Фан Клуб: Рома

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.392
Поени од реакции
12.817
Ај кажи ми еден тим од Италија што ако им се повредат двајцата централни, имаат други двајца што ќе ги покријат и нема да се осети ? Многу чудна работа ...
Не мислев на двајцата ама ајде.Еве Јувентус:Келини,Бонучи,Барзаги,Лусио,Касерес;Интер: Ранокиа,Силвестер,Хуан,Самуел,Киву.Да не набројувам сега имаат и Наполи,Лацио,Фиорентина и Милан барем 3ца поискусни.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.950
Поени од реакции
8.860
Сер Алекс Фергусон: "Totti is an artist, a teacher, an architect of the ball. Undoubtedly the best player in Italian history, without detracting from other superstars such as Roberto Baggio"
(y)
--- надополнето: 3 септември 2012 во 18:44 ---
тргна возот .. Zemanlandia !!! :vozbud:

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Не мислев на двајцата ама ајде.Еве Јувентус:Келини,Бонучи,Барзаги,Лусио,Касерес;Интер: Ранокиа,Силвестер,Хуан,Самуел,Киву.Да не набројувам сега имаат и Наполи,Лацио,Фиорентина и Милан барем 3ца поискусни.
Па имаат и Рома играчи што можат да покријат. Не викам дека не треба уште еден најмалце, ама далеку од тоа дека сме слаби и дека ќе нема кој да покрие... Иначе што Лусио 40 години има, централни Келини и Бонучи само ...

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.392
Поени од реакции
12.817
Па имаат и Рома играчи што можат да покријат. Не викам дека не треба уште еден најмалце, ама далеку од тоа дека сме слаби и дека ќе нема кој да покрие... Иначе што Лусио 40 години има, централни Келини и Бонучи само ...
Ок да не ја тупиме,требаше да земат уште еден ЦД,мое мислење.

пс:Освалдо ке паузира еден натпревар или не

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.950
Поени од реакции
8.860
Најпрвин фала на искрените честитки посебно од фановите на Интер :)
Значи целосно сум изненаден(пријатно), пред утакмицата пишав што очекувам, многу работи одеа во прилог на Интер, такви беа околностите и бев голем песимист, не очекував дека толку брзо ќе се вратат по она што се случи на Олимпико, мислев сега на Сан Сиро ќе биде полошо, но ете фудбалерите лесно се решиа од притисокот уште на почетокот и почнаа да го играат она што го работеа цело лето и она што Земан го бара од нив, значи цела утакмица правеа добар пресинг, секој напад беше конкретен и опасен, трчаа 90мин, се виде последните 20мин која екипа е повеќе физички спремна истоти беше и со Катанија, но тогаш незнам зошто имаа грч во нозете, вајда прва утакмица и се по*раа пред домашната публика(овој проблем веќе нема да го имат) .. сепак покрај одличната партија сеуште не е постигнат посакуваниот ефект и посакуваната игра на Земан(тоа ќе дојде со тек на времето) и плус има уште еден проблем, а тоа е одбраната, не е лоша, но не е доволно добра, целата 4-ка од дефанзивци се движат заедно, одат на ризични офсајд замки пред самиот шеснаесетник, не се уште сигурни, Земан треба да е свесен за ова и да поработи на истото, со Јуве и Наполи на пример како би се сносила оваа одбрана ? .. значи да не летаме во облаци, не е се перфектно ...
како и да е, мене ме радува тоа што веќе има голем напредок од првата утакмица иако пред натпреварот кажав дека нема многу услови за напредок на оваа утакмица, туку добрата игра ќе дојде во 3-тото коло, сепак момците покажаа дека можат да играт добро и во тешки околности ..
за одбраната кажав дека не е нај нај, уште да споменам дека очекувам од Пирис подобра игра, дечкото сеуште не е опуштен како што треба ... е сега средниот ред ме изненади многу позитивно, почнавме со Де Роси и двајца млади играчи кои имаат по 21 година и до лани играа во Сериа Б, Флоренци како цел живот да играл во Рома, не видов трема и грч во нозете кај дечкото, тотално опуштен, го имаше насекаде и напред и назад, освен тоа што многу трча има и одлична техника, Таксидис веќе го имам фалено, а тој си продолжи со одличните партии и веќе го гледам како стартер заедно со Пјанич и Де Роси, момчето е 190цм и тежок повеќе од 80кг а е толку многу подвижен, колку само лесно и брзо се враќа во одбрана и како само добро ги дистрибуира топките за во напад и баш како што Земан сака по земја точни и прецизни, има голема техника и многу добар изработен шут, верувам дека ќе стане голем играч, Де Роси се повреди и влезе Маркињо и повторно бевме одлични, отсуството на Де Роси и не се примети Таксидис отиде да игра како деструктивец и беше вистински стуб пред одбраната, заедно со Флоренци одлично ја држеа средината, а Маркињо покажа дека имаме играч на клупа на кој би можеле секогаш да сметаме ..
за нападот имам малку страв дали всушност Дестро може да ги даде своите најдобри игри како крилен напаѓач ? Освалдо е во средина, но и на Дестро тоа е вистинската позиција, не дека беше лош по десната страна, ама незнам колку таму би можел да го покаже максимумот, по црвениот на Освалдо сега против Болоња ќе го видиме како централен напаѓач што ќе покаже, доколку изигра одлично, Земан ќе биде на слатки маки да избира помеѓу него и Освалдо кого да стави како класичен шпиц ...

Тоти .. што има да трошам зборови за Тоти, игра како да има 25 години, вистински професионалец, примремите ги помина на завидно ниво, порано беше подебел, сега е вистинска атлета, вчера цели 90мин не покажа слабост, трча 5 пати повеќе од Ламела(за овој сега не ми се збори баш), врши пресин, се враќа во дефанзива, алал му вера .. втората асистенција му беше ворлдклас !!!

еве ги головите, Освалдо мама миаа, ќе промаши некоја добра прилика но затоа ќе постигне некој еврогол

За крај само голема благодарност до господинот Зденек Земан, човекот кој ги врати фановите на Олимпико и човекот кој е највеќе заслужен што Рома живна по неколку години ... видвоте, прво коло на Олимпико имаше 55-60 000 гледачи и тоа со Катанија, вчера околу 3-4 000 гостински навивачи се слушаа на Меаца ... наредната со Болоња одекувам истотака да не бидеме под 45 000 иако противникот не е атрктивен, али на кого му е битно дали противникот е атркативен кога ние играме атрактивно и убаво :cool:

заборавив да споменам една лоша весто, Балца ќе биде отсутен 20-30 дена :( .. додека со Де Роси не е ништо страшно, ќе оди со репрезентацијата, за две недели ќе биде потполно нов ;)
--- надополнето: 4 септември 2012 во 03:55 ---
Браво момци! Честито победа, да ви се множат. Добра игра!
фала на честитиките :) .. имаш среќа што не сум многу креативен, а и не сум некој да ти даде некоја дебилна слика во фотошоп, затоа ти најдов фина фотографија од Тоти да си ја поносиш :cool:
повели :)
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/404117_10152059631785587_1173829202_n.jpg

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.326
Поени од реакции
3.396
Boom Shaka Lakka potpolno se soglasuvam so tvojot post pogore napisan....Bravo za trudot i za odvoenoto vreme...jas pak sekoas ova vreme vlagam i proveruvam sto ima sto nema i se gasnem oti epten mi se spie...Ali ce pocnem i ja povece da pisuvam bas ova me radue sto ja odrzuvame temava ! Bravo !

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.950
Поени од реакции
8.860
Boom Shaka Lakka potpolno se soglasuvam so tvojot post pogore napisan....Bravo za trudot i za odvoenoto vreme...jas pak sekoas ova vreme vlagam i proveruvam sto ima sto nema i se gasnem oti epten mi se spie...Ali ce pocnem i ja povece da pisuvam bas ova me radue sto ja odrzuvame temava ! Bravo !
друже јас сум тука секогаш, а ти пишувај си кога можеш, не е проблем тоа ;)
--- надополнето: 5 септември 2012 во 03:45 ---
на 4-ти Септември 1994 година Тоти го постигнал својот прв гол за Рома :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.950
Поени од реакции
8.860

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
еве кој сака да ги гледа младинциве играат суперкуп со младинците на интер:)
http://www.youtube.com/watch?v=yzO-p68iaOE&newstate=32fc6982c2abbf7d3ce3a4c9a41a637f
--- надополнето: 5 септември 2012 во 20:44 ---
веќе водиме со 0-1 Бумба стрелец на голот, овој е новајлија :)
од овие само лука, ричи,карбони и фредиани се стри мислам :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.950
Поени од реакции
8.860
од овие само лука, ричи,карбони и фредиани се стри мислам :)

Лука е нов играч од оваа година доведен за во примавера, другите што ги наброја се стари, а останатите ги нема, сите веќе играат по тимови во Сериа Б ;) .. ама ете и новите се добри :cool:
--- надополнето: 6 септември 2012 во 02:22 ---
Тргна возот за вас
ќе тргне и кај вас бе што му се нервираш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom