Вие и кафето

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Веќе 2 месеци не се дружам со кафето. Една од работите кои беа моето слатко задоволство наутро, сега го немам. Damn you health...

Член од
26 јуни 2012
Мислења
105
Поени од реакции
193
Редовно се дружиме!Станувам од спиење и обавезно пиам јако и горко турско кафе.Може да се каже дека у ден ми се собираат по 3-4 кафиња.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
Редовно се дружиме!Станувам од спиење и обавезно пиам јако и горко турско кафе.Може да се каже дека у ден ми се собираат по 3-4 кафиња.
И јас исто го пијам горко кафето добро не толку јако така средничко ама без шеќер и едно 3-4 обавезно (y) на ден

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Наутро нес на работа,а попладне едно до две турски.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Одлични пријатели... 5-6 пати дневно си правиме муабет со кафенцето мое мило! :love:
Зависи колку работа се има. И не му се грижам дали е турско, дали е несче, понекогаш горко но почесто така, заблажено, да ми даде позитивни мисли... :)
Битно е да оди муабетот. :LOL:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Турско горко со два прста кајмак 5-6 на ден како ништо :icon_mrgr:

• Ми се допаѓа
Reactions: AFI

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само ако искочам негде со друштво и ако ми се најде три во едно. Инаку не. Не осеќам никаква потреба за кафе :S

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.266
Поени од реакции
23.865
Многу си се сакаме и си се поштоваме.
Во глобала турско ама не сум многу пинпирлија, битно црно и жешко да биди.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
воопшто не го поднесувам ама баш никакво кафето.
дали во кафиќ, дали дома, или нес или турско или циганско исто ми се фаќа после срцево не можам да го смирам и рацеве ми се тресат. :facepalm: стварно да не знаете од што би можело така?
поради тие причини го избегнувам т.е. ич не пијам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Кафе пијам по 1-2 на ден. По дома најповеќе си сакам турско/македонско кафе а кога сум во кафуле обично си земам макијато или нес кафе.
Во последно време пробувам и да го избегнам кафето, ми се дешава да и по цел ден не испијам ниту едно кафе кога сум со обврски, или пак да го заменам кафето со какао како поздрав избор.
А пак најубаво ми е да испијам кафенце насабајле кога сум дома со интернет (кајгана :)

А

Анноун

Гостин
Јас пијам по 2 кафиња на ден . Едното е Турцко , а другото е Нес или Макијато ( во кафич Макијато а дома Нес) .

Само многу ми е криво што не сум седел во кафич што прават јако кафе. Нес ти го наплаќа 80 денари , а пиеш млеко . Ми иде да му кажам со Несквик да го разбрка млекото , поарно.

Дома сам кога ќе си стаам 2 полни лажици нес , или дупло турско кога ќе си направам , нема поубаво кафе.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Јас пијам по 2 кафиња на ден . Едното е Турцко , а другото е Нес или Макијато ( во кафич Макијато а дома Нес) .

Само многу ми е криво што не сум седел во кафич што прават јако кафе. Нес ти го наплаќа 80 денари , а пиеш млеко . Ми иде да му кажам со Несквик да го разбрка млекото , поарно.

Дома сам кога ќе си стаам 2 полни лажици нес , или дупло турско кога ќе си направам , нема поубаво кафе.
Арен си ако пиеш млеко за тие 80 ден. Ѓупците по некои кафичи и вода турваат и е катастрофално лошо.
Некои кафичи го прават јако дури да се пробијат и после ти продаваат сварена земја . Мизерија сме. Треба инспекцијата малку поубо да ги чешла оти то е.
Неквалитетни машини, неквалитетно кафе, ефтини трикој за полесно да профитираат и се на се треба да си чкрташ лоши кафичи.
Пример неколку ги имам на црната листа и само таму да има слободна маса не седнувам ни под разно.

Kajgana Shop

На врв Bottom