Кој е Исус Христос?

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Svetoto trojstvo otecot sinot i svetiot duh(kaj pravoslavieto)
e sega isus ima bogocovecka priroda (znaci posrednik pomegju boga i lugjeto) od tuka e negovata tezina kako poblizok do lugjeto !!!
ti vikas deka Isus a.s. e edinstveniot vistinski bog znaci tuka ne pagjaat otecot i svetiot duh.
spored tebe tie sto se?

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
ti vikas deka Isus a.s. e edinstveniot vistinski bog znaci tuka ne pagjaat otecot i svetiot duh.
spored tebe tie sto se?
претпоставувам дека си муслиман
вака да ти поедноставам кај на с христијаните има свето тројство отец син и свет дух
во тоа ние веруваме.
а зошто баш тежината на исус преходно ти објаснав.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
претпоставувам дека си муслиман
вака да ти поедноставам кај на с христијаните има свето тројство отец син и свет дух
во тоа ние веруваме.
а зошто баш тежината на исус преходно ти објаснав.
pa dobro de otecot go sozdal sinot, toj otecot neli e pojak od sinot poso on go sozdade?
neli on ima pogolema privilegija da bide Gospod?
--- надополнето: 10 јули 2012 во 21:49 ---
2. “Ги познавам луѓето; и ви велам дека Исус не е обичен човек.” - Наполеон Бонапарта

vtorata pricina od tie 101 pricini neli nema vrska so gospod nikakva.
poso ovoj vika "ne e obicen covek" ako ne e obicen covek togas toj moze da se narekuva "nadrauvan covek" ili "super covek"
spiderman superman batman. znaci sepak covek ostanuva.
objasni mi ja pricinata.
sepak ovoj Bonaparte rekol deka "ne veruva vo verata na Isus"
“I read the Bible; Moses was an able man, the Jews are villains, cowardly and cruel. Is there anything more horrible than the story of Lot and his daughters ?”
“The science which proves to us that the earth is not the centre of the celestial movements has struck a great blow at religion. Joshua stops the sun ! One shall see the stars falling into the sea… I say that of all the suns and planets,…”
Then Napoleon Bonaparte also said:
“Religions are always based on miracles, on such things than nobody listens to like Trinity. Yesus called himself the son of God and he was a descendant of David. I prefer the religion of Muhammad. It has less ridiculous things than ours; the turks also call us idolaters.”
Then:
“Surely, I have told you on different occations and I have intimated to you by various discourses that I am a Unitarian Musselman and I glorify the prophet Muhammad and that I love the Musselmans.”
In the end, he said:
“In the name of God the Merciful, the Compassionate. There is no god but God, He has no son and He reigns without a partner.”
Napoleon Bonaparte admire AlQur’an after comparing it with his Holy Bible. Then he found many strong point of AlQur’an than Bible, and all story behind it.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
pa dobro de otecot go sozdal sinot, toj otecot neli e pojak od sinot poso on go sozdade?
2. “Ги познавам луѓето; и ви велам дека Исус не е обичен човек.” - Наполеон Бонапарта

poso ovoj vika "ne e obicen covek" ako ne e obicen covek togas toj moze da se narekuva "nadrauvan covek" ili "super covek"
spiderman superman batman. znaci sepak covek ostanuva.
objasni mi ja pricinata.
sepak ovoj Bonaparte rekol deka "ne veruva vo verata na Isus"
“I read the Bible; Moses was an able man, the Jews are villains, cowardly and cruel. Is there anything more horrible than the story of Lot and his daughters ?”
“The science which proves to us that the earth is not the centre of the celestial movements has struck a great blow at religion. Joshua stops the sun ! One shall see the stars falling into the sea… I say that of all the suns and planets,…”
Then Napoleon Bonaparte also said:
“Religions are always based on miracles, on such things than nobody listens to like Trinity. Yesus called himself the son of God and he was a descendant of David. I prefer the religion of Muhammad. It has less ridiculous things than ours; the turks also call us idolaters.”
Then:
“Surely, I have told you on different occations and I have intimated to you by various discourses that I am a Unitarian Musselman and I glorify the prophet Muhammad and that I love the Musselmans.”
In the end, he said:
“In the name of God the Merciful, the Compassionate. There is no god but God, He has no son and He reigns without a partner.”

Napoleon Bonaparte admire AlQur’an after comparing it with his Holy Bible. Then he found many strong point of AlQur’an than Bible, and all story behind it.
tocno konkretiziraj go prasanjeto sto ti e pa da ti odgovoram. Vaka referati nema da citam

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79

znaci sepak covek ostanuva.
objasni mi ja pricinata. poso ne mi e logicna.

ova e prasanjeto.

--- надополнето: 10 јули 2012 во 21:58 ---
isto taka i na ovaa ne mi odgovori

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
што ти вика ова ако не тоа дека се работи за бог,(човек не може да има моќи како бога ) Јасно си кажал Наполеон

ova e prasanjeto.

неговата природа е богочовечка се ти беше предходно одговорено.

истот веќе ти го одговорив да не се повторувам

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986

ova e prasanjeto.
.

Se` dodeka pocituvate i veruvate na ubijci kako sto e lazniot kuraiski prorok muhamed, ili napoleon bonaparta (koj sto isto taka poteknuva od krvavoto kuraisko pleme), vie nikogas nema da doznaete koj navistina Isus e`!

.

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
истот веќе ти го одговорив да не се повторувам

stvaarno a kade odgovori aj povtori mi ili pastiraj mi. ne gledam?!
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:09 ---
.

Se` dodeka pocituvate i veruvate na ubijci kako sto e lazniot kuraiski prorok muhamed, ili napoleon bonaparta (koj sto isto taka poteknuva od kuraiskoto pleme), vie nikogas nema da doznaete koj navistina Isus e`!

.
da. bil lazen da spored tebe.
ne i spored najcenetite lugje.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
da. bil lazen da spored tebe.
ne i spored najcenetite lugje.
.

Најценетите луѓе на земјава се ветер и магла во споредба со Мудроста БОЖЈА !

Почитувајте Го, ценете Го и верувајте Му единствено на Единствениот Вистински и Совршен БОГ – во Името и Срцето Исусово – а не на луѓето (или другите битија) кои се слепи за Него!

.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
najgolemiot problem kaj hrstijanite e sto ne se sigurni koj e nivniot bog!
edni vikaat tatkoto drugite sinot drugite svetiot duh.
dokaz imate od ovoj svestenik;
--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:41 ---
eve mi se izgubi ...

Дај друго видео бе, побарај од штабот. Цело време со истово идете.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дискусија за религијата помеѓу два титани на религиозната мисла, Исус Христос и Абу Бакр.

Што е бе ова?

Скриена камера? Се натпреваруват кој ќе постави поглупаво прашање и ќе даде поглупав одговор?

Па греота се оние кои ве читаат, иако се сомневам дека ги има многу...

:facepalm:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

ova e prasanjeto.

Бонапарта е роден во 18 век и не е никаков авторитет во антропологија, теологија и философија, неговото тврдење за Исус е релевантно колку што е и твоето.
Еве јас викам дека Исус е фудбалер во Севиља и е обичен човек, сега треба некој да докажува дека и моево тврдење е вистина.:X3:
--- надополнето: 11 јули 2012 во 00:08 ---
Дискусија за религијата помеѓу два титани на религиозната мисла, Исус Христос и Абу Бакр.

Што е бе ова?

Скриена камера? Се натпреваруват кој ќе постави поглупаво прашање и ќе даде поглупав одговор?

Па греота се оние кои ве читаат, иако се сомневам дека ги има многу...

:facepalm:
Ако го скенираат по некоја случајност овој дијалог некоја Ај Ти Цивилизација ќе заклучат дека на земјава нема интелегентна форма на живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom