Бог)=смрт..., тоа е молитвата на Синот(Христос) кон Отецот на крстот, тука нема казна, туку одбивање на Љубовта Божја на човекот за заеднички живот во вечноста на сопствена пропаст.А што тоа правам па за што „Бог“ таму негде горе ќе ме казни?
Не те разбирам, што е тоа толку навредливо.. па чоекот си бил женет и толку! што сега?
5000-та ли те буни?Koj toa Bog potochno od 5000-te aktivni na planetava?
Мене пак ме загрижува заслепеноста, очајот, немоќта да се прифати сопствената смртност, и губењето драгоцено време верувајќи во постоењето на Дедо Боже. Сето тоа покриено со бесмислена терминологија позајмена од други, во чии системи таа терминологија нешто и значела...Па реков, не е проблемот во Женет-Неженет, Ваков-Онаков..., мене ме загрижува рамнодушноста, затвореноста во себе, губењето на идентитетот, желбата за живот без Живот(Бог)=смрт...,
Болд: а што е ова ако не одбивање на смртта!?Мене пак ме загрижува заслепеноста, очајот, немоќта да се прифати сопствената смртност, и губењето драгоцено време верувајќи во постоењето на Дедо Боже. Сето тоа покриено со бесмислена терминологија позајмена од други, во чии системи таа терминологија нешто и значела...