Не само стадионот,него и играта што ја игра Вардар........жалосно е што вечерва имаше само 1000 луѓе од прилика на стадионот од кои 300-400 беа Комити.Стварно жалосно,затоа што доживувањето на утакмицата е одлично на таков стадион под рефлектори,а плус и одличен фудбал игра Вардар.Еден куп шанси,добри потези,голови,а во живо сето тоа изгледа уште подобро.......
Повеќе бевме Комити едно 500 души сигурно
На цел стадион околу 1000 да речеме, мада и тоа е многу...
Жалосно не жалосно такви се луѓево тука. Али они губат
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Одново, незнам дали е до нас или па другиве екипи се ептен тапа.
Вардар-Дрита 4-0!
И покрај тоа што тпавме многу, сепак можевме да дадеме многу повеќе голови. Барем едно 7, за да се израдуваа сите што ја чекаа 4+
Вака сите пцовки одат на контото на Маневски
![Зелен :icon_mrgr: :icon_mrgr:](/styles/default/xenforo/emot/icon_mrgr.gif)
Се изнапромашува, или поубаво кажано голманов на Дрита се изнабрани.
Се изнауткавме во прво полувреме. Неможам да допамтам се, али ми текнува на 3 чисти шанси. Прво една одлична акција имавме, Маневски убаво ја зафати ама голманот на гостите одлично одбрани.
Потоа шанса за Маневски одново, чиста шанса но и тоан го промаши. Тука имавме и една шанса со глава, ама не сум сигурен кој шутираше. Дали беше Костовски или Маневски...
Конечно при крајот, Петров во соло акција ги помина сите и мајсторски погоди за 1-0.
Иако се плашевме за десната страна, денес Петров ни беше најдобар играч!
Георгиев беше просечен, а највеќе потфрли Стјепановиќ. Им удри изгледа славата во глава
Ме изненади Милевски што играше без Таневски. Игравме со Вајс и Бојовиќ, а во игра не беше ни Темелков, средината се состоше од Ранѓеловиќ и Стјепановиќ.
Во одбрана бевме одлични, дури и подобро изигравме без Таневски. Не ми текнува на ниедна шанса на Дрита. Освен еден слободен, Захов го одбрани, а одбиената топка некој ја исфрли во корнер.
Во прво полувреме Георгиев еднаш се искурнази сакаше пак со макази да дасде гол, али повторно неуспешно исто како и со Турново.
Судијата воедно не ни досуди чист пенал, Петров стигна прв до топката (бар од запад така изгледаше) и беше фаулиран за пенал на 0-0.
Второ полувреме газење. Костовски не беше добар играч???
Сам си ја зема топката им ја распали од далечина во долен десен агол за 2-0.
Тука имавме уште по некои шанси ама не ми текнуваат. Знам една голманот им ја одбрани рефлексно, откако нивни играч си ја шутна позади и ќе си дадеше автогол.
Еднаш Мичка излезе еден на еден странично, но му ја одбранија.
Петров со уште еден соло продор од десно за статива-гол и 3-0.
Георгиев тука имаше еден одличен шут од страна, со добро ефе, но топката мина милиметри до стативата. На четвртиот гол не ми текнува баш. Мислам имапе нафрлување и Јове само ја закова со глава, за негов 7-ми гол сезонава.
Милевски направи каша-попара со сотавот во втор дел. Влегоа Стојаковиќ, Бошкоски и Темелков, излегоа Петров, Костовски и Маневски.
На крајот Георгиев беше шпиц, Цикарски крило, Бошкоски лев бек, Пеџа десно крило...
На трибини добро издание. Вебавме нова песна, и имавме одлична кореографија. Едно време и голем дел од јужна пееше на АЛЕОООО АЛЕОООООО
Имаше едно дете горе што скокаше само на јужна
Бевме во добра бројка, околу 500 души, што за ваков меч е и повеќе од добро.