Со албанската химна започна академската година во ДУТ

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Абе што се буните кога народот спиеше кога ги добиваа привилегиите, џабе се дигате по форуми кога на улица сте тивки! Немојте да ми глумите патриоти, ниту јас сум ниту вие сте, со силење на интернет никој неможе да стане патриот, сега само може да продолжите да спиете!

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Гнидите знаат да пеат кркркркркркр
Тие дискутираат за права. Абе гниди.
Само едно за нив Српот.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Немаш ти што да пееш химна на албанците во ИНСТИТУЦИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !! Дома и на некои ваши собири колку сакаш пеј ја,дур не ти фати пена устата ако сакаш.

Иначе не ја пеат Марсељезата не се секирај.......
Во институциите на Република Македонија и во државата живеат граѓани албанци, кои се албанци, и најверојатно ќе бидат........

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Во институциите на Република Македонија и во државата живеат граѓани албанци, кои се албанци, и најверојатно ќе бидат........
Па кој им спречува да бидат Албанци?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Државјани се на Р. Македонија и се вработини во институциите на РМ.Единствена химна во државните институции која би морала да се пушта е официјалната химна на РМ.Ме заболе мене онаа работа од која националност некој работи,тоа е инститција на РМ,не Албанија и нема што да се пуштаа таа химна.Во секоја нормална држава до сега ќе беше сменет министерот,директор и ќе фрчеа тешки казни,али во оваа банана република се ви е дозволено.

Иди ти во Швајцарија и пушти на отварање на државен унивезитет албанска химна.......иди да те видам,па макар и сите студенти и вработени биле албанци во тој универзитет.Следниот ден како партал ќе леташ......

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Најголем проблем на денешницава е таа проклета налепница. Плашејќи се од еден кол да не се наденеш на друг во страв да не те обележат ја угушија цела иницијатива во земјава. Одлична стратегија имаат, сега неможеш ни да писнеш или си предавник, или сакаш војна и несакаш соживот или си сорос модератор.
Кога веќе излегуваш да протестираш треба да си спремен да се бориш со сите, не само за својата цел. Тоа ти ја цеди енергијата и те фрла назад три чекори.
Te razbiram tocno sto mi kazues.. ama ponekad mislam deka taka si se opravduvaat lugeto za svojata pasivnost. Ne vikam za site, ama taka mi se cini.. "ke recat ova, ke recat ona".. Toa e sea, da se plasea site od zborovi, uste ke bevme robovi, ke ni gi rokaa zenite za 1$ i ke rabotevme 20 casa na den.
Baska nema so da se plasat, koga ne pravis niso nezakonsko.
Poentata sto ovoj narod ne ja razbira e deka MOZE da se smenat rabotite ako ucestvuvaat aktivno i toa koristejki gi zakonite i ustavot.

Imase eden decko od forumov napisano kakva ironija e toa sto sea imame drzava, a ne ja cuvame, za razlika od nasite heroi od minatoto koi ginea za da ja imaat drzavava, a ja nemale (@*LION* mislam deka bese)
Toa e ZALNOTO! Zaradi toa gubime.

Uste ne e kasno!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
^ Како не спои со лионче во ист пост за мерак :ROFLMAO:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Ee.. ova!
Na primer, toa sto te trpat na forumov,kazuva deka drzavava ni e za u butel.
Istoto e.
Vo normalni forumi, vo bilo koja drzava, najgolemiot forum da go zeeme i vaka ti da pisues kako makedonija bila svajcarija i kako tuka ti ke pees himna na DRUGA drzava, na DRZAVEN univerzitet, i drugite tvoi biseri od mal mozok, kako na primer podrskata za ubijcite, podrskata za uck-ite sto masakriraa, i da ne gi redam, znaeme site, albanec si covece.. se znae kako mislite, site znaat,... ke te snemase uste pri registracija.
Taka se resava ovoj problem, ne moze na drug nacin.

A da gi resavavme taka problemite, ti ke ja peese himnata nasa so zadovolstvo i ljubov..samo da znaes.
Ne e docna da ve staime u red.
Тамам работа, поинакво мислење и да те банират.............
Нормален човек би сакал да се спореди Швајцарија со неговата држава, јас би сакал........
Што подразбираш со зборот СИТЕ конкретно во овој случај???
Јас и така и онака ја пеам македонската химна, што ми пречи??? мислиш дека јас се радувам што некој ја пее албанската химна некаде?????? Тоа се глупости, валкана игра на партиите да добиваат глупави гласачи, тоа е тоа......
Зборувај секогаш и секаде во твое име, не мислат сите македонци како тебе............

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Не му се обракајте на шошкото и не му ја префрлајте вината и не му барајте причини за тоа што Македонецот како терорист се крие во сопствената држава.Едноставно ве трола и ви се смее позади монитор.Не е он крив,ако Македонците во Грција,го имаа овој статус кој го имаат шипците во државава,вие да не ќе ги осудувавте?Ние сме гајда народ,се дуваме се дуваме,на крај лесно издишуваме.Нема соживот со кучиња,албанец ти е куче,не е дека тоа е нешто ново,ама нашиот народ е дунде,ние си ќутиме.Не смее да има граѓанска непослушност во оваа држава,затоа што бедата е на високо ниво и секој си го гледа лебот.Македонецот ќе ја изгуби државата само затоа што е алчно и себично копиле,кое го интересира само неговиот газ и лесно паѓа на притисок.Каде сте виделе вие држава,на која синдикатот е на страна на владата?Каде сте виделе вие држава каде што се организираат контра протести на протести против поскапување?Каде сте виделе вие држава каде се амнестираат терористи?Каде сте виделе држава каде терорист е на чело на Министерство за Одбрана?Абе разбудете се малце,ние сме такви во последните децении,цениме нешто одкога ќе го изгубиме,од музичар до држава,а ќе си ја изгубиме.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Во секое училиште во Македонија каде учат сите албанци, се пее химната на АлбанЦИТЕ...........
Јас сум Албанец, логично е да пеам албанска химна нели?????///
Е што после балканските војни границите испаднаа вакви, јас не сум крив, ниту вие.......
болни се тие што велат дека треба да ја лечиме територијата од ракот (албанците),
уште по болни се тие што велат дека сме дојденци од НЕ ЗНАМ КАДЕ , сепак сме домородно население........
Каква химна пеат французите во Швајцарија???????
Се е за вас логично... Освен тоа што ништо не плаќате, и не смеат да ве апсат, не важат за вас истите закони како и за нас, мора сите да сте вработени во државна администрација...
Затоа и пописот го направивте циркус, затоа што се ви се може вас и никогаш нема реално да се избројат албанците во Македонјиа.
Можи и французите во Швајцарија им викаат 'Голема Франција' а?
Ама не сте криви вие, вие само си барате, крив е тој што ви дава (нашите политичари).

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
никој не им забрани....ама мора да ја почитуваат државата во која (сакаат) живеат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Не е логично!
Државата во која живееш мора да ја почитуваш ,тоа е основното нешто што не ве научиле!

Живееш во Македонија и ке ја пееш Македонската химна,а по дома можеш цел ден да ја пееш ако сакаш албанската.
Што подразбираш да ја почитувам????
Да станам македонец??????
Да станам христијанин??????
Да мислам исто како вас??????
Тоа значи почитување??????????
Како да ја почитувам кога државата не ме почитува како албанец...........
Живеам во моја куќа, за инат ќе пеам македонска химна цело време.......;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Нормален човек би сакал да се спореди Швајцарија со неговата држава, јас би сакал........
Македонија не е твоја држава. Да беше, немаше да викаше дека е логично да се интонира Абланската химна во универзитет кој се наоѓа на територија на република Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom