Македонска фудбалска репрезентација

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Ајде бе Господе и нас еднаш да ни тргни работава во фудбалов, кога екипи како Ерменија, Естонија, Словенија, БиХ уживаа во претходните циклуси, порано и една Латвија играше на ЕП...:facepalm: дај и ние еднаш да се замешаме со големите, да видиме како е. Фудбалот да направи еден најелемнтарен успех, да се пласира на СП тоа ќе биде поголема фама и од сите успеси на ракометот и кошарката, јас ви гарантирам! Дај и ние еднаш да не фати среќа ко со Грција, противниците да прават грешки, да си даваат автоголови, да прават пенали за нас, дај да искористуваме шанси со послаба игра, да не бидиме до толку дрва, да ни се смеат, дај да го искористиме Пандев уште некое време додека може да трча...дај...дај....даааајјј.... :pos:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде бе Господе и нас еднаш да ни тргни работава во фудбалов, кога екипи како Ерменија, Естонија, Словенија, БиХ уживаа во претходните циклуси, порано и една Латвија играше на ЕП...:facepalm: дај и ние еднаш да се замешаме со големите, да видиме како е. Фудбалот да направи еден најелемнтарен успех, да се пласира на СП тоа ќе биде поголема фама и од сите успеси на ракометот и кошарката, јас ви гарантирам! Дај и ние еднаш да не фати среќа ко со Грција, противниците да прават грешки, да си даваат автоголови, да прават пенали за нас, дај да искористуваме шанси со послаба игра, да не бидиме до толку дрва, да ни се смеат, дај да го искористиме Пандев уште некое време додека може да трча...дај...дај....даааајјј.... :pos:
Тоа тешко ќе се случи во овој циклус затоа за ЕП 2016 во Франција со проширувањето има шанса. И нема шанса тоа да биде поголема фама баш во фудбалот малите земји не диктираат за разлика од другите спортови кои ги напомена. Со среќа не се оди на СП Грците имаат инвестирано миљарди во млади категории,во школи услови, тренери не е само плукни залепи прва екипа имаш и ајде на првенство... А и Хрватска не е баш мала земја гледано, имаат 5 милиони популација и далеку повеќе ќеш од нас...

П

Паган-др

Гостин
Бољи и да не идеме нигде, барем не сега. Ако отидеме на среќа, ќе спијат овие нашиве на тоа уво дека имаме добра школа и терени и од таму се резултатите, и ништо нема да се смени.

А да, одиме на победа!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Имам многу добро претчуство за вечерва. Ќе ги рокнемо пак како у кошарка, па ќе плачат после!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Денеска му е роденден на легендата на македонскиот фудбал, Дарко Панчев, епа нека му е среќен, вечерва нашите уште по "среќен" ќе му го направат. :pos:

Шала на страна, и мене како ТетексФан ме обзема некое чувство дека вечер ќе ги рокнеме хрвативе. Доста им беше неколку пати вадење. :)

P

pepito*

Гостин
HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Perišić, Vukojević, Modrić, Rakitić - Eduardo, Mandžukić
Нашиот сеуште го нема.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.797
Оптимизам на темата „Македонска фудбалска репрезентација“ :pos:

И јас сум оптимист, и песимист во исто време
Почетокот е, секогаш сме оптимисти на почетокот :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Perišić, Vukojević, Modrić, Rakitić - Eduardo, Mandžukić
Нашиот сеуште го нема.

Нашиот -

Селекторот Јаневски за неговиот прв дуел на кормилот на Македонија се одлучи за доста ризична формација и доста напаѓачки состав. Македонија на „Максимир“ ќе стартува со дури четворица офанзивни фудбалери Пандев, Демири, Тричковски и Ристиќво шпицот на нападот.

Македонија: Богатинов, Новески, Шиков, Попов, Георгиевски, Демири, Глигоров, Пандев, Демири, Тричковски, Ристиќ

http://sport.mnogoo.mk/mk/articles/Fudbal/pochetni-sostavi-hrvatska--makedonija

P

pepito*

Гостин
Нашиот -

Селекторот Јаневски за неговиот прв дуел на кормилот на Македонија се одлучи за доста ризична формација и доста напаѓачки состав. Македонија на „Максимир“ ќе стартува со дури четворица офанзивни фудбалери Пандев, Демири, Тричковски и Ристиќво шпицот на нападот.

Македонија: Богатинов, Новески, Шиков, Попов, Георгиевски, Демири, Глигоров, Пандев, Демири, Тричковски, Ристиќ

http://sport.mnogoo.mk/mk/articles/Fudbal/pochetni-sostavi-hrvatska--makedonija
Демири офанзивен го пишале?! :cenzura: Добар е составот, добар !

Kajgana Shop

На врв Bottom