Македонска фудбалска репрезентација

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Да прашам случајно некој да не знае во кој хотел ќе престојуваат репрезентациите кога ќе дојдат во Скопје? Холидеј Ин или Палас?
Сместени се во Палас.

Еве ги последните денешни информации во врска со репрезентацијата објавени на ФФМ.

Еве некоја слика и видеа од првиот тренинг.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Кладилниците не сметаат за ауцајдери, за да победиме се движи од 10 до 12 коефциентот.

http://www.rezultati.com/utakmica/EqoKFJXB/#tecajevi;1x2-oklade;kraj-utakmice

а еве како сме ги играле последните натпревари пријателски и ние и хрватите. и меѓусебни дуели

http://www.rezultati.com/utakmica/EqoKFJXB/#omjer;all

Многу слаба реализација имаме, повеќе од еден гол не сме дале на 5 задњи натпревари. Али ако ништо друго ако не го рачунаме луксембург не сме ни примиле гол па ако не победиме и нерешено би било супер да одиграме на гости.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сменија прецедател сменија тренер има нов стадион, има промени во тимот на репрезентацијата редно е да тргнат работите. Не дека ќе се пласираме во Бразил ама трето-четврто место ќе биде успех па за следните квалификации во 2016 ќе има шанси со прошируањето.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
- Богатинов -​
- Ристовски - Грнчаров - Новески - Попов -​
- Демири - Шумуликоски - Тасевски -​
- Пандев - Ристиќ - Тричковски -​
Најдобро би било да излезе со овој тим, мислим дека моментално овие се најдобрите во репрезентација.​
Одбраната ни е океј, само да не се повредеше Тодоровски и ќе беше супер. Ипак е далеку поискусен од Стефан.​
Е сега кога би бил и Ѓуровски викнат, одлично би дошол место Демири или место Тасевски. Да се надеваме дека за наредните наптревари ќе биде повикан и супер Марио.​
Нападов според мене е одличен, и најдобриот напад кој сме го имале последниве неколку години. Како замени ги имаме Хасани, Трајковски, Ѓорѓиев, Ибраими...кои според мене сите имаат квалитет во иднина да бидат екстра напаѓачи (некои од нив крилни).​
Така да, со добра тактика и добро работење мислим дека оваа генерација може далеку повеќе од тоа што го гледавме до сега.​
п.с Не ми се веруе дека ми се врати до некаде надешта во нашава фудбалска репрезентација :D

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.149
Поени од реакции
4.033
- Богатинов -​
- Ристовски - Грнчаров - Новески - Попов -​
- Демири - Шумуликоски - Тасевски -​
- Пандев - Ристиќ - Тричковски -​
Одбраната ни е океј, само да не се повредеше Тодоровски и ќе беше супер. Ипак е далеку поискусен од Стефан.
И Ристовски е повреден, ни он не е во составот за натпреварите, Георгиевски ќе игра на таа позиција. Но реално гледано и да немаа повреди (ни Стефан, ни Тодоровски), Георгиевски пак ќе беше стартер во секој случај (тој ни е во моментов прв десен бек, Ристовски и Тодоровски се резерви за него), проблемот сега е што немаме резерва на клупата за во случај и он да се повреди, ама ваљда нема да бидеме до толку малер сите 3 десни бека да ни отпаднат ЛОЛ Веројатно во таков случај Лазевски ќе игра на таа позиција, или пак Мојсов/Шиков/Грнчаров...

Иначе 4-2-3-1 формација ќе играме...

B

Beck's

Гостин
Wales tri pati poskapa reprezentacija od Makedonija:eek: So timovi kako Belgija i Hrvatska crno i se pisi na Makedonija i na ovoj ciklus

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.517
Поени од реакции
9.370
ние сме најслаби во средината и тука ке ја губиме битката,одбраната и нападот можам некако да ја смислам, ама средината е поразителна, инаку според мена очекувам Белгија да биде прва.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.636
Me interesira koj e stavot na Komiti sega koga go nema Haralampie dali ke prodolzat so bojkot ili ke se vratat na tribina za vreme na natprevarite na Reprezentacijata?
Засега ставот е непроменет, пошто бојкотот не беше само ради Хари туку зарасди целата работа. Кога дојде Илчо скоро сите стари фацки останаа во ФФМ, така да не ми личеше ко да ќе менувме ставови. Али со тек на време се подобруваат работите, засега на зборови, ако видиме дека уште ќе местат, дека уште ќе играат тие што платиле а не тие што заслужиле и дека нема ништо да се вложува во лигата, ондак ставот нема сигурно да се промени... Во спортивно не гледам зошто не би се променил :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
И Ристовски е повреден, ни он не е во составот за натпреварите, Георгиевски ќе игра на таа позиција. Но реално гледано и да немаа повреди (ни Стефан, ни Тодоровски), Георгиевски пак ќе беше стартер во секој случај (тој ни е во моментов прв десен бек, Ристовски и Тодоровски се резерви за него), проблемот сега е што немаме резерва на клупата за во случај и он да се повреди, ама ваљда нема да бидеме до толку малер сите 3 десни бека да ни отпаднат ЛОЛ Веројатно во таков случај Лазевски ќе игра на таа позиција, или пак Мојсов/Шиков/Грнчаров...

Иначе 4-2-3-1 формација ќе играме...
Не знаев дека и он се повредил.
Иначе на некоја страна поназад прочитав еден член како тврди дека Стефан ќе одбиел да игра за У21, ама ете го префрлија во сениорска ама излезе дека уствари е повреден. Сигурно е ова дека е повреден, или се фолира нешто малиов?

Kajgana Shop

На врв Bottom