Што играте во моментов

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
The Walking Dead: Episode 1 конечно ја пробав и покрај добрите критики за играва бев скептичен арно ама кога ја заиграв неможев да прекинам :) Значи до олку не ми се допаднала авантура не се сеќавам од кога. Приказната иако не изненадува, атмосверата во играта е одлична, едноставно морав да ја изиграм на едно седнување (кратка е околу 2-3 часа) Да сумирам ја препорачувам играва, за мене барем за сега играва е подобра од серијата :) а стрипот го немам видено со очи :D
Од утре здравје и убајни одиме со епизода 2
Ај пиши нешто и за еп.2 сега :D :)

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
Ај пиши нешто и за еп.2 сега :D :)

Епизода 2 е солидно продолжение на приказната. Овој пат повеќе се фокусираат на луѓето одколку на шетачите (walkers). Има многу нови ликови и локацијата е нова. Приказната повеќе наликува на трилер одколку на хорор (што е добро). Значи не е Епизода 1 all over again, поголемиот дел од играта е во воспоставување на врски со останатите преживеани а помалку во кршење на глави :D (има кршење на глави во играва). Сеуште си стојам на зборот дека играва е подобра од серијата, а ако продолжат вака 5 епизоди ќе ми се малку.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
36
Епизода 2 е солидно продолжение на приказната. Овој пат повеќе се фокусираат на луѓето одколку на шетачите (walkers). Има многу нови ликови и локацијата е нова. Приказната повеќе наликува на трилер одколку на хорор (што е добро). Значи не е Епизода 1 all over again, поголемиот дел од играта е во воспоставување на врски со останатите преживеани а помалку во кршење на глави :D (има кршење на глави во играва). Сеуште си стојам на зборот дека играва е подобра од серијата, а ако продолжат вака 5 епизоди ќе ми се малку.
Може ли сега неколку реченици за еп. 3 ?

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Сега ја симнувам CS:GO да ја пробам на другар ми на steam-ot, ако ми се допадне купувам 3 мауси и седнувам да играм :D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Grey ... мод на Half Life епизода втора....
..јбг..кога нема ништо ново асално ...

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ќе може од кога ќе ја изиграм ;)
Досега немам играно толку депресивна игра како Episode 3.
Ама сепак беше супер. Едвај чекам да излезе четвртата.

Јас сега ја играм Sleeping Dogs и можам да кажам дека е супер игра. :)

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
Досега немам играно толку депресивна игра како Episode 3.
Ама сепак беше супер. Едвај чекам да излезе четвртата.

Јас сега ја играм Sleeping Dogs и можам да кажам дека е супер игра. :)

Sleeping Dogs е крива зошто заради неа ја баталив Darksiders 2 :)иако не нуди ништо ново во жанрот (освен тепањето можеби), ниту приказната е нешто шокантна (предвидлива е). Ама сепак сакав да ја играм, убава ми беше и ја завршив скоро со 100% учинок.
А Darksiders 2 сеуште ја немам завршено иако ја чекав играта.

Досега сум задоволен од третава епизода само сум разочаран зошто ми го убија еден лик од играва шо го свиѓав ;) :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.043
Sleeping Dogs е крива зошто заради неа ја баталив Darksiders 2 :)иако не нуди ништо ново во жанрот (освен тепањето можеби), ниту приказната е нешто шокантна (предвидлива е). Ама сепак сакав да ја играм, убава ми беше и ја завршив скоро со 100% учинок.
А Darksiders 2 сеуште ја немам завршено иако ја чекав играта.

Досега сум задоволен од третава епизода само сум разочаран зошто ми го убија еден лик од играва шо го свиѓав ;) :D
:icon_lol:

Darksiders 2 ја свртев пак јас. Sleeping Dogs некаде 80 посто поминато и Episode One од Walking Dead поминато.

Последниве две ги баталив неделава ради Dark Souls.

По здравје и хардвер лоша игра, потешка игра немам играно, 15 часа in а до третиот бос сум само.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.043
Таа вреди да ја спуштам? Слушам дека имало многу пробелми со камерата, а тоа многу ме фрустрира.
Oh, boy.. незнам. Многу е лоша на старт. Камера, визуелно, ефекти..

Инаку симнав фикс од стим форумот за маусот, помазно е сега, онака за free roaming што се вели, а за борби ја заклучуваш камерата (lock on enemy) и гајле нема. Одтаму, немам стането.. Ти текнува моментот во Скајрим "зарем уште еден змеј, ugh.. ајде ќе пукнам 2 пати за да продужам со мисијата.." Хех... овде кога ќе видиш змеј you fuckin run, 2 скелети ако видиш you run! Играва е претешка, значи како што вели верзијата.. prepare to die. A lot.

Секој потег е битен, ако му тргнеш некому на иста страна ти отиде пола хелт, ако застанеш да се лечиш ти отиде целиот.. за лечење и цел арсенал оружје ќе истрошиш за попат, и веќе кај босот си нула и умираш. И те враќа на далечен чекпоинт со сите непријатели одново родени на патот кон босот. Одтука, зарем да ти кажувам тежината на босовите.. ебено неизводливо, по цела ноќ сум играл еден ебен бос да минам. Ама штом го убиеш.. оргазам!

Левелираш со собирање души од убиените, ако умреш таму ти паѓаат сите, и треба да идеш да си ги земеш. Има доста широк обсег на оружја, all that. Поправање, enchanting, et cetera.. Moжеби не е визуелно нешто незамисливо, ама сепак има добри моменти инстантно да те изненадат.

Џабе зборам, еден нов вид искуство е играва.. ако поминеш недостатоците на почеток, играва е во најмала рака одлична. Тука сум за tips and tricks. :)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Oh, boy.. незнам. Многу е лоша на старт. Камера, визуелно, ефекти..

Инаку симнав фикс од стим форумот за маусот, помазно е сега, онака за free roaming што се вели, а за борби ја заклучуваш камерата (lock on enemy) и гајле нема. Одтаму, немам стането.. Ти текнува моментот во Скајрим "зарем уште еден змеј, ugh.. ајде ќе пукнам 2 пати за да продужам со мисијата.." Хех... овде кога ќе видиш змеј you fuckin run, 2 скелети ако видиш you run! Играва е претешка, значи како што вели верзијата.. prepare to die. A lot.

Секој потег е битен, ако му тргнеш некому на иста страна ти отиде пола хелт, ако застанеш да се лечиш ти отиде целиот.. за лечење и цел арсенал оружје ќе истрошиш за попат, и веќе кај босот си нула и умираш. И те враќа на далечен чекпоинт со сите непријатели одново родени на патот кон босот. Одтука, зарем да ти кажувам тежината на босовите.. ебено неизводливо, по цела ноќ сум играл еден ебен бос да минам. Ама штом го убиеш.. оргазам!

Левелираш со собирање души од убиените, ако умреш таму ти паѓаат сите, и треба да идеш да си ги земеш. Има доста широк обсег на оружја, all that. Поправање, enchanting, et cetera.. Moжеби не е визуелно нешто незамисливо, ама сепак има добри моменти инстантно да те изненадат.

Џабе зборам, еден нов вид искуство е играва.. ако поминеш недостатоците на почеток, играва е во најмала рака одлична. Тука сум за tips and tricks. :)
Супер звучи, ваква игра чекам уште од 2009 Demon Souls кога излезе.
Добро, еве сега ја ставив за спуштање, значи ќе имам што да играм за викендот. Тој фиксот уште да го најдам, и утре почнувам...
Ако ми треба помош ( а сигурно ќе ми треба :P ). ќе те прашам тебе. :)

Aj да те прашам и за Sleeping Dogs нешто. Ја симнав од SKIDROW верзијата, ама имам проблем со маусот. Неколку минути се е како шо треба, ама после ќе почни да успорува, како да има lag или нешто. Ама само со маусот е, не сецка целата игра туку само кога се вртам со маусот.
Тебе ти се слушвашењ вака?

Kajgana Shop

На врв Bottom