Фан Клуб: Барселона

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Upravata FAIL........
So Song kako stoper ne se osvojuva kup a kamoli la liga ili LS....
Namesto da kupime stoper nie kupuvame sredni igraci....
Tello MOM.....
Alves morase da ja udri topkata so levata noga.....no se slucuva i toa.....
Protiv bunker ekipi treba da se igra na nacin kako sto padna 2ot gol,brzi igraci kako Tello i Pedro da begaat po linija ( eventualno da pominat protivnik) i da centriraat kon 16tnikot,ke padne taka gol .....
Ne mozam da zamislam kako ke pomineme na Klasiko ako ne igra Pike ( a za Pujol znaeme).....
Messi po kojznae pat ni go spasuva gzot....

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Последен пат Барса купила централен дефанзифец во сезоната 2009/2010 а тоа беше Дмитро Чигрински!

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Се мислам дека Тељо ќе биде нешто као Бускетс.. и за 2-3 год. има да се газе напред со Нејмар и Меси...
И да, неможе тројца дестриктивци Сонг, Бускетс и Маске да ни играат стопери. Голема грешака направи управата што не купи стопер.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Одличен старт и во Лш, со победа, беше малку потешко од очекувањата, но кога за противник имате руски тим , се е можно да се случи ....
Повредени се Пиќе и Пујол, останавме само со Маскерано и Бартра како класични стопери .... Нема потреба од форсирање на класичен среден играч на стоперската позиција ( Сонг ) кога во тим имаш еден играч како Марк Бартра, желен за игра ...

П.С И да не закрепни Пиќе до Класико, Маске и Бартра би биле солидна стоперска двојка .... И да ПРОДОЛЖЕТЕ со негативните критики кон Кристиан Тељо ...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
П.С И да не закрепни Пиќе до Класико, Маске и Бартра би биле солидна стоперска двојка .... И да ПРОДОЛЖЕТЕ со негативните критики кон Кристиан Тељо ...
Ај вака сега:
Маске и Бартра ако играат стопери на Ел Класико, тек тогаш го е*авме ежот. Значи да не одиме со глава у ѕид ама кога нешто не чини, не чини.
Колку и да е стар Пујол, заедно со Пике назад се кинески ѕид. Секоја друга комбинација во која е некој од нив двајца плус уште еден (Маске, Бартра, Сонг, Буски) сме послаби веднаш. Е сега нејќам ни да мислам колку слаби ќе бидеме на Ел Класико ако случајно Маске и Бартра играат како стопери, ама поради тоа форсирање на Бартра и поради експериментите со играњето на дефанзивен играч во средината како стопер, дојдовме до оваа ситуација.
Значи знам дека си најоптимистичен тука или незнам несакаш да признаеш, ама со таа одбрана, против Реал Мадрид не промаја да дува, абе торнадо ќе биде тоа. Јес да на Игуаин годинава му требаат 10 шанси гол да даде, ама овака ќе има и повеќе од 10 шанси.
На крај краева нека ти текне втората утакмица во суперкупот Пике и Маске во тандем како изиграа и сега место искусниот и далеку подобриот Пике стави го Бартра и ќе видиш што ќе добиеш.

И да не ја гледав вчера утакмицата, головите ги изгледав и некои исечоци, тешки да му текне на Тељо дека треба да игра фудбал и да се управи, ама со една утакмица нема да ми го смени мислењето.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Ај вака сега:
Маске и Бартра ако играат стопери на Ел Класико, тек тогаш го е*авме ежот. Значи да не одиме со глава у ѕид ама кога нешто не чини, не чини.
Колку и да е стар Пујол, заедно со Пике назад се кинески ѕид. Секоја друга комбинација во која е некој од нив двајца плус уште еден (Маске, Бартра, Сонг, Буски) сме послаби веднаш. Е сега нејќам ни да мислам колку слаби ќе бидеме на Ел Класико ако случајно Маске и Бартра играат како стопери, ама поради тоа форсирање на Бартра и поради експериментите со играњето на дефанзивен играч во средината како стопер, дојдовме до оваа ситуација.
Значи знам дека си најоптимистичен тука или незнам несакаш да признаеш, ама со таа одбрана, против Реал Мадрид не промаја да дува, абе торнадо ќе биде тоа. Јес да на Игуаин годинава му требаат 10 шанси гол да даде, ама овака ќе има и повеќе од 10 шанси.
На крај краева нека ти текне втората утакмица во суперкупот Пике и Маске во тандем како изиграа и сега место искусниот и далеку подобриот Пике стави го Бартра и ќе видиш што ќе добиеш.

И да не ја гледав вчера утакмицата, головите ги изгледав и некои исечоци, тешки да му текне на Тељо дека треба да игра фудбал и да се управи, ама со една утакмица нема да ми го смени мислењето.
Значи моментално Маскерано е најдобар стопер шо го имаме у тим, по 100ти пат го кажувам ова и пак ќе го кажам, не дека водам инат, туку таа е реалноста .... Маскерано повеќе не е ДМФ и ако игра на таа негова бивша позиција би немал ни 50% од уделот кој го има на стоперската позиција за тимот ... Тој не игра ни во Аргентина повеќе како ДМФ, Маскерано е веќе класичен стопер. Марк Бартра е одличен дечко, според мене е иднината на стоперската позиција, еден од најдобрите млади играчи на таа позиција ... Сеа нормално дека ќе сме послаби во одбрана од кога играт Пиќе или Пујол, но далеку од тоа дека ќе бидеме и бедни .... Зборот ми беше дека Бартра е подобра солуција од Сонг на стоперската позиција, а не сум против купување на дефанзивец, ама немам намера да пцувам по управи на клубот, да вреѓам тренери, кога ние имаме школа и пред се таа е преоритет во клубот, таа е причината за сите успеси и треба најпрво да се мисли на дечките кои излегуваат од таа школа па доколку е неопходно да се купува ... Бартра и Фонтас се во преден план, а купување на стопер е последна варијанта .....
--- надополнето: 21 септември 2012 во 07:40 ---
:facepalm:
Samo toa imam da kazam.....
Те боли глава ??? :icon_mrgr:

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Дон Андрес ми ги зема зборовите,луѓе заборавете на маскерано како ДМФ убаво ви кажа чоекот
а и јас сум да пробаме овие 2-3 утакмици со бартра и маске како стопери,па зошто да не и со реал :)
мене засега почетокот на тито ми е многу добар,единствено ми недостасуваат тие clean sheet победи на пеп,другото ќе се попраи со време :)

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Mногу потценувачки ќе биде да играме со Маске и Барта исто како они да играат со Варан и Есиен, знаете што ќе им се деси? Ај да не кажувам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom