Не само стадионот,него и играта што ја игра Вардар........жалосно е што вечерва имаше само 1000 луѓе од прилика на стадионот од кои 300-400 беа Комити.Стварно жалосно,затоа што доживувањето на утакмицата е одлично на таков стадион под рефлектори,а плус и одличен фудбал игра Вардар.Еден куп шанси,добри потези,голови,а во живо сето тоа изгледа уште подобро.......
Повеќе бевме Комити едно 500 души сигурно
На цел стадион околу 1000 да речеме, мада и тоа е многу...
Жалосно не жалосно такви се луѓево тука. Али они губат
Одново, незнам дали е до нас или па другиве екипи се ептен тапа.
Вардар-Дрита 4-0!
И покрај тоа што тпавме многу, сепак можевме да дадеме многу повеќе голови. Барем едно 7, за да се израдуваа сите што ја чекаа 4+
Вака сите пцовки одат на контото на Маневски
Се изнапромашува, или поубаво кажано голманов на Дрита се изнабрани.
Се изнауткавме во прво полувреме. Неможам да допамтам се, али ми текнува на 3 чисти шанси. Прво една одлична акција имавме, Маневски убаво ја зафати ама голманот на гостите одлично одбрани.
Потоа шанса за Маневски одново, чиста шанса но и тоан го промаши. Тука имавме и една шанса со глава, ама не сум сигурен кој шутираше. Дали беше Костовски или Маневски...
Конечно при крајот, Петров во соло акција ги помина сите и мајсторски погоди за 1-0.
Иако се плашевме за десната страна, денес Петров ни беше најдобар играч!
Георгиев беше просечен, а највеќе потфрли Стјепановиќ. Им удри изгледа славата во глава
Ме изненади Милевски што играше без Таневски. Игравме со Вајс и Бојовиќ, а во игра не беше ни Темелков, средината се состоше од Ранѓеловиќ и Стјепановиќ.
Во одбрана бевме одлични, дури и подобро изигравме без Таневски. Не ми текнува на ниедна шанса на Дрита. Освен еден слободен, Захов го одбрани, а одбиената топка некој ја исфрли во корнер.
Во прво полувреме Георгиев еднаш се искурнази сакаше пак со макази да дасде гол, али повторно неуспешно исто како и со Турново.
Судијата воедно не ни досуди чист пенал, Петров стигна прв до топката (бар од запад така изгледаше) и беше фаулиран за пенал на 0-0.
Второ полувреме газење. Костовски не беше добар играч???
Сам си ја зема топката им ја распали од далечина во долен десен агол за 2-0.
Тука имавме уште по некои шанси ама не ми текнуваат. Знам една голманот им ја одбрани рефлексно, откако нивни играч си ја шутна позади и ќе си дадеше автогол.
Еднаш Мичка излезе еден на еден странично, но му ја одбранија.
Петров со уште еден соло продор од десно за статива-гол и 3-0.
Георгиев тука имаше еден одличен шут од страна, со добро ефе, но топката мина милиметри до стативата. На четвртиот гол не ми текнува баш. Мислам имапе нафрлување и Јове само ја закова со глава, за негов 7-ми гол сезонава.
Милевски направи каша-попара со сотавот во втор дел. Влегоа Стојаковиќ, Бошкоски и Темелков, излегоа Петров, Костовски и Маневски.
На крајот Георгиев беше шпиц, Цикарски крило, Бошкоски лев бек, Пеџа десно крило...
На трибини добро издание. Вебавме нова песна, и имавме одлична кореографија. Едно време и голем дел од јужна пееше на АЛЕОООО АЛЕОООООО
Имаше едно дете горе што скокаше само на јужна
Бевме во добра бројка, околу 500 души, што за ваков меч е и повеќе од добро.