Пандев може да дреме на клупата за резерви
Тоа е одговор на недоличното однесување на агентите и играчот дека може да замине како слободен агент и клубот да не заработи ништо од неговиот трансфер
Не само што нема да добие шанса да ја смени клупската средина, можно е репрезентативецот на Македонија и најголема ѕвезда во дресот од римски Лацио, Горан Пандев, новата сезона од италијанската Серија А, да ја преседи на клупата за резерви.
Ваквата сензационална информација беше лично презентирана од претседателот на "светло-сините", Клаудио Лотито, кој додаде дека таквиот негов став е прозивод од недоличното однесување како на самиот фудбалер, така и на неговите агенти кои сакаат челниците на Лацио да играат грубо, кога е во прашање иднината на Македонецот.
Лотито во неколку наврати преку медиумите му одговараше на Македонецот, дури се споменуваше дека ќе му дозволи да замине, но сега се чини му прекипе. Се испостави дека нема вистински понуди, иако се споменуваше дака Пандев е мета на Јувентус, па наместо нов договор може да добие едногодишно греење на клупата.
- На крајот на краиштата, клубот е тој што ќе одлучи дали ќе му дозволи на фудбалерот да ја смени клупската средина или да биде дел од фудбалската игра. Ако сакаат да играме грубо, тогаш Лацио ќе игра грубо, јас сум мртов сериозен. Мислат дека можат да се закануваат со тоа дека Пандев ќе си замине следната сезона како слободен агент и ние нема да заработиме ништо од неговиот трансфер. Сепак, забораваат дека јас можам да го седнам на клупата за резерви и таму да седи цела сезона, изјави Лотито.
Претседателот на лацијалите ја откри и вистинската причина зошто Македонецот инсистира да си замине од "Олимпико".
- Проблемот лежи во тоа што Пандев бил контактиран од еден клуб пред околу една година. Неговиот агент веќе се има договорено со тој клуб и истиот инсистира да се реализира овој трансфер, бидејќи клубот му има ветено убава заработувачка доколку се оствари зделката, изјави претседателот на Лацио, Клаудио Лотито.