.
.
Најголемиот проблем на “христијаните“ (предводени од нивните духовно слепи водачи) кои не веруваат , исто како и на сите останати неверници, кривоверци и на сите кои се сметаат за попаметни од Евангелието на Мудроста (Милоста) БОЖЈА е еден и ист проблем!
Се` ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот;
ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие!
(Ев.Матеј 11:27).
.
Спирос дај бе одговори ми дали си толку луд и ги знаеш ствариве на памет, или имаш библија до тебе?
.
Светиот Дух БОЖЈИ - без
Кого никој неможе вистински да осознае
Кој навистина
Исус е’ - е
поголем од секој човечки и ангелски ум, а е и
поважен дури и од најважното Писмо (
Библијата)!
Ах тој Исус (и јуниор и сениор и каспер) те напнал низ животот нели?
Значи само треба да продолжиш кај што завршува последниот цитат
(Ев.Матеј 11:27 ) и вистинскиот одговор ти доаѓа автоматски!
.
Дојдете кај Мене сите изморени и обременети и Јас ќе ве успокојам;
Земете го Мојот јарем на себе и поучете се од Мене, бидејќи сум кроток и смирен по срце, и ќе најдете мир за душите ваши;
Зашто јаремот Мој е благ и бремето Мое е лесно!
.
Не ти е тоа контрадикторно само по себе? Религиите постојат за верба, а знаење не е верба нели? Башка последен пут коа читав Исус коа се враќаше беше апокалипса. Ај малце посериозно...
Апокалипса дали ќе има, незнам. Најверојатно нема да биде поврзана со религија, ама ако биде ќе биде далеку од тоа дека некој си Исус јуниор ќе не спаси сите, ќе се уништиме како човештво само поради различни религии, идеологии, желба за моќ итн. Може ние како колектив (човештво) и треба да бидеме избришани од универзумов, ние сме паразит, вирус на планетава, доколку напреднеме и технолошки - ќе бидеме вирус во универзумов. Жално е нашето неизбежно истребување, ама нели ние место да седнеме и да направиме нешто околу тоа, 95% од нас планираат истребување на единки кои веруваат во „различен“ исус сениор од нивниот. „Everybody has their reasons, that's the reason we're all gonna die" . Мразам да се повторувам ама, жално е тоа што ни се случува... жално.
.
Мудроста БОЖЈА е поголема од секој ум и сознание!
Пред околу 2000 години
Единствениот Вистински и Совршен БОГ - за спасение на сите -
во Исус Ја отелотвори
Својата се’опфатна Мудрост, во Која е единствената и
Совршена Вистина!
Да,
во Исус е совршеното јудејство, совршеното христијанство, совршениот ислам, совршениот будизам, совршениот комунизам, совршениот хуманизам, ... и многу, многу повеќе од тоа, бидејќи
Единствениот Вистински и Совршен БОГ (без Кого нема вистинско спасение) е лично
во Него!
Се’ додека човекот и човештвото не се разбуди за се’опфатната
Мудрост БОЖЈА - чијашто “природа“ е надприродна љубов - тоа се наоѓа во еден смртен, егоистички и самоуништувачки сон, кој што го води во најголемата катастрофа воопшто и од која има
само еден и единствен излез!
„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
п.с.Тешко и горко на сите оние кои што
Ја одбиваат, негираат или девалвираат - за спасение на сите -
во Исус Христос отелотворената
Милост (
Мудрост)
БОЖЈА!
Тој е жртва за измирување за нашите гревови, и не само нашите, туку и гревовите на целиот свет!
(1 Јован 2:2)
.