Со албанската химна започна академската година во ДУТ

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Фасцинира фактот што во државите каде што се малкубројни Албанците се верни слуги,многу се понизни ,а кај нас од една страна со години плачат дека немаат доволно права,а од друга страна си тераат по свое и си доаѓаат до поволен резултат.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Јас како гледам на работите како сорос модераторка што би рекол еден член. Имавме едно ѓубре на власт и во моментот кога помисливме дека донесовме човек се ни отиде од раце. Сега мнозинството е некако шлогирано, неколкумина што видоа на каде плови овој брод веднаш изреагираа, за жал поголемиот дел уште како ретардиран блее и од петни жили бара оправдување за секој чекор макар и во уста да им се исерат. Не за џабе првата поделба беше на патриоти и предавници. Сега кога се увиде дека нема капетан во бродот сите ќутат и очекуваат да падне некое решение од небо, а проклето решение никако да падне. Со поговорката ќути има и полошо идеме напред, кон федерализација.
Nekni za praznikot imav gosti od Slovenija i pominuvavme niz bitpazar , a tamu so da vidis albanski znaminja se veat ili seveat od site strani vikaat odzi na dzamiite zeleni znaminja od arabija , se pocustvuvav kako najgolemiot gubitnik tolku mi bese stram sto sum Makedonec ......:oops: I neka mi kaze nekoj deka e toa multietnicnost se znae kade se istaknuvaat znaminja u tuga drzava ima merenja za jacinata spored zakon kolku da bidat glasni tie i red drugi raboti so si gi pokazuvaat oni ...:mad:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Нормален човек би сакал да се спореди Швајцарија со неговата држава, јас би сакал........
Ехх и јас ја сакам Швајцарија и било која друга средена земја.Во таква немаше ни на крај памет да им падне пуштење во државни институции химна на друга држава.Во средена држава сите ко парталчиња ќе летаа за таков чин,во некои и глави ќе паѓаа.......само во ваква вукојебина и банана република може да се пројде со ова.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Абе што се буните кога народот спиеше кога ги добиваа привилегиите, џабе се дигате по форуми кога на улица сте тивки! Немојте да ми глумите патриоти, ниту јас сум ниту вие сте, со силење на интернет никој неможе да стане патриот, сега само може да продолжите да спиете!

Какви привилегии??????????????

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Тамам работа, поинакво мислење и да те банират.............
Нормален човек би сакал да се спореди Швајцарија со неговата држава, јас би сакал........
Што подразбираш со зборот СИТЕ конкретно во овој случај???
Јас и така и онака ја пеам македонската химна, што ми пречи??? мислиш дека јас се радувам што некој ја пее албанската химна некаде?????? Тоа се глупости, валкана игра на партиите да добиваат глупави гласачи, тоа е тоа......
Зборувај секогаш и секаде во твое име, не мислат сите македонци како тебе............
Abe vidi, koga ke branis teroristi-ucki, albanci, sto utepaa deca, mislis deka mi znaci tvoeto mislenje, i pravoto na mislenje?
Ne be, na NIKOJ ne mu znaci,znaci na NIKOJ i sekoj normalen ke te isutira prviot pat stom moze, koga ke go kazes toa.
Mozes da imas razlicni milslenja..primer, koja boja ti e omilena i za koj klub vo fudbal navivas od italijansko, ama da te trpam tuka da se mocas vrz drzavata zatoa sto si imal "razlicno" mislenje? I ti i mislenjeto upm, ne ni treba takvo mislenje da go cueme, cuvaj si go za tebe, peri mozok na familijata. Ne pominuva tuka toa.

Inace znam deka dusickata ti se nasmevnuva koga ke cues vakvi vesti, kaj sto se silat direktno uck-ive, i ti se polni dusata koga ke vidis kako tuka nekoi makedonci megu niv se obvinuvaat za nemok, pasivnost i taka nataka. Znam, ne glumi ludilo, barem za toa site znaat, da da, SITE, tie sto nejkat da priznaat najcesto zaradi partija go praat toa ili od strav.
Inace site znaat, na zapad niso novo

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Што подразбираш да ја почитувам????
Да станам македонец??????
Да станам христијанин??????
Да мислам исто како вас??????
Тоа значи почитување??????????
Како да ја почитувам кога државата не ме почитува како албанец...........
Живеам во моја куќа, за инат ќе пеам македонска химна цело време.......;)
Море мрш,ти не разбираш ништо!
Како не тие срам да кажеш дека оваа држава не ве почитува како припадници на друга националност.
Бакзузи едни,јас после овие инциденти би ви ги скратила сите права и факултети и се што ви дадовме,па да видиш која држава нема да ја почитуваш!

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Веќе немам зборови! Боли од внатре, не ради оние мајмунине во владана, туку заради народот! Ма никој разлог не може да ме убеди дека македонците се најглупавиот народ што некогаш постоел на планетава и пошироко!
Пизди во душа, што уште ли треба за да се крене на нозе?
За нас само вака треба, и посакувам Шиптарине да ја земат цела територија, и да ја докрајчат државава, оти ваков народ не заслужува подобро!

Срам ми е веќе што сум Македонка! И никого не критикувам што се одлучил да си оди од тука.....

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Епа виде у Швајцарија кога сакаа муслиманите да градат џамии, па правеа протести па све и како ги вратија свите дома у експресно време... ама тоа е силна држава!
Иди ти у швајцарија и пушти албанска или која било странска химна у било која институција ќе видиш како ќе ти го стават одма печатот на пасош :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Да зборуваш на немакедонски јазик, да учиш на мајчин јазик. Нешто што малцинствата во Албанија го немаат

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Да ја почитуваш една држава значи да ги почитуваш нејзиното знаме,химна,устав и институции.Албанците во Македонија до сега ниту еднаш немаат искажано почит кон истите....
Пуштање химна од друга земја на државен универзитет е еден од најголемите чинови на непочитување.Веење само на албански знамиња без веење и на македонско исто таков чин.
Не мора да станеш ниту христијанин,ниту македонец..........можеш и хинду марсовец ако сакаш да бидеш.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Abe Dardania kaj e ?...(Moeto Ramkovno drugarce ).... Me zagrizuva nesto ne e aktivien ...

PS-Da ne bil on so go pustal kasetata so himanta be hej.....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Море мрш,ти не разбираш ништо!
Како не тие срам да кажеш дека оваа држава не ве почитува како припадници на друга националност.
Бакзузи едни,јас после овие инциденти би ви ги скратила сите права и факултети и се што ви дадовме,па да видиш која држава нема да ја почитуваш!
Џабе, еден ист изрежан диск го повторуваат. Кога ќе прашаш каде и кој тоа не те почитува -на улица луѓето, соседите? не, во продавница не ти продаваат продавачите? не, на работа? исто лај**но сме, на механичар, водоводџија, на шалтер во ујп или социјално...не, не, не. И пак по толку прашување не знаат да кажат каде. Такво фалс дивиди земале, до таму е снимено :)
Срам ми е веќе што сум Македонка! И никого не критикувам што се одлучил да си оди од тука.....
полека, ќе биде. Да ги изградат турците стокатниците во Аеродром, да има кај да се сместат луѓето.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Ехх и јас ја сакам Швајцарија и било која друга средена земја.Во таква немаше ни на крај памет да им падне пуштење во државни институции химна на друга држава.Во средена држава сите ко парталчиња ќе летаа за таков чин,во некои и глави ќе паѓаа.......само во ваква вукојебина и банана република може да се пројде со ова.
Па тоа и јас велам, во средена земја на кој му е гајле дали е кренато знаме на туќа земја или било какво кревање на знаме, таму обичниот граѓанин не и е грижа за тоа, таму работат институциите, работа има пари има, се друго е на втор ред, и партиите таму добиваат подршка со економски резултати...
А кај нас партиите добиваат подршка со вакви подли игри..............
Јас лично не го подржувам оваа што го направија, но истовремено се чудам кога вие како македонци реагирате како да е крај на светот, кога го видов насловот со големи букци помислив да не почна крај на светот, барем вие велите дека сте цивизирани, зошто веднаш паѓате под вакви игри, се гледа дека е политичка игра, ова нема врска со чување на албанските интереси, ова е за добивање гласови.........гладта на народот не се отстранува со химна, ниту со знаме..............
Оваа е банана република затоа што е дупка во економски план, без економија се појавуваат овие случувања, сите го знаето ова или само јас???????????

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Во институциите на Република Македонија и во државата живеат граѓани албанци, кои се албанци, и најверојатно ќе бидат........
A зошто србите, турците, ромите, власите и другите немакедонци ја пеат македонската химна, и се колнат пред македонската држава, а не на нивните матици?

Kajgana Shop

На врв Bottom