Дежурна Ординација! #2

2

~2A

Гостин
Во последно време ми се појавува кај задникот некои си мозолчина ама кога и да ги допрам ме болат како акни се.
Дали е нешто сериозно,дали од што премногу седам на столче, или од што се потам кога играм фудбал..:вонзем:?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Во последно време ми се појавува кај задникот некои си мозолчина ама кога и да ги допрам ме болат како акни се.
Дали е нешто сериозно,дали од што премногу седам на столче, или од што се потам кога играм фудбал..:вонзем:?
И од двете, секако и од нередовна промена на долен веш :)

2

~2A

Гостин
И од двете, секако и од нередовна промена на долен веш :)
Хаха :X3:, водам хигиена се, на секоја втор ден мену вам долен веш... Проблемот е што кога ќе доиграм фудбал, не си одам наеднаш дома и можеби затоа е така...
А од столчето м.м.е. на школо ќе ми го распараат газот од многу часови што имам. :pos:

Уште нешто,само посебе си поминува или треба нешто да превземам...
Фала однапред!

StiflerAerodrom

Nepoznato Џубре
Член од
12 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
1
Посериозна ти е оваа вторава затоа што како што ти кажува и името може да предизвика пневмонија. Ова првово е само обичен грип. Колку се опасни, зависи во кој стадиум почнала да се лекува. Ако ште нема фатено пневмонија лекувањето ќе биде побрзо и поедноставно, ако има пневмонија ќе трае подолго.
Штом сумамедот не и делувал, а алергична е на пеницилини нека проба со Avelox. Исклучително ефикасен лек, но доста скап. Мислам дека 5 таблети беа околу 1000 ден ако не и повеќе а не иде на рецепт.
--- надополнето: 14 септември 2012 во 08:54 ---
Пневмонија нема , а околу лекот доколку е ефикасен не се никаков проблем парите :D
Во понеделник ќе оди во Систина и реМедика бидејќи државниве слабо се справуваат како што гледа.
Фала многу :D
Инаку првата подолго време ја има

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Хаха :X3:, водам хигиена се, на секоја втор ден мену вам долен веш... Проблемот е што кога ќе доиграм фудбал, не си одам наеднаш дома и можеби затоа е така...
А од столчето м.м.е. на школо ќе ми го распараат газот од многу часови што имам. :pos:

Уште нешто,само посебе си поминува или треба нешто да превземам...
Фала однапред!
Секој втор ден? :eek: Се надевам не си сериозен o_O
Можеби ти се затнуваат порите на кожата од потење, а можеби и имаш склоност кон формирање на чирови. Туширај се секојдневно, но со нежен, неагресивен сапун, а доколку ти се воспалуваат повеќе, на местото стави црна маст помешана со хлорамфеникол, само внимавај бидејќи црната маст многу фарба, прави го тоа навечер и облечи некоја стара долна облека и пижами.
Скај Дог акните немаат директна поврзаност со хигиената, наспроти општото верување дека нехигиената доведува до нивна појава, многу често тие се појавуваат заради претерана хигиена.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Пневмонија нема , а околу лекот доколку е ефикасен не се никаков проблем парите :D
Во понеделник ќе оди во Систина и реМедика бидејќи државниве слабо се справуваат како што гледа.
Фала многу :D
Инаку првата подолго време ја има
Епа штом нема пневмонија нема гајле, побрзо ќе помине. Ок првата бактерија е причинител на грип, веројатно има подослабен имунитет затоа ја има подолго.
Нека зема Ројал жели, капсули од матичен млеч за да си го поврати имунитетот, и Авелокс за да се реши од бактерииве. Лекот е многу ефикасен.
Баш ме интересира што ќе и речат во сиситина. Овој лек ретко го пишуваат зошто е многу јак,најчесто сите одат со сумамедот, но како што кажа на мајка ти не делувал затоа ти го препорачав Авелоксот.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Некој ефикасен лек за стрептокока во грло, од искуство...?

StiflerAerodrom

Nepoznato Џубре
Член од
12 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
1
Епа штом нема пневмонија нема гајле, побрзо ќе помине. Ок првата бактерија е причинител на грип, веројатно има подослабен имунитет затоа ја има подолго.
Нека зема Ројал жели, капсули од матичен млеч за да си го поврати имунитетот, и Авелокс за да се реши од бактерииве. Лекот е многу ефикасен.
Баш ме интересира што ќе и речат во сиситина. Овој лек ретко го пишуваат зошто е многу јак,најчесто сите одат со сумамедот, но како што кажа на мајка ти не делувал затоа ти го препорачав Авелоксот.
Ќе те известам :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дај кој го помина вирусов со болка во грло и главоболка нека каже колку дена држи и што пиел?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дај кој го помина вирусов со болка во грло и главоболка нека каже колку дена држи и што пиел?
Строго ракија :icon_lol:

Купи си септолете и масирај се (или најдобро нека те измасира некој) кај слепоочниците со викс, поминува ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Строго ракија :icon_lol:

Купи си септолете и масирај се (или најдобро нека те измасира некој) кај слепоочниците со викс, поминува ;)
Ракија секако пијам, али еве не поминува, отпорен станал изгледа :icon_mrgr:
Дај нема ли некој антибиотик да се напијам и да ми помине за ден. Ова септолете ми се глупости не поминува од нив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ракија секако пијам, али еве не поминува, отпорен станал изгледа :icon_mrgr:
Дај нема ли некој антибиотик да се напијам и да ми помине за ден. Ова септолете ми се глупости не поминува од нив.
Ако е вирусно срц џабе ти се и свети антибиотици, ќе пукаш со ќорци :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
ЛоЛ, ракијата за да фати треба да е греана, ладна не помага :D
Во меѓувреме вообичаеното како и кај другите вирози, доста течности, витамин Ц, овошје, знаеш како оди песната.
Може ќе сакаш и да си измериш температура за да видиш да не е грипче.
За најмногу една недела би требало да оправиш.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Недела дена, абе ти се зезаш со мене, јас за ден/два мислам дека е ова. Од внука ми го префатив изгледа, нејзе два дена ја држеше, герамицин инекции наутро и навечер и сега како нова е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom