Da sum na mestoto na Pandev iako toa ke e najbolnoto nesto sto ke go napravam no nema da igram za reprezentacija !!
za takvi gomna od luge sramno e duri da se spomne od koja drzava si !! mislite deka Pandev e bog !!?promasil zicer,golem kur !!! promasi i TERRY penal odlucuvacki pa seuste e ikona vo Chelzi...ama nie MAKEDONCI neli koga ke dade gol e maestro,koga ke promasi nesto togas e najgolem tragicar sto moze da postoi...ne sum videl nekoj da kaze nesto za Sedlovski,Naumovski,Sumolikovski,Pacovski,Stojkov..itn normalno za nivnata igra vinoven e PANDEV !! toj gi dekoncentrira,nemozat da pruzat maestralni igri !!! vcera zagubivme kosarka od Hrvatska,vodevme 17 kosa prvo poluvreme jbg dzabe se se nadevale vinoven e PANDEV !!
Сега ќе ти пуштам
!
Прееска читав на италијанските сајтови, околу вревата што се дига во последно време за Ибрахимовиќ, кој изјави дека Интер заради него победувал. Насловот е: „Ако е Ибра феномен, зошто не победува Шведска?“
Поентата е очигледна, Интер и Барселона се мнногу посилни и со такви соиграчи доаѓаат до израз квалитетите на најдобриот играч. Никој во Шведска не плука по Златан иако и тој за репрезентација далеку помал придонес има. Никој не му мрчи дека не се трудел доволно или промашил зицер. Никој не плукаше по Шевченко иако далеку подобра репрезентација не можеше да ја одведе на првенство, тоа го направи после 10-тина години играње, кога играше и многу полошо од најдобрите денови...
Си има и Пандев слаби натпревари. Но оваа сезона имаше многу слаби натпревари и во Лацио. Има проблеми, а со такви проблеми тешко се игра. Сето тоа го разбираме, барем дел од нас. Тој е најдобар на теренот од нашите, но ние очекуваме тој да ја земе топката и сам да го добие натпреварот. Немаме ништо против што примивме 3 гола по дирекна вина на Седлоски и два дирекно по вина на Пачовски, никој не го спомнува тоа. Пандев е крив што промашил зицер со Шкотска. Тоа што немавме сила за повеќе од 60 минути и што можеа да не наполнат, не е битно. Ако го дадеше Пандев голот ќе победевме...
И уште за завршницата од текстот за Ибра, во кој се вели: само Марадона сам добиваше натпревари.
Тоа е... уште еден разочарувачки циклус, после кој нормално е да се бараат виновници. Бидејќи, пишав и во темата со Норвешка, нема кој да направи добра стручна анализа, нити за време на квалификациите нити сега, нема што да правиме освен да пукаме по слободен избор...