Со албанската химна започна академската година во ДУТ

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Се нешто ми се чини дека наскоро и на знамето место сонце, ќе ни стои двоглав црн орел.

Ама со ваков народ, ништо не ме чуди. Глуви сме, слепи и неми, не сакајќи да си признаеме дека тлото под нозе одамна ни е извлечено.

Занесувајќи се дека сме потомци на Александар Велики и сонувајќи за излез на Егејот, ќе го изгубиме и ова мало парче земја кое сега го имаме. Ама не е битно, ќути и трпи, Македонче. За друго се покажа дека не те ни бива.

S

Sheldon Cooper

Гостин
А чија територија да дадевме?
На луѓе што имаат гробови 200 години во Тетово и Гостивар;Струга,само за да го заштитиме Скопје?
Не во ред,не е праведно, кој би можел да живее понатаму со чиста совест?
Не е праведно но затоа сега не само Тетово и Гостивар туку и други територии се загрозени. Верувам дека ми jа сфаќаш поентата, неминовно е тие територии да ни ги одземат. Америка е на нивна страна, добиваат што сакаат но сега ќе залакот ќе биде поголем, Скопjе ќе стане како Никозиjа коjа е половина во Грчкиот Кипар половина во Турскиот.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Еее , во 2001 да им дадевме дел од териториjата денес ќе беше друга приказна. Скопjе ќе беше наше.
Ти имаш голем проблем, не си доволно интелигентен, немаш доволно информации за тоа што го коментираш, а богами сакаш да дадеш нешто што не е твое, можеш да дадеш нешто само што е твое, ако имаш нешто на твое име?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ти имаш голем проблем, не си доволно интелигентен, немаш доволно информации за тоа што го коментираш, а богами сакаш да дадеш нешто што не е твое, можеш да дадеш нешто само што е твое, ако имаш нешто на твое име?
А ти не сакаш да се соочиш со реалноста.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
За сите да бидеме среќни и задоволни да склопиме една заедничка:
"Гоце Делчев,Имри Елези, Даме Груев, Приштина!"

Освен со сеир , веќе незнам како да им пристапам на овие се посекојдневни "случки". Држава во држава. Универзитет изграден со мак. пари , на мак. територија , за мак. граѓани - Отворен со химна на туѓа држава. Тоа само кај нас го има - еден ден ке бидеме пример во учебниците по историја :D

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
албанска работа, мене ми треба само едно 4с покрај сонцето на војничката униформа. Маме мамино ќе им ебемо.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
ако се деси некое срање во блиска иднина не знаеш против кој попрво да бидеш,дали против овие љочки или против оние гомнари што организираат контра-протести и слични срања :sick:
Ova e najgolemiot problem na celava tema, ne uckive
Da se prebroime megu nas kao sto treba, posle baraj resenie..
Zaso USTE ima debili sto mislat deka uckive barale nekakov "sozivot"
Isti kur se i tie i tie, ustvari..
Ova e mocanje vrz cela drzava.. use ti vika "pa ne e prvpat znaci OK e"
Iako e uck-arska logikava, stvarno taka e.. poso ne si reagiral na vreme, si go sfatile ko odobrenie
Sekoj bi go sfatil taka..
I zaso ne reagirame na vreme, toa ne mozam da razberam? Zaso da ne vazat zakonite, aj eve zakonite barem,
ne poekstremno?
Tolku ne moze da se najde nekoj zdrav, prav na vlast.. izglea ne moze,stvarno!

Cim site partii i golem del od nivnite simpatizeri se "slicni", dzabe ni e se, imame dvoen neprijatel kako sto rece deckovo vo postot, bravo decko!!

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Јас кога одам во центарот на Скопје се осеќам како горд Македонец.
Центар на Скопје е и стара чаршија, преку мост...таму горд си како кај Ацета на коњ, или си помал од зрнце бибер?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.993
Не бе, не е тоа химната на Албанија, тоа е химната на знамето на Албанците... :facepalm:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Не е праведно но затоа сега не само Тетово и Гостивар туку и други територии се загрозени. Верувам дека ми jа сфаќаш поентата, неминовно е тие територии да ни ги одземат. Америка е на нивна страна, добиваат што сакаат но сега ќе залакот ќе биде поголем, Скопjе ќе стане како Никозиjа коjа е половина во Грчкиот Кипар половина во Турскиот.
Ова пола пола во најдобар случај. Во никозија и двете страни се подготвени да изгинат ако треба додека кај нас не верувам дека од македонска страна имаме било каква подготвеност за војна. Сите ке здувнеме некаде, најпрво ,,големите патриоти,, а по нив и другите.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Скопjе ќе стане како Никозиjа коjа е половина во Грчкиот Кипар половина во Турскиот.
Мене Скопје се повеќе ми личи на Косовска Митровица, со мостот кој не дели. Тоа веќе се случува, а нема добро да заврши.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Центар на Скопје е и стара чаршија, преку мост...таму горд си како кај Ацета на коњ, или си помал од зрнце бибер?
Сарказам беше Плава...
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:55 ---
Ne go dolovi celiot moment , A MaKedonecot sednat po foRumi i faka seeiri :cenzura:
И Србинот се нуди "маме мамино да им ебемо" :cool:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Сарказам беше Плава...
Си помислив дека е, но не бев сигурна, му реплицирав за случај да е озбилен;)
Бидејќи познавам некои кои се дуваат ко пауни само насред плоштад, па си реков и тој да не е од нив:)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Сарказам беше Плава...
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:55 ---

И Србинот се нуди "маме мамино да им ебемо" :cool:
Dobar avatar ima od uste podobar film:D i ke citiram nesto od toj film ''Ako se ista pitate vi intelektualci odavno bi srbija i srbstvo otisli u kurac'' totalno e u pravo :D:cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom