Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
за да прашаш :icon_lol:

Прашав, за да ми одговори некој, а ти не го направи тоа. А и хуморов ти е многу јак. Ранко Рангелов ти завидува.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 20:01 ---
Да не бидам скроз оф топик. Да беше Фичо ќе беше поинтересно.Не дека со Ристиќ е нешто многу лошо но Ивановски е прав шпиц.

----Тричко------------------------------Пандев--------------
--------------------Ивановски---------------------------------

Би имале сосема солиден напад, Пандев и Тричко по крила да напаѓаат, а овој да чека топки. Или пак Наумовски наместо Тричко, само не знам во каква форма е Илчо, па затоа бољи нека игра овој.

Прашав, за да ми одговори некој, а ти не го направи тоа. А и хуморов ти е многу јак. Ранко Рангелов ти завидува.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 20:01 ---
Да не бидам скроз оф топик. Да беше Фичо ќе беше поинтересно.Не дека со Ристиќ е нешто многу лошо но Ивановски е прав шпиц.

----Тричко------------------------------Пандев--------------
--------------------Ивановски---------------------------------

Би имале сосема солиден напад, Пандев и Тричко по крила да напаѓаат, а овој да чека топки. Или пак Наумовски наместо Тричко, само не знам во каква форма е Илчо, па затоа бољи нека игра овој.
Каде каде е Ристиќ подобар шпиц од Ивановски .. едино шо е помлад Иваноски али Стева е напред цар башка со одбраната на хрвативе корпулентен е знае да држи топка такво нешто ни треба плус знае да навлече на себе играчи од одбраната да отвори простор за крилните напаѓачи.

Се клади некој со мене дека ќе излезе со Шпанија/Барселона ака формација која сите ја користат? 4-3-3. Пандев ќе биде тој лажен напаѓач а од страна ќе му бидат Тричковски и Ибраими , додека во средината ќе бидат Шумоликовски, Демири кои ќе имаат дефанзивни задачи а Тасевски ќе му биде човек кој ќе ја префрлат топката од одбраната во нападот. Ристиќ ќе чека од клупа шанса, ако брзо примиме гол па да влезе како класичен напаѓач а Стјепановиќ ќе чека криза во средината па да влезе. Одбраната класика - Шиков и Новевски во средината а Попов и Георгиевски по крилата. Богатинов голман.

Многу јак го напраевте Ивановски бе. Добар е, ама и пред Ристиќ гледам го ставате.

Мислам дека е подобар од Стевица. Далеку дека го потценувам ама Филип игра со глава, ние таков напаѓач па и да сме немале. Не е лош и со нога, па ни отвора можост ако не ни оди по земја да играме со високи топки кон него. Тука е предноста.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 20:07 ---
Каде каде е Ристиќ подобар шпиц од Ивановски .. едино шо е помлад Иваноски али Стева е напред цар башка со одбраната на хрвативе корпулентен е знае да држи топка такво нешто ни треба плус знае да навлече на себе играчи од одбраната да отвори простор за крилните напаѓачи.

Е што каде каде, Фичо растураше во лига лани, не заебавајте. Плус овој нема добиено шанса во репрезентација асолно, додека Ристиќ има добиено повеќепати, и има дадено само еден гол против Албанија чинам во пријателска.

Фиќо растурал лани, голем к*р. Ристиќ даваше по 40 гола у сезона и тоа у лига што беше барем 2-3 нивоа подобра од сегашнава, па никому ништо. Не ме заебавај, не го оспоруем квалитетот на Ивановски, ама далеку е зад Ристиќ моментално. Ристиќ ти е гол играч, една добра топка и ќе видиш дали знае или незнае.

Фиќо растурал лани, голем к*р. Ристиќ даваше по 40 гола у сезона и тоа у лига што беше барем 2-3 нивоа подобра од сегашнава, па никому ништо. Не ме заебавај, не го оспоруем квалитетот на Ивановски, ама далеку е зад Ристиќ моментално. Ристиќ ти е гол играч, една добра топка и ќе видиш дали знае или незнае.

Па што не се докажал тогаш за репрезентација ако е гол играч?

Мислам дека е подобар од Стевица. Далеку дека го потценувам ама Филип игра со глава, ние таков напаѓач па и да сме немале. Не е лош и со нога, па ни отвора можост ако не ни оди по земја да играме со високи топки кон него. Тука е предноста.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 20:07 ---

Е што каде каде, Фичо растураше во лига лани, не заебавајте. Плус овој нема добиено шанса во репрезентација асолно, додека Ристиќ има добиено повеќепати, и има дадено само еден гол против Албанија чинам во пријателска.
нашата лига алооо со сточари , пчелари што игра ??? ти ебам лигата селска .

Па што не се докажал тогаш за репрезентација ако е гол играч?
10мин на крај од мечот му даваа шанса, како да се докажи..
Не се сеќавам цел меч тој да одиграл, или да започне 2-3 меча како стартер.

Аман бе шо го направивте Ристиќ,дава голови ама и промашува.Се сеќавам пред 2-3 години на градски од пет зицера не дади ни еден гол.

Не ја сваќам работата за Ивановски,прошлата сезона најбољи играч во нашето првенство и најдобар стрелец,и само два позива имаше на кој скоро и да не му се даде шанса.Сигурен сум дека покрај Пандев и Тричко ќе има доста висок процент на реализација,ама на кој да ќажеш,они викаат играчи како Мирко Ивановски и Ибраими и незнам уште некои такви дрва кои незнаат да одат...

Жими шансава што ја доби, па што не се покажал...

Повеќе од Ивановски има играно, ехеее. Јас кажав зашто е подобар Фичо, си знае Чеде најдобро, ваљда.

Па кога еден Мазнов играше во репрезентација, не знам зошто и Маневски не го земат. Како пијан е, ама некогаш знае да направи потег.

^ Па Мазнов ваков таков, играше долго време у прва руска лига, што за сегашниве наши “играчишта“ е научна фантастика. Најголем успех им е играње у Казакстан и Туркменистан.

Фиќо не доби шанса дур играше за Полонија, сега па ич. Квалитетен е за Македонска лига и слично, ама за репрезентација...тешко.

Аман бе шо го направивте Ристиќ,дава голови ама и промашува.Се сеќавам пред 2-3 години на градски од пет зицера не дади ни еден гол.

Разбирам и пристрасност и све, играше за Вардар ова она. Ама гледајте малку реално, да беше некој класа напаѓач ќе заминеше у подобар клуб.
Тоа дека играа секакви дрва у репрезентација е точно, ама ако мислимо да продолжимо со викање на такви играчи, тогаш не сум сигурен дали сакамо да идемо напред или назад.

Не, Ристиќ е поквалитетен во Кинеска лига што игра... Ја ти кажав, овој твојов добил шанса да игра, не се покажал. Филип не, и треба да ја добие. Нека игра малку, па ќе судиме отпосле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom