Македонија е ДЕ ФАКТО федерална држава(ко Босна) уште од 2001 год. ............... со потпишувањето на рамковниот договор фактички се стави потпис за федерализација на Македонија ............ Македонија веќе одамна(11 год.) ДЕ ФАКТО не е унитарна држава туку федерација, иако нашиве политичари не сакаат да го признаат тоа !Денеска е првиот чекор за федерализација..
Помини Тетово-Гостивар-Кичево-М.Брод-Прилеп па видиш како се менуваат пејсажите од зелено кон жолтеникави полиња и полупораснати растенија кои не виделе вода цело лето надополнети со голи врвови кои наликуваат на песочни дини.Прво и основно не е ни близу најплодниот дел од државата.Знам дека си тетовчанец,но местото е прцул,пренаселено и не можеш ништо да садиш во добри количини,едноставно никаква корист нема.Руди нема,електрани во Полог нема, простор за садење нема......ништо нема ако погледнеш малку реално,само браќава ги има.
Македонија како држава на македонците не може да опстои со тие делови........секако ќе дојде ден кога ќе се најдеш од страната на Албанија или на некоја нивна федерална единица.
На една друга тема имам напишано,како рак е проблемот.Имаш 2 решенија,ампутација да отстраниш најголемиот дел од заболеното ткиво што не може да се спаси,а другото е хемотерапија (војна) која не мора да значи ни дека ќе функционира,а ќе секако ќе го разори целиот организам.
Ovoj e individua, i te molam bataligo. Nikoj normalen zdrav makedonec ne mu paga na pamet "davanje" teritorija. Za obicnite gragani zboram.Помини Тетово-Гостивар-Кичево-М.Брод-Прилеп па видиш како се менуваат пејсажите од зелено кон жолтеникави полиња и полупораснати растенија кои не виделе вода цело лето надополнети со голи врвови кои наликуваат на песочни дини.
Дојди да видиш низ Тетово и Тетовско да те прошетам дали има место за садење или нема. Водата која тука ја има во изобилие на друго место у државава може само да ја сонуваат.
Се надевам дека ќе дојде тој ден коа ќе се прекројат границиве, еднаш засекогаш. Да не трпам навреди од луѓето кои ги сметам за македонци.
А пусти тетовчани си измислија парола Тетово е македонски град, ко сираче се чуствуваат па сакаат да укажат на тоа дека и тие се македонци, дека припаѓаат некаде. Ама џабе коа ги сметаат за слепо црево.
ти одговори Сталкерот.Центар на Скопје е и стара чаршија, преку мост...таму горд си како кај Ацета на коњ, или си помал од зрнце бибер?
Jas mislam najmal problem e nalepnica, ozbilno..За граѓанска непослушност зборам. Стоп за се.
Али ако испаднеме налепницата дека си пратен од бц не ти бега. Контрапротест на другата страна имаш за две секунди.
саркастичен бев.Само и само во центарот на Скопје можеш да се чувствуваш така. Ајде така гордо прошетај низ Арачиново, Чаир, Дебар ............................ биди таму малкку горд и покажи дека чекориш низ својата татковина. Не ти е малку тесно само во центарот на скопје да бидеш горд?
Логично е и да се иселиш во албанија, таму ќе имаш комплет се, зарем не???????Во секое училиште во Македонија каде учат сите албанци, се пее химната на АлбанЦИТЕ...........
Јас сум Албанец, логично е да пеам албанска химна нели?????///
Е што после балканските војни границите испаднаа вакви, јас не сум крив, ниту вие.......
болни се тие што велат дека треба да ја лечиме територијата од ракот (албанците),
уште по болни се тие што велат дека сме дојденци од НЕ ЗНАМ КАДЕ , сепак сме домородно население........
Каква химна пеат французите во Швајцарија???????
Немаш ти што да пееш химна на албанците во ИНСТИТУЦИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !! Дома и на некои ваши собири колку сакаш пеј ја,дур не ти фати пена устата ако сакаш.Во секое училиште во Македонија каде учат сите албанци, се пее химната на АлбанЦИТЕ...........
Е што после балканските војни границите испаднаа вакви, јас не сум крив, ниту вие.......
болни се тие што велат дека треба да ја лечиме територијата од ракот (албанците),
уште по болни се тие што велат дека сме дојденци од НЕ ЗНАМ КАДЕ , сепак сме домородно население........
??Каква химна пеат французите во Швајцарија?????
Ee.. ova!Во секое училиште во Македонија каде учат сите албанци, се пее химната на АлбанЦИТЕ...........
Не е логично!Во секое училиште во Македонија каде учат сите албанци, се пее химната на АлбанЦИТЕ...........
Пеј дури метиш во дворот ако сакаш и шкотска химна на гајда.Во секое училиште во Македонија каде учат сите албанци, се пее химната на АлбанЦИТЕ...........
Најголем проблем на денешницава е таа проклета налепница. Плашејќи се од еден кол да не се наденеш на друг во страв да не те обележат ја угушија цела иницијатива во земјава. Одлична стратегија имаат, сега неможеш ни да писнеш или си предавник, или сакаш војна и несакаш соживот или си сорос модератор.Jas mislam najmal problem e nalepnica, ozbilno..
A drugo me plasi, so ovie mislenja ne se popularni za pogolemiot del od makedncite, samo toa me plasi.. a bez niv, ne mozes niso.
Mislam deka ne razbiraat kolku znaci sekoj eden glas, iako eden glas moze i nisto da ne znaci!
Логично е и да се иселиш во албанија, таму ќе имаш комплет се, зарем не???????