Дежурна Ординација! #2

B

Black Guard

Гостин
Значи си кога изгуби свест си паднал фронтално и си ја удрил аркадата.

После претпоставувам направиле Електро Енцефалограм:coffee:

И што покажа??

Дали меѓу другото си користел некои медикаменти има многу кои можат да бидат причина за несвест ситуација, дали беше добро наспан..што терапија препишаа докторите да пиеш после инцидентот и дали ова ти беше првпат.

Инаку баш под аркадата близу кај ушите се наоѓаат две меури полни со течност и во зависност од положбата на течноста ние се ориентираме,знаеме кога сме свртени кога гледаме нагоре а назад е малиот мозок и тој покрај низа функции има и удел во рамнотежата,кажи повеќе болката каква е,дали е накај вратот или погоре,дали тој дел е потопол, има ли потење дали додека имаш главоболки се појавува и проблем со рамнотежа или потење, пообјасни и ако не ти е тешко кажи од која височина удри на глава и дали Директно првен на главата се удри или имаше мала "амортизација??"

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
За сува-кашлица нешто ? Од грип бев болен за 1 недела ми помина,но кашлицата ми се врати повторно сирупи,чаеви не ми помогнаa ... :S
Мукоплант од Dr. Theiss (моја препорака) или Хербион од тегавец, не ти треба ни рецепт ни ништо. Добар ти е и фолкодинот, но јас сум за сируп на природна база, фолкодин во екстремни случаеви кога не сака да престане кашлицата со ништо.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Кај што ми беше отечено (под окото) ставав мраз за да ми спадне нормално .

Ама сега ми се направи како модрица темно тука кај што ми беше отечено .

Помош некако да исчезне побрзо ? - Да не одам ко претепан на училиште .

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Имам проблем со нозите посебно летно време кога сум повеќе физички активен ,се работи за грчеви на мускулите ,недоволно калциум ,премореност на нозите,се имам консултирано вака по форуми ама решение до сега не најдов . . . ?
Чудово ме дига од сон со ептен јака болка . . .

B

Black Guard

Гостин
Имам проблем со нозите посебно летно време кога сум повеќе физички активен ,се работи за грчеви на мускулите ,недоволно калциум ,премореност на нозите,се имам консултирано вака по форуми ама решение до сега не најдов . . . ?

Магнезиум Калциум+ цинк или остеовитал и Цинк исто е, а за болка ако те болат нозете кетопрофен но и не мора можеби ќе треба недела две додека се среди исто така и омега 3-6-0 не е на одмет за крвните садови т.е кардиоваскуларниот систем.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Може би звучело смешно, но сепак јас да прашам.
Дали има некој сапун против акни ?
Мислам што би делувал добро на лицето ?

Благодарам однапред.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Може би звучело смешно, но сепак јас да прашам.
Дали има некој сапун против акни ?
Мислам што би делувал добро на лицето ?

Благодарам однапред.
Пробај со Asso derm од Алкалоид, се фалат доста од него, или пак Doctors antiacne и двата ти се по околу 100 ден. Моја препорака Асо дерм не ја суши кожата како Докторсот
--- надополнето: 5 септември 2012 во 18:10 ---
Се сложувам погоре со советот што ти го дал Black Guard, но јас би ги изоставила Омегата од проста причина што уште е топло и не се препорачува да се пијат.
Значи Калциум+Магнезиум ќе ти заврши работа. И обавезно земи некој појак Магнезиум , на пример Магнезиум форте кесички од 300мг се доста ефикасни, ги произведува Pharmanova, или пак биоелектра шумливи таблети.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 18:14 ---
Кај што ми беше отечено (под окото) ставав мраз за да ми спадне нормално .

Ама сега ми се направи како модрица темно тука кај што ми беше отечено .

Помош некако да исчезне побрзо ? - Да не одам ко претепан на училиште .
Ако не ти е повредата претерано блиску до окото стави Хепатромбин маст или гел, ќе ти помине побрзо модрицата, но внимавај не смее да дојде до контакт со очите.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Магнезиум Калциум+ цинк или остеовитал и Цинк исто е, а за болка ако те болат нозете кетопрофен но и не мора можеби ќе треба недела две додека се среди исто така и омега 3-6-0 не е на одмет за крвните садови т.е кардиоваскуларниот систем.
Се сложувам погоре со советот што ти го дал Black Guard, но јас би ги изоставила Омегата од проста причина што уште е топло и не се препорачува да се пијат.
Значи Калциум+Магнезиум ќе ти заврши работа. И обавезно земи некој појак Магнезиум , на пример Магнезиум форте кесички од 300мг се доста ефикасни, ги произведува Pharmanova, или пак биоелектра шумливи таблети.
Остеовиталот ќе ми заврши работа ,така ? Фала за помошта дечки денес отидов и одма си земав од ова Остеовиталот :D

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Се работи за дијабетичар со пет години на инсулин новомикс со доза наутро 16, а навечер 10 единици. Пред три месеци падна во хипогликемична кома во ноќно спиење, и вечерната доза од 10 единици докторот ја отфрли.
По еден месец комата исто се повтори во спиење. Исто така и во наредниот месец во спиење со пролонгирана кома.
Пресекот на гликоз. хемоглобин е 5,7.
Нема проблем со циркулација. Има потешка ретинопатија. На нервно КТМ е уреден.
Со последната контрола инсулинот докторот го замени со пола таблета глибедал пред доручек.
Меѓутоа пак се случува да падне шеќерот.
Молам за совет како да се регулира шеќерот и воопшто дијагноза што се случува и кои мерки да се превземат.

B

Black Guard

Гостин
Зависат години,притисок а и кафе колку пие дали јаде шеќер(бел сахароза) или грозје хликоза-дедо ми пие глибедал и мака нема освен со срцето а и ако заборави да земе две дози по некоја слулајност го спасувам.

А можеби од инсулинот добил шок-треба многу проверки и крај на бел шеќер и алкохол-сано натрен за кафе и овошни шеќери,лимон портокал,банана(не сокови-имаат сахароза) значи чисто овошје.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Дај кажете некој лек,ме болат многу мускулите на вилицата(тие двата од страна)?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Чаре против пролив и болки во стомакот? Се напив smecta, но некако не помага и сеуште ординирам дневна-ВЦ од сношти. :confused:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Чаре против пролив и болки во стомакот? Се напив smecta, но некако не помага и сеуште ординирам дневна-ВЦ од сношти. :confused:
Линекс или ентерофурил, медицински јаглен, чај од нане и банани.
Warning: од медицинскиот јаглен ќе поцрни крајниот производ, да не се уплашиш, ќе се врати нормалната боја кога ќе прекинеш да го земаш.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Остеовиталот ќе ми заврши работа ,така ? Фала за помошта дечки денес отидов и одма си земав од ова Остеовиталот :D
Да ќе ти заврши работа Остеовиталот
--- надополнето: 6 септември 2012 во 15:28 ---
Линексот ништо нема да ти помогне штом смектата не ти помогнала Линексот и ентерофурилот па ич. Земи Селдиар капсули гарантирано одма ќе ти го допрат проливот

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Линексот ништо нема да ти помогне штом смектата не ти помогнала Линексот и ентерофурилот па ич. Земи Селдиар капсули гарантирано одма ќе ти го допрат проливот
За ова не треба рецепт?

Kajgana Shop

На врв Bottom