Кој се државите кои стагнираа или уназадија : Србија , Македонија , Босна и Херцеговина.
3 држави со нејасна иднина.
Во време на Бранко 2002-2006 невработеноста беше 39% оваа година и во време на криза кај нас невработеноста е 31%, додека поголем дел од државите на Балканот и од еу покачуваат ДДВ и други даноци кај нас останува ист, да беше за 20 мил да сме им дале за да ни направеја автопат до сега 5 пати ќе дадовме ама не било баш така романтично како што ти викаш.Да скратам зошто ме мрзи на тебе време да губам, ако не ти чини во Македонија спакувај си ги куферите од тука земи си ги твоите браќа и сестри и идете во Косово, Албанија или во некоја држава на Еу ем вас ќе ви биде убаво а нас уште поубаво без вас во оваа држава па ќе можеме повеќе време и енергија да поминеме за решавање на нашите клучни прашања, за разлика до сега што губиме време и енергија а и пари за ваши глупости, комплекси фрустрации и дегенизми.20 години да ми стои невработеноста над 30% , не би се правел мангуп да се исмевам со други држави чиј народ од социјална помош живее подобро од тебе работајќи 10 часа на ден , 7 дена во неделата.
20 години да не успееш да ја намалиш невработеноста под 30% , па ја би ја зачленил државата во Унија на Мајмуните од Африка ... можеби воџата на мајмуните ќе ни кажат подобро како се прави држава.
ЕУ голем дел од времето ти стои над глава , ти ги финансира автопатиштата , но ти пак не знаеш да искористиш , тие ти велат дај само 20 милиони евра сега во 2007ма и ќе имаш автопат во 2011та.
А ти велиш , не бе , овие 20 милиони ќе изградам две споменици до 2011та. А кога иде 2012та им велиш , дај сега да иградиме пат 100 милиони поскапо.
Е кој ти е крив сега , ЕУ а.
Не , навистина треба да плачеш , не да глумиш тука.
А што ми спомнуваш имиња на политичари? Особено на такви кои немам намера да ги пофалам и одбранам.Во време на Бранко 2002-2006 невработеноста беше 39% оваа година и во време на криза кај нас невработеноста е 31%,
Секоја држава може да не го зголемува долгот , ќе градат сите спортски терени од 50.000 евра , и ќе речат ние не го зголемивме долгот и даноците , односно ќе одржат стагнација 20 години, како што правиме ние.додека поголем дел од државите на Балканот и од еу покачуваат ДДВ и други даноци кај нас останува ист,
Во 2007ма сме можеле да изградиме автопат кој тогаш коштал 150 милиони , требало да издвоиме само неколку проценти од вредноста , не сме го направиле тоа.да беше за 20 мил да сме им дале за да ни направеја автопат до сега 5 пати ќе дадовме ама не било баш така романтично како што ти викаш.
Си одат сите , ќе останеме само јас и ти , ти ќе бидеш среќен што сите заминале , а јас не.Да скратам зошто ме мрзи на тебе време да губам, ако не ти чини во Македонија спакувај си ги куферите од тука земи си ги твоите браќа и сестри и идете во Косово, Албанија или во некоја држава на Еу ем вас ќе ви биде убаво а нас уште поубаво без вас во оваа држава па ќе можеме повеќе време и енергија да поминеме за решавање на нашите клучни прашања, за разлика до сега што губиме време и енергија а и пари за ваши глупости, комплекси фрустрации и дегенизми.
Ха, еве само да припамтам што бев кажал на 3-ти декември 2011 година.Претседателот на Советот на Европа , Херман Ван Ромпуј после состанокот со престедателот на Црна Гора Филип Вујановиќ , изјави дека Црна Гора ќе биде следна членка на ЕУ , после приемот на Хрватска.
Ромпуј извјави дека брзото обезбедување на статусот кандидат како и почнувањето на разговорите за зачленување е потврда дека ЕУ е отворена за зачленување на Црна Гора.
=
Браво за Црна Гора , без многу галама , втора најнова држава во Европа , но ете многу брзо напреднаа.
--- надополнето: 10 септември 2012 во 19:06 ---Аjде да се обзаложим,дека Црна Гора ке е наредната членка после Хрватска и таа ке е во униjaта не покасно от 2019?
Црна Гора сега во декември ке получи датум за преговори и ке ги почне през 2012 година. Преговорите средно одат мегу 6-7 години-се разбира влиjaе капацитета на државата и от проблемите ако се создадат от други држави.
Ни Романиja,ни Бугариja требаше да си сотрудничат со мегународниот трибунал. Тоа забави Хрватска.Самиот факт што Романија и Бугарија станаа членки на ЕУ пред една Хрватска на пример, доволно зборува дека таканаречените бенчмаркови се празна декларативност, и дека при приемот во ЕУ се гледаат потполно други параметри.
Туку си мислев, да беше шверцот со човечки органи високо ценет бизнис, Косово сега веќе ќе беше претседавач на ЕУ...
и јас , само ке не ги земат парите ке ги даваат по земји за помош и сл.работи и после кај нас банкрот ке бидеДали влезот во еу е 100% посакуван од Црногорците.
Ако некогаш влегува Македонија во еу треба да има референдум на кој 100% ќе се изјаснам негативно
Како прво ни ме познаваш кој сум и што сум,друго отсекат сум бил евроскептик а мојот евроспетицизам се засили кога почна еу да применува за нас двојни стандарди кој не ги бара од ниедна друга земја(можеби делумно Србија) и бара од нас да смениме име и идентитет за да не примат во клуб пред банкрот, и во клуб каде што сите даваат пари да спасуваат банкрот земји, да евроскептик сум и ќе останам, но јас за разлика од тебе имам став и го бранам тој став не сум како тебе без кичмењак па кај дува ветарот таму да идам. Држави како Словенија и Словачка мора да позајмуваат од страна пари за да спасуваат земји како Грција, Ирска ,Португалија и остала багра. Словенија зема кредит за да и даде пари на Грција а да не позајмуваше сега Словенија немаше да ја моли Еу да ги спасува нејзините банки туку со тие пари ќе можеа само да ги докапитализираат и спасат. Ама јеби га за ваков како тебе Еу е света работа. За мене света работа се македонските интереси туку се разликуваме ти и јас.Вакви бескичмењаци ко СвисLion, пред да се појави „Евроскептицизмот“ убиваа човек на улица за „мајка Европа“.
А сега...јеби га, штоа е цената на “сопствено размислување“.
Лисицата и грозјето.
Eве за разликата помеѓу Европскиот Совет,The European CouncilСовет на Европа =/= Европски совет
Иначе нека влезат, не сум против. Честитки од ко ќе станет членка ќе пратам