Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
На Пандев договорот со Лацио му истекува на 30 јуни 2010. На 95% од фудбалерите договорите им истекуваат на 30 јуни.

Пандев ќе може уште во јануари да започне преговори со било кој клуб и да потпише пред договор и да се пресели шест месеци подоцна како слободен играч. Ако сака да замине од Лацио во јануари неговиот нов клуб ќе треба да плати оштета.

Тука и јас се согласувам, дека овие квалификации ги одигрува под нивото, но пак ке кажам, бидејки не е секој совршен.... Интересно е тоа што баш нашите селектори се без јајца или немаат храброст да го стават на клупа, бидејки нашата нација нема да го разбере тоа (за мнозинството зборувам)......

Инаку ти говореше дека не заслужува тема , но за слабите игри што ги покажува си во право, но за тема дека не заслужува - не си:smir:

Знам дека сите сме стручњаци за коментари и критики, ама јас понекогаш знам да „згрешам“ и да побарам изјави на интернет од некои тренери на нашите противници. Што мислите, кого најмногу го спомнуваат?
Во Норвешка, за натпреварот Шкотска - Македонија највисоко од нашиот тим е оценет Пандев. Сите тоа го гледаат само ние „стручњаците“ не го гледаме.
Коментар на норвежаните пред натпреварот во среда: „Среќа што во македонскиот тим нема играч кој може да ги искористи асистенциите и одличната снаодливост на Горан Пандев.“
Не сакам со ова да го издигнам Пандев далеку над другите наши фудбалери, сакам само да посочам дека има и други кои ја коментираат неговата игра освен ние овде. Сами проценете кој е повеќе стручен за коментари.
Јас се надевам дека во среда, Наумоски, Стојков ... ќе им ја затворат устата за ваквите коментари.

Scotland v Macedonia - player ratings

MACEDONIA

JANE NIKOLOSKI: Did not have a save to make in the first half and could not be faulted for the goal. 6.
NIKOLCE NOVESKI: On easy street before the break but could not live with the pace of Scotland after the interval. 5.
GORAN POPOV: Got forward superbly in the first half before being pegged back by McFadden and Hutton. 6.
GOCE SEDLOSKI: Was bamboozled by McFadden after the break after strolling through the first half. 4.
IGOR MITRESKI: Also struggled in the second half. Earlier booked for nasty-looking challenge on Steven Fletcher. 3.
VELICE SUMULIKOSKI: Solid enough before being overrun by Darren Fletcher. 5.
ILCO NAUMOSKI: Played his part in an excellent collective effort in the first half before being withdrawn in the second. 6.
ACO STOJKOV: A constant threat but inexplicably chose to pass when clean through. 7.
FILIP DESPOTOVSKI: Outstanding in the first half before falling away. 7.
SLAVCO GEORGIEVSKI: Should have equalised before being withdrawn midway through the second half. 5.
GORAN PANDEV: By far the best player on the pitch in the first half but faded after the break. 7.
SUBSTITUTES
DARKO TASEVSKI (for Naumoski, 65): No real contribution of note. 4.
VLATKO GROZDANOSKI (for Georgievski, 69): Failed to make an impact. 3.
BESART IBRAIMI (for Stojkov, 79): Game was over moments after his introduction. 3.
Горан Пандев: Далеку најдобар фудбалер на теренот во првото полувреме...

Далеку најдобар на теренот (не само во нашиот тим) е оценката на британските медиуми. На сите наши фудбалери им е намалена оцената поради лошото издание во второто, што е нормално.

Сега се е дискутабилно, на пример нејасно е зошто Митрески има полоша оцена од Седлоски, но во секој случај тоа второ полувреме расипа се. Исто така новинарите од островот велат дека за нив е необјасливо зошто Стојков додава кога има простор да шутне или да влезе...

Но во секој случај, ете ви стручно мислење на оние кои го гледале натпреварот, имаат разбирање од фудбал, и најважно, не се Македонци, што ги прави непристрасни во случајов.

Знам дека сите сме стручњаци за коментари и критики, ама јас понекогаш знам да „згрешам“ и да побарам изјави на интернет од некои тренери на нашите противници. Што мислите, кого најмногу го спомнуваат?
Во Норвешка, за натпреварот Шкотска - Македонија највисоко од нашиот тим е оценет Пандев. Сите тоа го гледаат само ние „стручњаците“ не го гледаме.
Коментар на норвежаните пред натпреварот во среда: „Среќа што во македонскиот тим нема играч кој може да ги искористи асистенциите и одличната снаодливост на Горан Пандев.“
Не сакам со ова да го издигнам Пандев далеку над другите наши фудбалери, сакам само да посочам дека има и други кои ја коментираат неговата игра освен ние овде. Сами проценете кој е повеќе стручен за коментари.
Јас се надевам дека во среда, Наумоски, Стојков ... ќе им ја затворат устата за ваквите коментари.

И јас сакам и другите играчи да им ја затворат устата на коментарите од ваков тип...... И нема да згрешиш ако го издигнеш Пандев во однос на другите, бидејки тој има изиграно веке повеке од 5 години во Лацио, клуб со големо реноме во голема лига....... Нашите играчи ги менуваат клубовите на 1-2 години, некои и на 6 месеци..... ретки се оние кои се задржуваат подолго во еден клуб.............

GORAN PANDEV можеби ќе игра против Јувентус овој викенд бидејќи Роки и Зарате се повредени, и единствен здрав напаѓач е Круз....

на фејсбук групата за Пандев..

Јас мислам дека Лотито попрво би го загубил натпреварот отколку да му даде на Пандев да игра... Но ќе видиме :)

З
СЕ е вистина !!! притисокот останува врз Горан и очигледно е дека не можи да го пренеси целиот товар на тимот на неговиот грб!!! што се случи со него при оние 2-3 негови 100% шанси??? можеби не можеше да го издржи последниот правилен потег-реализацијата !?
да играш со Илчо е стварно нешто,човекот си ја брка одлично зададената задача,но од другата страна Ацо е КАТАСТРОФА !!! тренерот се потпира на неговата брзина а ниту еднаш не се ослободи и продре како што треба,очигледно му недостига интелегенција во играта т.е. ДУПКА Е ! пак ќе нагласам,можеби во атлетика ќе имаше и врвни дострели,но фудбалот не е само трчање...

Што е вистина бре, со Шкотска промаши, па можам да кажам чист зицер, нешто што и да сакаш не можеш да го промашиш. Наместо само да ја поткрене топката тој сакаше да му даде гол под нозе... ццц...

нема потреба другаче од барање на коментари дадени од куртоазија од другите селектори, доволно е само да се споредат игрите на пандев за македонија и за лацио!!!
ако ја следиш (знам дека следиш) репрезентацијата во овој изминат циклус лесно ќе забележиш дека пандев не кошта барем 6 бода, ако не и повеќе.
прво зицерот кој го промаши со исланд, а после и со шкотска, а и да прајме муабет на што личеше против норвепка во скпоје. пандев е можеби нашиот НАЈСКАП и НАЈИСКУСЕН фудбалер, но то во репрезентацијата не го покажува...ако дозволи притисокот од резултатот и од лидерската улога да делува врз него, тогаш тој воопшто не е голем, туку (пот)просечен играч...
ај кажи ми ти како можи против шпанија да постигни два гола и то да претрча пола терен, и да го издрибла реина, а за 2 гол и да се носи со пујол, кој е 10 пати побрз и послиен од вир (мислам дека тој беше зад него против шкотска), а токму против шкотска ја имаше слободна цела лева страна и наместо да го издрибла гордон и да дај гол на празна мрежа, тој шутира директно во него!!! е то за мене е просечност или немање желба за игра во националниот дрес!!!:helou:

Da sum na mestoto na Pandev iako toa ke e najbolnoto nesto sto ke go napravam no nema da igram za reprezentacija !!:toe: za takvi gomna od luge sramno e duri da se spomne od koja drzava si !! mislite deka Pandev e bog !!?promasil zicer,golem kur !!! promasi i TERRY penal odlucuvacki pa seuste e ikona vo Chelzi...ama nie MAKEDONCI neli koga ke dade gol e maestro,koga ke promasi nesto togas e najgolem tragicar sto moze da postoi...ne sum videl nekoj da kaze nesto za Sedlovski,Naumovski,Sumolikovski,Pacovski,Stojkov..itn normalno za nivnata igra vinoven e PANDEV !! toj gi dekoncentrira,nemozat da pruzat maestralni igri !!! vcera zagubivme kosarka od Hrvatska,vodevme 17 kosa prvo poluvreme jbg dzabe se se nadevale vinoven e PANDEV !!

Da sum na mestoto na Pandev iako toa ke e najbolnoto nesto sto ke go napravam no nema da igram za reprezentacija !!:toe: za takvi gomna od luge sramno e duri da se spomne od koja drzava si !! mislite deka Pandev e bog !!?promasil zicer,golem kur !!! promasi i TERRY penal odlucuvacki pa seuste e ikona vo Chelzi...ama nie MAKEDONCI neli koga ke dade gol e maestro,koga ke promasi nesto togas e najgolem tragicar sto moze da postoi...ne sum videl nekoj da kaze nesto za Sedlovski,Naumovski,Sumolikovski,Pacovski,Stojkov..itn normalno za nivnata igra vinoven e PANDEV !! toj gi dekoncentrira,nemozat da pruzat maestralni igri !!! vcera zagubivme kosarka od Hrvatska,vodevme 17 kosa prvo poluvreme jbg dzabe se se nadevale vinoven e PANDEV !!

Сега ќе ти пуштам
reputation_pos.gif
!

Прееска читав на италијанските сајтови, околу вревата што се дига во последно време за Ибрахимовиќ, кој изјави дека Интер заради него победувал. Насловот е: „Ако е Ибра феномен, зошто не победува Шведска?“

Поентата е очигледна, Интер и Барселона се мнногу посилни и со такви соиграчи доаѓаат до израз квалитетите на најдобриот играч. Никој во Шведска не плука по Златан иако и тој за репрезентација далеку помал придонес има. Никој не му мрчи дека не се трудел доволно или промашил зицер. Никој не плукаше по Шевченко иако далеку подобра репрезентација не можеше да ја одведе на првенство, тоа го направи после 10-тина години играње, кога играше и многу полошо од најдобрите денови...

Си има и Пандев слаби натпревари. Но оваа сезона имаше многу слаби натпревари и во Лацио. Има проблеми, а со такви проблеми тешко се игра. Сето тоа го разбираме, барем дел од нас. Тој е најдобар на теренот од нашите, но ние очекуваме тој да ја земе топката и сам да го добие натпреварот. Немаме ништо против што примивме 3 гола по дирекна вина на Седлоски и два дирекно по вина на Пачовски, никој не го спомнува тоа. Пандев е крив што промашил зицер со Шкотска. Тоа што немавме сила за повеќе од 60 минути и што можеа да не наполнат, не е битно. Ако го дадеше Пандев голот ќе победевме...

И уште за завршницата од текстот за Ибра, во кој се вели: само Марадона сам добиваше натпревари.

Тоа е... уште еден разочарувачки циклус, после кој нормално е да се бараат виновници. Бидејќи, пишав и во темата со Норвешка, нема кој да направи добра стручна анализа, нити за време на квалификациите нити сега, нема што да правиме освен да пукаме по слободен избор...

Човече, па што зборуваш ти по ѓаволите, Шведска од 2000 година го има пропуштено само Еуро 2004, а ти ми кажуваш што не победувала Шведска. Во групата за Светското првенство вистина се на второ место, ама се пред Португалија која го има најскапо платениот играч и според многумина најдобриот :raz: Ти изгледа си читал за некоја друга Шведска... Ццц...

Ај малце и јас да се распишам, дур не се стоплит вода во бојлерон да заминам под туш.

Како што изнесе и интерашот струшки два-три поста над мене, други играчи кои се и подобри од Пандев не се способни сами да ја влечат репрезентацијата напред. Почнувајќи од Ибрахимовиќ и Шведска, па до Јоветиќ со Црна Гора и Бербатов со Бугарија. Фудбалот е колективна и динамична игра, не е ни шах нит пак пинг-понг. Единствен репрезентативец на Македонија кој може да изигра 90 минути и да не му падне темпото е Пандев. Тука некаде е и Попов, ама разликата е еминентна.

Шо би рекол од Спајдермен вујко му - со голема моќ, доаѓа и голема одговорност. Затоа преку Пандев одат сите акции, него му се дава топката за финален шут... Уште на гол линија шо не застанува при корнери и голмански нараквици немат облечено. Пандев е голем човек и играч, но сепак е само играч. Сам против цела репрезентација на Шкотска или Норвешка нормално дека не мојт. Или тој беше крив шо ги примивме голојте? Арно рече GIS погоре - да сум како него ќе се повлечам од репрезентацијата на неодредено, да видам дали е до мене проблемот шо не оди репрезентацијата напред, или ќе паднеме едно 20 места на ранг листа под итно.

Пандев играт 90 минути, дур не свирнит педерот со картоните за крај на утакмица. Есиен играт 90 минути и после уште сат време трчат околу стадион, да ја потрошит енергијата. Ама Гана Светско не освои, нит пак ќе освојт во веков во кој живејме. Еден играч не ја прајт репрезентацијата. Ама тој еден играч кој сите го величет и го кревет до небо при победа и при постигнат гол, ќе бидит исплукан и понижен од јавноста подоцна. Зошто? Пошо промашил зицер со Шкотска и не играл за репрезентација како за Лацио (од овај муабет нарочито секогаш ми идат за му закојам шајка в гла на тој шо го прајт). Сфатете, Пандев е најдоброто во фудбал шо го имаме моментално.

Ај ојдов, ми се стопли вода.

Се пласира Шведска, кај реков дека не се пласира. Тие не се Македонија, за нив е очекувано да се пласираат. Но на првенство, не можат да пројдат група. Ги прегазија на предходното. Го исплука некој Златан?

Поентата на примерот кој го вметнав е дека Златан е многу подобар за клубовите кога игра, додека во Шведска чат-пат ќе се истакне со некој гол, исто како Пандев кај нас. Не прави никакви чуда. Но никој не ги очекува од него. Причината поради која е подобар во клубовите, се што клубовите му се многу посилни од Шведка. Исто како што е случај со Лацио и Македонија.

П.С.

Уште нешто ми текна: кога нашиве новинари му поставуваа вака мудри прашања на Шевченко кога игравме со Украина, тој во еден момент им одговори: „Незнам што очекувате од мене. Ќе направам она што може еден човек да направи...“

Уште го памтам ова...

нема потреба другаче од барање на коментари дадени од куртоазија од другите селектори, доволно е само да се споредат игрите на пандев за македонија и за лацио!!!
ако ја следиш (знам дека следиш) репрезентацијата во овој изминат циклус лесно ќе забележиш дека пандев не кошта барем 6 бода, ако не и повеќе.
прво зицерот кој го промаши со исланд, а после и со шкотска, а и да прајме муабет на што личеше против норвепка во скпоје. пандев е можеби нашиот НАЈСКАП и НАЈИСКУСЕН фудбалер, но то во репрезентацијата не го покажува...

....................

Нема фудбалер со 100% реализација. Се сложувам дека таа со Шкотска мораше да даде гол и многу почетнички изреагира. Грешеа сите од голман до напаѓач, во таква околина и Пандев нормално дека ќе згреши, а ние само неговото го памтиме. Коментарите на странците не знам баш дали се куртоазни. Тоа се изјави не само на селектори туку и на стручни новинари (не како нашите од Спорт). Квалитетите на Пандев се многу големи за да се сведат само на реализација. Нема многу загубени топки, добро се гради, се ослободува, знае да асистира навремено ...
На крајот на краиштата сме гледале дека и во Лацио утнува зицери, па никој од фановите на Лацио не ги потенцира тие утки, зошто кога ќе утне Пандев тука се Роки, Зарате да дадат гол. Кај нас ако утне Пандев готово, крај, нема кој да даде. Тука е проблемот, а не кај Пандев.
Не може да се спореди играта негова во Лацио и за Македонија. Не е ова тенис па да речеме дека на турнири игра супер, а на ФЕД.куп за репрезентација не победува. Фудбал е колективан спорт, на терен секој е 1 од 11.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom