Јас сум вчудоневиден од интернетов последниве 2 недели!
Играм Дота, хостирам игри, и кога сум хост, за разлика од порано, играчи од цела европа влагаат на хост и поголем пинг од 60ms нема! просек е 30-40ms, што е фантастичтен резултат! дилеј немаат воопшто, ги прашувам секоја партија никој не се жали, никој.
Дури и проклетиот ADSL на One, кој е катастрофа за хостинг од поглед на delay/ping према Blizoo и обратно, комбинација која претходно со еден другар на One гласеше вака - константно имаше 110 пинг кај мене на хост а исто така имаше констатен 0.500 - ms delay со повремени спајкови од цели 2000/3000ms секунди или поточно 2/3 секунди...неигриво.
Сега, покрај тоа што нема дилеј, нема загуба на пакети, нема спајкови, нема вариација на пингови, дури и сите корисници во собата имаат зелени конекции, претходно имаа црвена конекција (зборам за Garena) и X во статус, т.е. знак за проблематична конекција со мене како потенцијален хост.
Ова го истакнувам, затоа што добар дел од квалитетот на еден интернет според мене се мери со гледање - стриминг, или хостирање на онлајн гејминг, овој начин на тестирање на интернет е најдобриот можен ако сакате да дознаете колку всушност е добар вашиот интернет, без разлика дали играте игри воопшто (онлајн) или не.