Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Да ни се живи и здрави Сколси и дедо Ферги па за другото ќе си дојде време.И Велбек да дава голови, И Чича да дрибла и на Evra ќе му дојде време за на клупа :LOL:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Туф, туф фалење РВП :D... Не дај Боже да затаи 2-3 натпревара, кај ќе биде крајот во овој фан клуб, од плукање, колнење, пцуење... :icon_lol:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Туф, туф фалење РВП :D... Не дај Боже да затаи 2-3 натпревара, кај ќе биде крајот во овој фан клуб, од плукање, колнење, пцуење... :icon_lol:
Па некои одма од коа го промаши пеналот почнаа да плачат:D,а инаку што е класа класа е,не дека сеа е наш:),ама така е.

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Велбек е поинаков напаѓач, ако приметувате се враќа и во одбрана и цело време учествува во акцијата. Стави го Велбек да дреме напред и ќе видите дали ќе нема голови. Не е задачата на Велбек да дреме. Цело време се движи каде што е топката. Ферги сака да има 4 различни напаѓачи.Еве денес едно 4-5 топки ги одзеде ко ништо. Не може Велбек уште од 16 години да се истура од голови за резервите, Англичаните да му праќаат покани секој месец за да игра за Англија и сите менаџери во лигата да велат дека е одличен играч а да не чинел всушност.
Велбек= Бензема.......само шо на сметка на нивните малку повлечени задачи..не давет тие голој,туку Руни/РВП и Роналдо :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.556
Поени од реакции
66.189
Остајте го Велбек, не е уште влезен во онаа група на играчи што треба “да се бесат“ кога играме лошо...таа група засега се Евра, Керик, Фердинанд, Видиќ, Руни, Валенсија, Нани и уште некој...има уште тој фурни за јадење, млад е. Мене ми е мило што се форсира играч од нашата школа, рано е уште од него да очекуваме маестрални партии, решавање утакмици и сл. Има време за тоа. За тоа засега очекувајте од РВП и Руни ;)
Зашто Валенсија?
Не е негова кривица што се чекаше да влезе Сколс па да му даде саглам топка за нафрлување ...
Или заборави дека он му асистираше на Ван Перси за првиот гол, и дека го проигра нафрлувањето на Рафаел за вториот гол?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Ryan Giggs

Гигсу, Фергусон се слуша. :)

Значи вака, Бербатов беше гол играч (беше прв стрелец во ПЛ) кој го носеше Манчестер Јунајтед на плеќи,а исто така до него постигнуваше голови и Чичарито, + вториов е малце лимитиран фудбалер,единствено е добар во своето поле,а негово поле е 16тик.
После некое време и двајцата се преселија на клупа што значи Фергусон сакаше поуниверзални фудбалери.Сака повеќе играње со топка,а тоа го доби во Велбек којшто е универзалец заразлика од Чичарито.Велбек е еден од најперспективните млади фудбалери не за џабе ужива голема слобода од страна на Фергусон.

Посакуваш гол играч, па еве го ван Перси. И самиот Фергусон рече дека со ангажирањето на ван Перси ќе се подобри нашата гол-разлика.ван Перси беше прв стрелец во ПЛ,а Руни втор што значи имаме двајца голгетери.Штета што се повреди Руни.
Еве до сега ван Перси постига 4 гола на 3 натпревари,од кои самиот ни ја донесе победата на последнава утакмица. Навистина импресивно изигра досега што значи ќе очекуваме уште голови од него.
Дали ти мислиш дека ќе може Перси секоја утакмица да постигнува по 3 гола за а не спасува ? Не е точно дека Бербатови и чикарито ги седна на клупа заради тоа што барал подруг тип на играч од нив ... па да го седиш на клупа најдобриот стрелец во премиер лига за да го форсираш Велбек незнам ... мене ми изгледа дека е само форсирање на уште еден англиски играч ништо повеќе !!! Или па дискусијава е "му здосади на ферги од голови па внесе играч кој нема да дава воопшто за да се мачиме со секоја екипа за победа "

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.767
Зашто Валенсија?
Не е негова кривица што се чекаше да влезе Сколс па да му даде саглам топка за нафрлување ...
Или заборави дека он му асистираше на Ван Перси за првиот гол, и дека го проигра нафрлувањето на Рафаел за вториот гол?
Сака да каже демек од Валенсија треба да се очекува игри на ниво... Дека е во таа појаката група на фудбалери.. :)

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/alex-ferguson-challenges-danny-welbeck-to-score-20-goals-next-season-7959844.html

Велбек е играч кој треба да постигнува по 20 гола во сезона. Очигледно е дека Англичаните го преценуваат и очекуват многу повеќе од колку што тој може да направи а на крајот ке заврши како Керол кој исто така беше преценет.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Велбек е играч кој треба да постигнува по 20 гола во сезона.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: Ако Велбек даде 20 гола тогаш Перси Руни и Чикарито ќе дадат севкупно 150 (y)

ке заврши како Керол кој исто така беше преценет.
Ова е многу поверојатно , зашто го имаш во тебе или го немаш ... не може да го чека некој 5 години да созрева во прва постава само за да "проигрува" !!! :cool:

Него слушам CR бил несреќен во Реал , нека го пратат на позајмица ако не , се гледа дека е носталгично детето :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.347
Велбек= Бензема.......
Бензема за Велбек е Бензема, одамна искален и проверен играч, овој нашиов освен што има самодоверба и по некој шут, ништо повеќе.

2

~2A

Гостин
Дали ти мислиш дека ќе може Перси секоја утакмица да постигнува по 3 гола за а не спасува ? Не е точно дека Бербатови и чикарито ги седна на клупа заради тоа што барал подруг тип на играч од нив ... па да го седиш на клупа најдобриот стрелец во премиер лига за да го форсираш Велбек незнам ... мене ми изгледа дека е само форсирање на уште еден англиски играч ништо повеќе !!! Или па дискусијава е "му здосади на ферги од голови па внесе играч кој нема да дава воопшто за да се мачиме со секоја екипа за победа "

Пак ќе треба да пишувам едно исто... не го читаш докрај тоа што сум го напишал.
Фергусон сака да има повеќе разновидни фудбалери во на своја клупа.Преферира универзалци пред оние напаѓачи кои што се само во 16тик,а такви се Руни,ван Перси и Велбек заразлика од Чичарито.
Не не спасува ван Перси,негова работа е да постигнува што повеќе голови,веќе е фудбалр во поодминати години што треба и да ја превзема одговорноста во свои раце.
За мене лично Перси е класа напаѓач кој минатата сезона го докажа во Арсенал,а сега пополека и во Манчестер Јунајтед. При промаршен пенал и 100% шанса за гол, психички да остани стабилен,а притоа тимот да му донеси 3 бода,алал да му е.Штета што се повреди Руни колку само би биле добар тандем.

Велбек е сеуште млад фудбалер кој што сеуште нема мадиња за да превзема одговорност во свои раце.Тоа е смешно што си го замислил дека го форсираат оти е англичанец.Како прво Фергусон е од Шкотска, како второ Бекам го шутна од "куропецање",а нели е англичанец и од школата на Манчестер Јунајтед. Како прави смена на генерации, браќата Невил , О'шеј , Браун и други играчи кои што биле англичани и кога веќе Фергусон престанува да смета на нив ги менува со други фудбалери.Ги продаде Гибсон,О'шеј и Браун, ги форсираше Рафаел, Џонс , Клеверли..
Додека Фергусон смета на Велбек, јас лично сметам дека е корисен за тимот!

Член од
19 ноември 2009
Мислења
101
Поени од реакции
31
За среќа Фергусон "мушки" ја заврши утакмицата со 4-4-2. Можеби е и паметно тактички ова да се почне со 4-2-3-1 и ако треба голови кога е повлечен противникот да се смени у 4-4-2. Сколс баш во вакви ситуации е најдобар, кога нашата задна линија е високо и имаме доминација, па не би ме чудело ова да биде стандарден план Б за нас. Со таквата доминација при крајот на натпреварот се гледаше гол од авион.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Пак ќе треба да пишувам едно исто... не го читаш докрај тоа што сум го напишал.
Фергусон сака да има повеќе разновидни фудбалери во на своја клупа.Преферира универзалци пред оние напаѓачи кои што се само во 16тик,а такви се Руни,ван Перси и Велбек заразлика од Чичарито.
Не не спасува ван Перси,негова работа е да постигнува што повеќе голови,веќе е фудбалр во поодминати години што треба и да ја превзема одговорноста во свои раце.
За мене лично Перси е класа напаѓач кој минатата сезона го докажа во Арсенал,а сега пополека и во Манчестер Јунајтед. При промаршен пенал и 100% шанса за гол, психички да остани стабилен,а притоа тимот да му донеси 3 бода,алал да му е.Штета што се повреди Руни колку само би биле добар тандем.

Велбек е сеуште млад фудбалер кој што сеуште нема мадиња за да превзема одговорност во свои раце.Тоа е смешно што си го замислил дека го форсираат оти е англичанец.Како прво Фергусон е од Шкотска, како второ Бекам го шутна од "куропецање",а нели е англичанец и од школата на Манчестер Јунајтед. Како прави смена на генерации, браќата Невил , О'шеј , Браун и други играчи кои што биле англичани и кога веќе Фергусон престанува да смета на нив ги менува со други фудбалери.Ги продаде Гибсон,О'шеј и Браун, ги форсираше Рафаел, Џонс , Клеверли..
Додека Фергусон смета на Велбек, јас лично сметам дека е корисен за тимот![/quoteѓ
Велбек е добар само доколку водиме 3-0 па да влага како замена за да одмори играч .. а да ми стои он мене 70 минути на терен за да подава додека резултат е 0-0 против екипи како КК Кожув not a chance . Еве ако е толку добар нека игра на место ан перси во лига шампиони па да видиме автоматски дали ќе завршиме први или последни !!!
Што е толку разлика помеѓу Македа и Велбек ? Па зар Македа не може да даде 10 гола на 37 изиграни натпревари ? Колку шанси доби Македа една ? Изигра 5 натпревари и го шутнаа ... велбек дрво дрвосано со x 10 поголема минутажа од Чикарито имаше помалце голови !!!

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Бензема за Велбек е Бензема, одамна искален и проверен играч, овој нашиов освен што има самодоверба и по некој шут, ништо повеќе.
3 години се разлика,не се малку години во прашање.Фактички,тој е уште дете.Од 24 години,веќе мојт да се коментират дали е готов играч,или пропали талент :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Зашто Валенсија?
Не не...не се однесуваше списокот конкретно за овој натпревар, мислев општо за во иднина...играчите кои се постари и имаат повеќе натпревари во нозете се тие од кои се бара најмногу, посебно одговорноста кога нема да играме добро...

Kajgana Shop

На врв Bottom