Македонска фудбалска репрезентација

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Шумуликоски :tapp:

За мене Глигоров изигра супер со Хрватска незнам зашто менува со ова дрвово :(
Загарантиран прв тим си има дрвото, ништо чудно.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Тие што ја гледаа шкотска против србија им е јасно за каква репрезентација станува збор , имаат млада репрезентација , играат брз фудбал , со пресинг цело време , добри напаѓачи , брзи продорни играчи по крилните позиции денес очекувам таму да се Најсмит и Малони ... голманот им е добар, средината одат најчесто преку Адам , во нападот со Милер како најистурен играч . Многу тешко ќе биде денес да не изгубиме .. максимумот што може да го извлечеме ќе биде бод само доколку први постигнеме гол !

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога ќе прочитам мислење дека Величе е добар и ништо не му фали, знам дека на човештвото му се приближува апокалипса.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Кога ќе прочитам мислење дека Величе е добар и ништо не му фали, знам дека на човештвото му се приближува апокалипса.
Величе е икона на Македонскиот фудбал и при првата укажана шанса јас од него ќе побарам да ме научи некои финтици како Стивен Џерард пошто во Англија дур играл многу ги мешале.
И капитен е во отсуство на Пандев така да не го чепкајте.

П.С
Многу ми делувате некако упрпано за вечер бе?
Ептен ми ги изјачавте Шкотланѓаните со последниве постови,далеку се послаби од Хрватите,доколку изиграме како со нив и не паднеме после 60 минута не ни бегаат бодовите.Мислам дека време е и среќата да се сврти на наша страна.
Типувам на резултат 0-1,стрелец Пандев од пенал:D

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Тие што ја гледаа шкотска против србија им е јасно за каква репрезентација станува збор , имаат млада репрезентација , играат брз фудбал , со пресинг цело време , добри напаѓачи , брзи продорни играчи по крилните позиции денес очекувам таму да се Најсмит и Малони ...
Кој знае каква утакмица си гледал ти.
Ако Шкотска игра брз фудбал, ја сум Бил Гејтс. И кои напаѓачи им се добри?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Кој знае каква утакмица си гледал ти.
Ако Шкотска игра брз фудбал, ја сум Бил Гејтс. И кои напаѓачи им се добри?
Ти може не си Бил Гејтс ама за разлика од таквата игра на Хрватска против нас Шкотска се каде каде поагресивни и побрзи во нападите !! Како бе кои напаѓачи им се добри ?? Најсмит , Милер , Морисон , Малони ...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Тие што ја гледаа шкотска против србија им е јасно за каква репрезентација станува збор , имаат млада репрезентација , играат брз фудбал , со пресинг цело време , добри напаѓачи , брзи продорни играчи по крилните позиции денес очекувам таму да се Најсмит и Малони ... голманот им е добар, средината одат најчесто преку Адам , во нападот со Милер како најистурен играч . Многу тешко ќе биде денес да не изгубиме .. максимумот што може да го извлечеме ќе биде бод само доколку први постигнеме гол !
Репрезентација на копачи која на гол ќе го има вечерва 3тиот голман дека првите 2 се повредени.

Освен ако не судат судиите криминално како претходниот пат кога игравме нема шанси барем нерешено да не извадиме.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Ти може не си Бил Гејтс ама за разлика од таквата игра на Хрватска против нас Шкотска се каде каде поагресивни и побрзи во нападите !! Како бе кои напаѓачи им се добри ?? Најсмит , Милер , Морисон , Малони ...
Се поагресивни, зашто такви играчи имаат, курпулентни, снажни... Хатон, Адам. Ама далеку од тоа дека играат брза игра, Хрватска у споредба со нив игра се Бразил по однос на брзината на игра.
Најсмит цела утакмица против Србија едино нешто забележително шо напраи е боксот кој му го закачи на еден српски играч.
Едино Snodgrass праеше какви такви шанси за гол.

И јас не се надевам на победа, пред се поради тоа што имаат копачи у тим. На Пандев ако против Хрватска му направија 10 фаули, сега ќе му напраат дупло поише.
Ама, иаме брзи играчи, една контра и многу работи може да се сменат :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Репрезентација на копачи која на гол ќе го има вечерва 3тиот голман дека првите 2 се повредени.

Освен ако не судат судиите криминално како претходниот пат кога игравме нема шанси барем нерешено да не извадиме.
Е да третиот голман ќе брани , али бедемот пред него е тежок за пробивање.. исто како кај сите островски екипи . и во претходните квалификации тешко ни беше против ирска .

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Се поагресивни, зашто такви играчи имаат, курпулентни, снажни... Хатон, Адам. Ама далеку од тоа дека играат брза игра, Хрватска у споредба со нив игра се Бразил по однос на брзината на игра.
Најсмит цела утакмица против Србија едино нешто забележително шо напраи е боксот кој му го закачи на еден српски играч.
Едино Snodgrass праеше какви такви шанси за гол.

И јас не се надевам на победа, пред се поради тоа што имаат копачи у тим. На Пандев ако против Хрватска му направија 10 фаули, сега ќе му напраат дупло поише.
Ама, иаме брзи играчи, една контра и многу работи може да се сменат :D
Он не им е ни во план за прв тим вечерва.Тренерот како резерва го оставил.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Он не им е ни во план за прв тим вечерва.Тренерот како резерва го оставил.
У тој случај, најверојатно ќе играат типична островска игра, со нафрлања. Новески и Шиков, особено Попов ќе треба убаво да отворат очи.

В

Ваздух

Гостин
Демири мора да игра, ако улета овој сељаков наместо нашиов нека улета, зошто Демири позади кинеше против Хрватска. Прав деструктивец, а и знае да повлече некогаш кога е потребно, за разлика од црепов струшки.

Тричко и Пандев во нападот, со Ристиќ зошто немаме никој друг. 4-3-3 би играл ја, или 4-4-2.

Што е со Лазевски, момчето од Партизан? Играше добра сезона прелани, а и не беше лош. Можеше да игра и во среден ред лево.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.913
Поени од реакции
16.176
Инаку според екипа.мк Јаневски вечер немало да стартува со Ристуќ. Незнам од кај им се вестите али според нив ќе играме во овој состав:

А втората варијанта би била:

Вторава варијанта е тоа што го посакувам јас :D Со Георгиев на крило, со Тричко во нападот и Пандев позади него.
Eкипа има „екипа“ во Глазгов :)
Во времето на Хари немаше толку новинари на лице место, барем за новинарите се сменија работите колку толку.
Иначе да ти се надоврзам на тој горниот пост, што рече дека не сме победиле на гости со подобро рангирана репрезентација од нас, па нели е време за промена?:D

Kajgana Shop

На врв Bottom