Кој е Исус Христос?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако го скенираат по некоја случајност овој дијалог некоја Ај Ти Цивилизација ќе заклучат дека на земјава нема интелегентна форма на живот.
Во една таква ситуација единствена надеж би ни била дека ќе имаат смисла за хумор, и ќе помислат дека некој намерно ги трола...

:)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако го скенираат по некоја случајност овој дијалог некоја Ај Ти Цивилизација ќе заклучат дека на земјава нема интелегентна форма на живот.
Не бери гајле... и кај нив 102.3% се водат исти дискусии.:D

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
najgolemiot problem kaj hrstijanite e sto ne se sigurni koj e nivniot bog!
edni vikaat tatkoto drugite sinot drugite svetiot duh.
...

.

Најголемиот проблем на “христијаните“ (предводени од нивните духовно слепи водачи) кои не веруваат , исто како и на сите останати неверници, кривоверци и на сите кои се сметаат за попаметни од Евангелието на Мудроста (Милоста) БОЖЈА е еден и ист проблем!

Се` ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот;
ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие!

(Ев.Матеј 11:27).

.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
.

Најголемиот проблем на “христијаните“ (предводени од нивните духовно слепи водачи) кои не веруваат , исто како и на сите останати неверници, кривоверци и на сите кои се сметаат за попаметни од Евангелието на Мудроста (Милоста) БОЖЈА е еден и ист проблем!

.
Спирос дај бе одговори ми дали си толку луд и ги знаеш ствариве на памет, или имаш библија до тебе?
Ах тој Исус (и јуниор и сениор и каспер) те напнал низ животот нели?
--- надополнето: 14 јули 2012 во 14:10 ---
Јас ставам 100 долари дека и атеизмот ќе исчезне, и како идеологија и како убедување. Верувам дека кога Исус Христос ќе се врати, ќе исчезнат сите религии и суетни идеологии и целата Земја ќе има доволно и единствено вистинско познавање на Бог.
Не ти е тоа контрадикторно само по себе? Религиите постојат за верба, а знаење не е верба нели? Башка последен пут коа читав Исус коа се враќаше беше апокалипса. Ај малце посериозно...
Апокалипса дали ќе има, незнам. Најверојатно нема да биде поврзана со религија, ама ако биде ќе биде далеку од тоа дека некој си Исус јуниор ќе не спаси сите, ќе се уништиме како човештво само поради различни религии, идеологии, желба за моќ итн. Може ние како колектив (човештво) и треба да бидеме избришани од универзумов, ние сме паразит, вирус на планетава, доколку напреднеме и технолошки - ќе бидеме вирус во универзумов. Жално е нашето неизбежно истребување, ама нели ние место да седнеме и да направиме нешто околу тоа, 95% од нас планираат истребување на единки кои веруваат во „различен“ исус сениор од нивниот. „Everybody has their reasons, that's the reason we're all gonna die" . Мразам да се повторувам ама, жално е тоа што ни се случува... жално.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

.

.

Спирос дај бе одговори ми дали си толку луд и ги знаеш ствариве на памет, или имаш библија до тебе?
.

Светиот Дух БОЖЈИ - без Кого никој неможе вистински да осознае Кој навистина Исус е’ - е поголем од секој човечки и ангелски ум, а е и поважен дури и од најважното Писмо (Библијата)!

Ах тој Исус (и јуниор и сениор и каспер) те напнал низ животот нели?

Значи само треба да продолжиш кај што завршува последниот цитат (Ев.Матеј 11:27 ) и вистинскиот одговор ти доаѓа автоматски! .(y)

Дојдете кај Мене сите изморени и обременети и Јас ќе ве успокојам;
Земете го Мојот јарем на себе и поучете се од Мене, бидејќи сум кроток и смирен по срце, и ќе најдете мир за душите ваши;
Зашто јаремот Мој е благ и бремето Мое е лесно!

.

Не ти е тоа контрадикторно само по себе? Религиите постојат за верба, а знаење не е верба нели? Башка последен пут коа читав Исус коа се враќаше беше апокалипса. Ај малце посериозно...
Апокалипса дали ќе има, незнам. Најверојатно нема да биде поврзана со религија, ама ако биде ќе биде далеку од тоа дека некој си Исус јуниор ќе не спаси сите, ќе се уништиме како човештво само поради различни религии, идеологии, желба за моќ итн. Може ние како колектив (човештво) и треба да бидеме избришани од универзумов, ние сме паразит, вирус на планетава, доколку напреднеме и технолошки - ќе бидеме вирус во универзумов. Жално е нашето неизбежно истребување, ама нели ние место да седнеме и да направиме нешто околу тоа, 95% од нас планираат истребување на единки кои веруваат во „различен“ исус сениор од нивниот. „Everybody has their reasons, that's the reason we're all gonna die" . Мразам да се повторувам ама, жално е тоа што ни се случува... жално.
.

Мудроста БОЖЈА е поголема од секој ум и сознание!​

Пред околу 2000 години Единствениот Вистински и Совршен БОГ - за спасение на сите - во Исус Ја отелотвори Својата се’опфатна Мудрост, во Која е единствената и Совршена Вистина!

Да, во Исус е совршеното јудејство, совршеното христијанство, совршениот ислам, совршениот будизам, совршениот комунизам, совршениот хуманизам, ... и многу, многу повеќе од тоа, бидејќи Единствениот Вистински и Совршен БОГ (без Кого нема вистинско спасение) е лично во Него!

Се’ додека човекот и човештвото не се разбуди за се’опфатната Мудрост БОЖЈА - чијашто “природа“ е надприродна љубов - тоа се наоѓа во еден смртен, егоистички и самоуништувачки сон, кој што го води во најголемата катастрофа воопшто и од која има само еден и единствен излез!

„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

п.с.Тешко и горко на сите оние кои што Ја одбиваат, негираат или девалвираат - за спасение на сите - во Исус Христос отелотворената Милост (Мудрост) БОЖЈА!

Тој е жртва за измирување за нашите гревови, и не само нашите, туку и гревовите на целиот свет!

(1 Јован 2:2)

.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
.

Светиот Дух БОЖЈИ - без Кого никој неможе вистински да осознае Кој навистина Исус е’ - е поголем од секој човечки и ангелски ум, а е и поважен дури и од најважното Писмо (Библијата)!

.
Ааааа, значи тебе Каспер те шепти на уво, па ти оттаму имаш толку големо знаење за исуса, јас па луд се излажав дека од библија читаш се...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
.

Пред околу 2000 години Единствениот Вистински и Совршен БОГ - за спасение на сите - во Исус Ја отелотвори Својата се’опфатна Мудрост, во Која е единствената и Совршена Вистина!

.
Многу бе неодредено за така важен чин бе Спирос.
Имаш ли точна дата и година или се е нешто така отприлика... можеби... претпоставено?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Ааааа, значи тебе Каспер те шепти на уво, па ти оттаму имаш толку големо знаење за исуса, јас па луд се излажав дека од библија читаш се...

.

Поважно од секое човечко знаење, повеќе од секоја човечка буква, повеќе од секоја човечка бројка, повеќе од секој човечки вид, повеќе од секој човечки слух, ... е БОЖЈИОТ Светол Дух!

.п.с. Внимавај како се однесуваш и како Го наречуваш Светото, бидејќи ќе морам да те ставам - заедно со let 3, ставрогин и macedonicus - на мојата игноре листа!

.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
А после... Ден Браун пишувал глупости!
Море знаел човекот што пишувал.:vozbud:
Еве како дополна ;)

http://www.nytimes.com/2012/09/19/us/historian-says-piece-of-papyrus-refers-to-jesus-wife.html?pagewanted=1&_r=4fb_source=message&

http://www.hds.harvard.edu/faculty-research/research-projects/the-gospel-of-jesuss-wife (ова е преводот на папирусот - во оригинал!)

Еве малку за професорката..
http://www.hds.harvard.edu/people/faculty/karen-l-king

Да не кажат после сум се швалерисувал со тетка „Вики“ :pos::pos:

А штом тетин Харвард кажуе дека е така, онда Вики, ќе си го прими! :pos:

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018