A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.724
Поени од реакции
4.114
Јас сум вчудоневиден од интернетов последниве 2 недели!

Играм Дота, хостирам игри, и кога сум хост, за разлика од порано, играчи од цела европа влагаат на хост и поголем пинг од 60ms нема! просек е 30-40ms, што е фантастичтен резултат! дилеј немаат воопшто, ги прашувам секоја партија никој не се жали, никој.

Дури и проклетиот ADSL на One, кој е катастрофа за хостинг од поглед на delay/ping према Blizoo и обратно, комбинација која претходно со еден другар на One гласеше вака - константно имаше 110 пинг кај мене на хост а исто така имаше констатен 0.500 - ms delay со повремени спајкови од цели 2000/3000ms секунди или поточно 2/3 секунди...неигриво.

Сега, покрај тоа што нема дилеј, нема загуба на пакети, нема спајкови, нема вариација на пингови, дури и сите корисници во собата имаат зелени конекции, претходно имаа црвена конекција (зборам за Garena) и X во статус, т.е. знак за проблематична конекција со мене како потенцијален хост.

Ова го истакнувам, затоа што добар дел од квалитетот на еден интернет според мене се мери со гледање - стриминг, или хостирање на онлајн гејминг, овој начин на тестирање на интернет е најдобриот можен ако сакате да дознаете колку всушност е добар вашиот интернет, без разлика дали играте игри воопшто (онлајн) или не.

malce ke zabegam od temata ama site sto ste na blizoo eks cabletel ... se raduvate na bilo sto e dobro bidejki celo vreme xx vreme se macite so internetot de ima de nema ..de ping visok,pa brzina nema itn ...a kaj mene eve ti sliki od istite serveri keti kazam deka sekogas e vaka ! nikogas ne sum imal problem .. vo prilep od blizoo site pla4at imam povejke drugari prijateli cekaat da im zavrsat dogovorite i begaat sto podaleku od blizoo -ke odat na kabelnet ! steta sto nemate vakov KDS oprator so SK i ostanetiot del na MK : ) inaku ova nee reklama,btw citaj dobro za brzinite nee kako na blizoo da pisuva do..10mbit..itn do 20 ..tuku brzinaata e taa sto e so paketite vo ponudata= 99.9% 24/7/365
pozdrav i sekoe dobro
http://www.kabelnet.com.mk/article/novi-pogolemi-brzini-i-trafik/

Attachments

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Не се жалам, кажувам дека е подобро од порано, јас од секогаш сум бил генерално задоволен од нетот.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
malce ke zabegam od temata ama site sto ste na blizoo eks cabletel ... se raduvate na bilo sto e dobro bidejki celo vreme xx vreme se macite so internetot de ima de nema ..de ping visok,pa brzina nema itn ...a kaj mene eve ti sliki od istite serveri keti kazam deka sekogas e vaka ! nikogas ne sum imal problem .. vo prilep od blizoo site pla4at imam povejke drugari prijateli cekaat da im zavrsat dogovorite i begaat sto podaleku od blizoo -ke odat na kabelnet ! steta sto nemate vakov KDS oprator so SK i ostanetiot del na MK : ) inaku ova nee reklama,btw citaj dobro za brzinite nee kako na blizoo da pisuva do..10mbit..itn do 20 ..tuku brzinaata e taa sto e so paketite vo ponudata= 99.9% 24/7/365
pozdrav i sekoe dobro
Кабел нет ја користат глобалната мрежа од http://gcn.bg/, и истата види накај каде е продужена...На иста мрежа се Blizoo и кабел-нет....

И кај си ти коа пишувавме дека близу даваат + 2-3 мегабита повеќе? Мојот пакет треба да е со 800кб/с, а уствари симнува со 1.2 мб/с...
Да не зборам дека има опција за пакет со 50мбпс за 600 денари разлика од најскапиот пакет на кабел-чкљ...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
pozdrav i sekoe dobro
Не драпај и ти сега... еве јас плајчам за 10мбпс нет а имам 15мбпс нет то ти е 5мбпс фазла то да го имате во кабелнет е невозможно, уште имате пакети за 300ден со 10гб и 1мбпс брзина, арно шо ги сменаја пакетите оти бевте 5години назад со времето. 1мбпс брзина уште во времето на бонет имаше.. Единствено комбо и мах пакетот вреда за нешто а другите се пак по 2-4 мбпс со 20гб ... БОНЕТ не чинеше ама близу не го споредувај со кабелнет .. Сметнувате од кдс од фтп серверот (и уште сметнувате) со 800кб/с оти имате лимит од 20гб... Сега че ви го поткрена и одма почнавте да се петелите
Ти олку на сон нема да напрајш
1.jpg

Член од
29 август 2008
Мислења
5.724
Поени од реакции
4.114
Не драпај и ти сега... еве јас плајчам за 10мбпс нет а имам 15мбпс нет то ти е 5мбпс фазла то да го имате во кабелнет е невозможно, уште имате пакети за 300ден со 10гб и 1мбпс брзина, арно шо ги сменаја пакетите оти бевте 5години назад со времето. 1мбпс брзина уште во времето на бонет имаше.. Единствено комбо и мах пакетот вреда за нешто а другите се пак по 2-4 мбпс со 20гб ... БОНЕТ не чинеше ама близу не го споредувај со кабелнет .. Сметнувате од кдс од фтп серверот (и уште сметнувате) со 800кб/с оти имате лимит од 20гб... Сега че ви го поткрена и одма почнавте да се петелите
Прегледај го приврзокот 49084
ne svativte poentata na blizoo mrezata ne im cini i zatoa e padni/stani ...a za brzinite i blizoo i kds izleguvaat preku neotel, ili preku telesmart taka da nadvor od mk izlezot e za site ist ..odnosno kolku imaat zakupeno brzina od neotel garantirana-bidejki 90% od kabelskite preku neotel izleguvaat nadvor ... se palite na brzini samo na torenti keja postignete ama ako nevi se skine kabelot na 100m pod vas ...ako ste na dosic, a ako ste na lan ako ne izgori swicot !i ne mozis da svatis deka ne mi trebaat mene 1tb limit ..ili 20mbit brzina MI treba stabilnost ..koja sto blizoo ja nema vo prilep ..odnosno eve po komsii site se isklucija ...samo poradi toa sto den ima /dva nema..saat ima 3 nema i taka sekoj den ! mozebi vo sk nee taka no tuka taka e zatoa napomenavPrilep !
--- надополнето: 15 септември 2012 во 23:38 ---
Морам и јас да пишам, слабо иде нетов овие 2 дена. Завчера се вратив од Германија па не знам како бил претходно (али брат ми нешто ми спомна дека заебавал), и еве и јас самиот се уверив дека е сјебан. Мислев дека ми е до рутерот, ама очигледно не е до него пошто и други луѓе се жалат.
samo ke go citiram ovoj korisnik na blizoo ..znaci vo prilep e vaka ima~nema ... :(

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
ne svativte poentata na blizoo mrezata ne im cini i zatoa e padni/stani ...a za brzinite i blizoo i kds izleguvaat preku neotel, ili preku telesmart taka da nadvor od mk izlezot e za site ist ..odnosno kolku imaat zakupeno brzina od neotel garantirana-bidejki 90% od kabelskite preku neotel izleguvaat nadvor ... se palite na brzini samo na torenti keja postignete ama ako nevi se skine kabelot na 100m pod vas ...ako ste na dosic, a ako ste na lan ako ne izgori swicot !i ne mozis da svatis deka ne mi trebaat mene 1tb limit ..ili 20mbit brzina MI treba stabilnost ..koja sto blizoo ja nema vo prilep ..odnosno eve po komsii site se isklucija ...samo poradi toa sto den ima /dva nema..saat ima 3 nema i taka sekoj den ! mozebi vo sk nee taka no tuka taka e zatoa napomenavPrilep !
Од Прилеп сум ако не ми чинеше близу дали би бил на него? И да Прилеп е ЛАН ама исто така и Кабелнет е ЛАН иста е мрежата, кај мене нема никогаш паднато нето освен ко че немам платено хаха, а то ако нема кај некој нет е до реоно негов никогаш не се случило од близу да снема нет, а тоа кај кабелнет многу пати се има случено цел град да нема..
--- надополнето: 15 септември 2012 во 23:47 ---
Разбирам да прегори свичо и да нема нет ама то се случува кај секој оператор можи и компјутеро да ти прегори. А најмногу се нервирам и многу пати имам сретнато некои кои се жалат дека нема интернет а кутрите компјутерот незнаат да го приклучат, такви ги има многу мрежнио кабел изваен па после оти нема нет, нечини близуу нечини кабелнет .....

Член од
29 август 2008
Мислења
5.724
Поени од реакции
4.114
Од Прилеп сум ако не ми чинеше близу дали би бил на него? И да Прилеп е ЛАН ама исто така и Кабелнет е ЛАН иста е мрежата, кај мене нема никогаш паднато нето освен ко че немам платено хаха, а то ако нема кај некој нет е до реоно негов никогаш не се случило од близу да снема нет, а тоа кај кабелнет многу пати се има случено цел град да нема..
--- надополнето: 15 септември 2012 во 23:47 ---
Разбирам да прегори свичо и да нема нет ама то се случува кај секој оператор можи и компјутеро да ти прегори. А најмногу се нервирам и многу пати имам сретнато некои кои се жалат дека нема интернет а кутрите компјутерот незнаат да го приклучат, такви ги има многу мрежнио кабел изваен па после оти нема нет, нечини близуу нечини кабелнет .....
па тоа е друже ! такви има колку сакаш ! можеби до реонот ..но тука во мојот реон не чини ! проверено 1000%

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
samo ke go citiram ovoj korisnik na blizoo ..znaci vo prilep e vaka ima~nema ... :(
Од Скопје сум иначе и денес го поправија проблемот. Свесни беа дека е до нив грешката.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сметнувате од кдс од фтп серверот (и уште сметнувате) со 800кб/с оти имате лимит од 20гб... Сега че ви го поткрена и одма почнавте да се петелите
Прегледај го приврзокот 49084
Тој серверот бугарите го немаат :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:, толку за него :icon_lol:.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Колку дена треба да ги чекаш за да ти приклучат? За Скопје прашувам...
Верувај ми најбрзо што можат :icon_lol: Кај мене дојдоа на врата во недела некаде околу 5-6 часот(после еден ден одкако направив договор)...а за проблем кога е неможат да најдат улица :pos:

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Верувај ми најбрзо што можат :icon_lol: Кај мене дојдоа на врата во недела некаде околу 5-6 часот(после еден ден одкако направив договор)...а за проблем кога е неможат да најдат улица :pos:
Точно.
Искрено, кај мене истиот ден откога го склучив договорот ми се јавија мајсторите и истиот ден намонтираа...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ако имаш среќа и успееш, да пишеш ;)
  • Христијан Божиноски
    Здраво, ова е трет пат што Ве прашувам и се надевам ќе ми удостоите со одговор.
    Дали можиме веќе постоечки корисници (јас сум корисник на СМАРТ пакетот) да се префрлиме на новите пакети со нови цени, на пример да го обновам договорот на СМАРТ или пак да отидам на посилниот пакет ЕКСТРА кој е сега 1399 денари?
  • Blizoo
    Здраво Христијан, Ќе ве молам да ни дадете податоци на носителот на пакетот, за да ви дадеме точна информација.
    Поздрав
  • Христијан Божиноски
    Тоа и тоа
  • Blizoo
    Христијан, возможна е нагорна миграција. Можете да се префрлите на пакетот Екстра за 1.399ден со договор на 24 месеци.
    Поздрав
  • Христијан Божиноски
    Дали е ова сигурно? Бидејќи се јавив кај вашиот Оператор кој стриктно ми напомена дека не е возможна никаква миграција поради користење на веќе постоечка промоција. Поздрав
    Уште едно прашање, дали Спорт Клуб и СК+ се вклучени во цената на пакетот ЕКСТРА или се доплаќа за нив 100 денари? Фала.
  • Blizoo
    Да ова е сигурно и Спорт Клуб каналите се вклучени во пакетот. Поздрав
(Фејсбук)
Деновиве ќе појдам ќе сменам, ете ко можело... За 100 денари разлика ќе имам дупло побрз интернет и 7 HD канали.

Kajgana Shop

На врв Bottom