Македонска фудбалска репрезентација

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
На Фичо му требаат 2-3 шанси да даде гол... Ристиќ исто... Јас би го играл Ристиќ пред Фичо засега..

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не, Ристиќ е поквалитетен во Кинеска лига што игра... Ја ти кажав, овој твојов добил шанса да игра, не се покажал. Филип не, и треба да ја добие. Нека игра малку, па ќе судиме отпосле.
Како бе не добил шанса? И Ивановски има настапи за репрезентација, ама и он и Ристиќ немаат добиено права шанса.
Ристиќ играше прва Руска лига, даваше голови, сега игра у Јужна Кореја (не Кина), у кој клуб и да отиде дава голови.
Ја не реков дека Ристиќ е којзнае какво играчиште, ама според мене е една класа подобар од Фиќо. Мое мислење, немора да значи дека е точно.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Повеќе од Ивановски има играно, ехеее. Јас кажав зашто е подобар Фичо, си знае Чеде најдобро, ваљда.

Па кога еден Мазнов играше во репрезентација, не знам зошто и Маневски не го земат. Како пијан е, ама некогаш знае да направи потег.
Drugar realno Ristic e klasa bolje od nasiot Ivanovski a i Naumovski e podobar od nego :coffee: zboram za klasicni spicovi a tuka e i mladiot Trajkovski koj sto e isto taka dobar

В

Ваздух

Гостин
Drugar realno Ristic e klasa bolje od nasiot Ivanovski a i Naumovski e podobar od nego :coffee: zboram za klasicni spicovi a tuka e i mladiot Trajkovski koj sto e isto taka dobar
Класа е превише, не зборете така. За мене се на исто рамниште, а Наумовски е крило не е класичен шпиц. За малиов има време Трајковски.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Кај сте го гледале толку Ристиќ па тврдите дека секоја утакмица растура ?Или информациите ви се од нашиве спортски портали,каде што објавуваат еднаш во месецот дека Стевица Ристиќ дал два гола за победа,и ајде секоја утакмица демек растура...
Не се залажувајте,лигата во Јужна Кореја не е нешто по квалитетна од нашата,само се вртат поголеми пари...
Ако сака некој да иде таму да игра,нека му се обрати на Чунга тренерот на Работнички и праи трансвер таму.Иван Настевски како отиде таму ?Да не беше нешо квалитетен па го земаа,не бре овој му среди да напраи некоја пара таму.

Иначе Фичо можеше да напраи трансвер и во поквалитетна екипа и во поквалететно првенство,не напраи ради тоа што премногу одложуваше и изгледа многу бираше,па на крај заврши каде што е...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Ги пратим тимовите каде што играат наши играчи (на резултати, ги неам гледано). Ристиќ е еден од најконстантните наши играчи.
И смешни сте ми кога ќе ми речете дека Јужно Корејанската или некоја друга се на рамниште со Македонската. Дај бе, кого лажете? Самите себе се лажете.
И кога отишол Настевски у Јужна Кореја? Ја колку што знаем моментално е у Тетекс, а лани играше за Работнички.

А тоа дека Фиќо завршил таму каде што заврши, заради тоа што се мислел многу...испадна на крај дека вие читате Спорт и слични срања па овде вртите некои муабети. Или па стварно мислите дека го бараше Херта? :pos:

Како и да е, ми го извртивте скроз муабетов. Ја реков дека Ристиќ според мене е поквалитетен од Ивановски (што го докажуваат сите статистики), а не дека вториов нема врска од фудбал.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Кај сте го гледале толку Ристиќ па тврдите дека секоја утакмица растура ?Или информациите ви се од нашиве спортски портали,каде што објавуваат еднаш во месецот дека Стевица Ристиќ дал два гола за победа,и ајде секоја утакмица демек растура...
Не се залажувајте,лигата во Јужна Кореја не е нешто по квалитетна од нашата,само се вртат поголеми пари...
Ако сака некој да иде таму да игра,нека му се обрати на Чунга тренерот на Работнички и праи трансвер таму.Иван Настевски како отиде таму ?Да не беше нешо квалитетен па го земаа,не бре овој му среди да напраи некоја пара таму.

Иначе Фичо можеше да напраи трансвер и во поквалитетна екипа и во поквалететно првенство,не напраи ради тоа што премногу одложуваше и изгледа многу бираше,па на крај заврши каде што е...
Подолу од нашата лига не може да има бе све корумпирано све местено , испаѓа клуб во втора лига ај го враќаат пак прва лига на местото од екипа што влегуваше од втора во прва лига .. ова за лига го сметаш ?? Да појдиш шкендија кај шиптарине и све ќе видиш само фудбал не ... лани од Охрид појдоја таму натепани се вратија фудбалерите ни казна ни ништо за шкендија .. седи не збори кај нас ниту имало фудбал ниту ќе има !

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Класа е превише, не зборете така. За мене се на исто рамниште, а Наумовски е крило не е класичен шпиц. За малиов има време Трајковски.
Ilco Naumovski krilo? :pos::tapp:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.123
Поени од реакции
3.987
Се согласувам со тактиките каде најнапред е ставен Ристиќ мислам дека човекот има чувство за гол и висок е и силен и единствен што може да се носи со хрватската одбрана...средината Шуми може некоја повреда да подели на пример еве убаво на Реал да им го упропасти Модриќ :D
Башка рачунај српското во него ќе здиве во тој момент, има кичми да им скрши на тоа Хрватите!!! :D

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Настевски мислам дека само првата полусезона ја играше во Работнички,а после напраи трансвер за втора полусезона и сеа се врати,незнам точно како беше.

Ристиќ може си го прател,ама Фичо сигурно не си го прател цела сезона,јас прошла сезона сите утакмици ги изгледав негови,и тврдам дека за Мирко,Ибраими и други шинтари е играчиште.Според мене треба и Ристиќ и Фичо да се повикуваат на секој собир,па после кој како ќе се покаже,тој ќе се игра,сличен тип на играчи се...

Сам себе не се лажам,знам на кое ниво е нашата лига,знам на кое ниво се нашите скапани спортски весници,и спортски страници,ја знам реалноста.

А за тоа за Фичо не беше точно за Херта,ама дека можеше да напраи трансвер во подобра лига можеше,и тоа не ми е од весници.Сеа ти како сакаш мисли си,твое право си е,јас го пишувам тоа што го знам...

В

Ваздух

Гостин
Ilco Naumovski krilo? :pos::tapp:
Што се трескаш бе, знаеш во Матесзбург што игра? Во репрезентација кога играл Илчо шпиц, секогаш играл по страна, најчесто лево.
Гледајте бе, не само да закачите нешто, ееј...
--- надополнето: 5 септември 2012 во 21:12 ---
Уште некој пост, па ќе испадне дека е десна полутка.
Крило, во навална линија. Што не е јасно?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.123
Поени од реакции
3.987
Па што не се докажал тогаш за репрезентација ако е гол играч?
А колку шанси добил жити се да се докаже? Од 15 настапи, 12 му се како замена во 80та минута, и што очекуваш ти од него? Башка последен пат кога играше (на почеток на претходните квалификации, против Словачка, Ерменија, Андора и Русија) он и тоа како се докажа, ни беше главното засилување..

А од друга страна, Филип Ивановски за разлика од него одкако отиде во Казахстан (хелоу) 1 гол нема таму дадено и цело време на клупа седи кај просечен Казахстански клуб... Ристиќ може не игра во некоја супер лига, ама сепак е тоа 2 класи подобра него оваа на Фичо, плус за разлика од Филип кој едвај влага во игра за својот клуб, Стево е главна ѕвезда во тимот, и не само сега туку во цела кариера, кај и да идел одма се наметнувал како одличен играч во своите клубови... Не дека имам нешто против Ивановски, знам дека имаше супер сезона во Вардар и секоја му чест за тоа што постигна, али сепак според мене е наивно да кажеш дека е он (убедливо) подобра опција од Ристиќ...

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Што се трескаш бе, знаеш во Матесзбург што игра? Во репрезентација кога играл Илчо шпиц, секогаш играл по страна, најчесто лево.
Гледајте бе, не само да закачите нешто, ееј...
--- надополнето: 5 септември 2012 во 21:12 ---

Крило, во навална линија. Што не е јасно?
Koga si go gledal be posleden pat ti Materzburg i Ilco pa tuka da mi prodavas nekoi tvoi bedni teorii igral krilo pa igral krilo u navalna linija a ustvari igra klasicen spic.

В

Ваздух

Гостин
Koga si go gledal be posleden pat ti Materzburg i Ilco pa tuka da mi prodavas nekoi tvoi bedni teorii igral krilo pa igral krilo u navalna linija a ustvari igra klasicen spic.
Шпиц е играч од типот на Фалкао, а Илчо не е таков и не игра на таа позиција. Обичен пример.
Дај бе некој нека му објасни дека Илчо не е класичен напаѓач, аман.

Kajgana Shop

На врв Bottom