US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2008
Мислења
256
Поени од реакции
19
Абе Марди у гз да те ебам, да ти ебам и дожд и програма на ус опен. Колку убаво имаше влезено Федерер во ритам(му ги пратев сите утакмици и се подобар и подобар беше) и на крај искочи после 4 дена пауза на терен и изигра аматерски тенис. Од друга страна го гледав и Бердих и фати добар ритам у 1/8 финалето против Вердаско и во овој меч влезе со многу самодоверба и во многу добар ритам. Страшно сум нервозен поради поразот на Федерер и вината не е нигде на друго место, освен во паузата од 4ри дена, премногу е, тотално ја поремети играта на Федерер. Мислам дека пред некоја година истото ова му се случи на Џокович, дали на УС Опен или на некој друг слем не ми текнува, ама ептен лошо му влијаеше паузата и беше тотално надвор од ритам и сосем нормално си испадна.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ау што се случило, Бердих го тепал Федерер?!? Ова е најголемо изненадување за мене досега.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Да, Федрер имаше некои 45% на 1 сервис во 1 и 2 сет, очај.
Си има тој такви денови, ама што знам Бердих, кој секогаш можеш на психа да го фатиш. Ме фати мене на препад резултатов. Со кого вкрстува Новак сега?
--- надополнето: 6 септември 2012 во 06:26 ---
Ништо лично, само не знам како може плански да навиваш за некој. Играч или ти влегува под кожа или не. Не знам како оди оваа логика со перспективата на неговата игра, па да фатиш да навиваш за него. Јас на пример тенис гледав долго време без да навивам и се случи Надал, кој ме импресионира.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Си има тој такви денови, ама што знам Бердих, кој секогаш можеш на психа да го фатиш. Ме фати мене на препад резултатов. Со кого вкрстува Новак сега?
Делпо вс Ноле.

Иначе можеш да во фатиш на психа, ама кога игра вс друг играч, Бердих игра со 1000% кога игра вс Федерер, го има и изјавено тоа, на кратко ми се гади од него, ќе го исфрли Роже, за вс Мареј да му поклони финале без посеризона борба, како и секогаш после победа вс Федерер на било кој турнир book it.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Ајде Мареј руши сега:vozbud: Би сакал да видам Финале Мареј- Дел Потро иле Мареј- Ферер.

Tи би носел аватар од мис тенис форевер aко Федерер биде шампион, а ја би носел, аватар од ти што ќе понудиш, ако биде без разлика кој освен не Федерер :)
Еве ти аватар:
http://nimg.sulekha.com/sports/original700/francesca-schiavone-2009-10-17-3-40-49.jpg

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.662
Ауууу Роџер изгубил од Бердих. Најголемото изненадувње до сега на турнирот, иако во мојот претходен пост оставив простор за мали проблеми на Федерер, но не мислев дека ќе загуби.
Чилич мувла мувлосана, сам си го испосра мечот, веќе коа го загуби вториот сет се знаеше дека ова ќе биде 3-1 за Мареј.
Е сега во 1/2 финале ќе биде доста интересно, не би рекол дека Бердих дава 1000% само против Федерер, кога е во форма дечково може да победи било кого на светот. Ако ви текнува 2010 на Вимблдон го победи Федерер во 1/4 финале и Ноле во 1/2 финале, фалеше уште Рафа да загуби од него и да ги наниже тројцата најдобри во тој момент. Така да нека не ве чуди ништо од Бердих, има огормен потенцијал дечково, до сега не освоил Слем поради неговата зелена тимба, тој во главата си има проблеми, а вака како тенисер е страшен. Јас лично уживам да го гледам како ги удира оние винери од основна линија со преку 150 километри на час.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558

Ништо лично, само не знам како може плански да навиваш за некој. Играч или ти влегува под кожа или не. Не знам како оди оваа логика со перспективата на неговата игра, па да фатиш да навиваш за него. Јас на пример тенис гледав долго време без да навивам и се случи Надал, кој ме импресионира.
Абе види сега, ќе треба да помини долго време, за да почнам да навивам за некој, ама посебен акцент ќе му ставам на Харисон, а не дека ќе навивам за него, далеку е ова.....
--- надополнето: 6 септември 2012 во 11:14 ---
После заминувањето на Родик, Американците за прв пат во историјата на тенисот нема да имаат врвен тенисер....Фиш е веќе во години, Изнер неможи ни да намириса титула, а порано Американците имаа играчи како Џими Конорс,Пит Сампрас, Андре Агаси и уште многу многу други

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ајде, не можиме да очекуваме да освои 2 гренд слеми со ред на 31на година. Јас сум задоволен од турниров, паузата и запнатоста на Бердих си го стори своето. А и, let's face it, младиве особи се waaaaaaaay more мотивирани за да освојат гренд слем, тоа се увиде од мечот.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.911
Поени од реакции
16.173
До 06.10.2012 ..:)

Иначе го глеав мечот на Федерер до 4-2 втор сет, и не ми изглеаше дека ќе се врати во игра, па легнав да спијам, сабајле прво што напраив видов како завршил тој меч.:D
Ме изненади играта на Бердих, не ни очекував да стигне до 1/4 финале, а камо ли да го совлада Федерер, пред гренд слемот имаше очајна форма, но ете ја подигна играта токму на овој слем, само што не верувам дека во 1/2 финале ќе помине против Мареј, а баш би сакал да го стори тоа.

Од другата страна на ждребот, нема баш лесно да му е денеска на Новак против Дел Потро( земајќи го и предвид облогот на stefan-kobe :D) , турнирот во Синсинати и овој сеа меч ќе се два сосема различни дуели, би сакал да глеам српско 1/2 финале, Типса е во одлична форма, но и Ферер не е ни најмалце наивен тенисер.
Останува да видиме..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.662
:pos:Јас да сум на местото на фановите на Ноле би за загрижил за вечер... Ипак јас типував на 3-0 за Ноле, а тоа знаете што значи. :D
Шала на страна премногу сакам Јанко да иде у 1/2 финале, не дека го мразам Ферер али редно е Типса да ја круниса својата кариера со едно 1/2 финале на еден Слем, го заслужува тоа дефинитивно. Еден од моите топ 5 омилени тенисери ми е Јанко и затоа сакам да пројде во 1/2 финале. :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
:pos:Јас да сум на местото на фановите на Ноле би за загрижил за вечер... Ипак јас типував на 3-0 за Ноле, а тоа знаете што значи. :D
Шала на страна премногу сакам Јанко да иде у 1/2 финале, не дека го мразам Ферер али редно е Типса да ја круниса својата кариера со едно 1/2 финале на еден Слем, го заслужува тоа дефинитивно. Еден од моите топ 5 омилени тенисери ми е Јанко и затоа сакам да пројде во 1/2 финале. :)
no way in hell.. ednostavno Ferer teniserot e masina.. na pocetok pred uso pisevme za ova nekoj vikaja deka tesko i 1/8 ke pominit i deka bil prosek megju top 10 teniserive, osven djokovic i maraj ne gleam koj bi mozel da go tepat momentalno

Член од
14 март 2010
Мислења
16.911
Поени од реакции
16.173
Убав почеток на мечот имаше Типси 2-1, и потоа се отиде по вода, сеа ќе сервира за да остане во првиот сет.. 5-2 за Ферер ..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.662
no way in hell.. ednostavno Ferer teniserot e masina.. na pocetok pred uso pisevme za ova nekoj vikaja deka tesko i 1/8 ke pominit i deka bil prosek megju top 10 teniserive, osven djokovic i maraj ne gleam koj bi mozel da go tepat momentalno
Те разбирам потполно што сакаш да кажеш али редно време е Јанко да го скрши мразот и да влезе во едно 1/2 финале. Сега за сега лошо почна, а имаше водство од 2-1 со брејк во првиот сет, но го прокоцка и губи со 1-0 во сетови.
Инаку во право си, не знам точно кои, мислам Псај и уште некој предвидуваа дека Давид нема да помине 1/8 финале но очигледно “старецот“ Ферер не знае за доста. И мене ме изненади да ти кажам право, одлични перформанси има сега за сега на овој УС Опен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom