не сум сигурен дали можеш... до пред извесно време можеше ама дали сега може, незнам... јас мојата кола ја регистрирав 2-3 дена пред истек на регистрација, а датумот ми го ставија стариот... значи не ми го поместија датумот на регистразција за 2-3 дена прано него тој што си беше тој го ставија... нај убаво е да си појдеш и да си прашаш на технички кај што има службено лице од мвр да ти појасно дали може и ако може дали го мењаат датумот или пак стариот си останува...
и не би било лошо да пишеш тука после што си направил.. да се информира народ...
• Регистрацијата на возилото ни истекува на 6 јуни, а треба да патуваме во странство на 13 мај. Во тој случај зелениот картон до регистрација би важел само 3 недели.
Дали може возилото да се регистрира порано, на пр. 10 мај и тогаш да купиме зелен картон кој ќе важи 1 година т.е. до 10 мај 2013.
Поздрав, Лихнида
АМСМ: Возилото може да се регистрира порано, но датумот на регистрацијата ќе остане 6 јуни, а со тоа и важноста на зелениот картон. Тој е поврзан со важноста на полисата за автоодговорност и со датумот на регистрацијата. Зелениот картон е со важност до истекот на регистрацијата.
За поконкретна информација во врска со зелениот картон можете да се јавите во Националното биро за осигурување на телефон 02/ 3216-553.
Доколку имате потреба од дополнителни информации, ги очекуваме Вашите прашања на нашиот e-mail:
contact@amsmstp.mk или во контакт центарот на АМСМ на следниот телефон +389 (0)2 3181-181, а исто така можете да ја посетите нашата веб страница
www.amsm.mk.
---------------------
----------------------
Море педерско направено, мамата нивна, од секаде да грабнат.