ПОследново малово што авионче е ?Најголеми импресии до сега од Еурофајтерот и Спартанот
Utva
ПОследново малово што авионче е ?Најголеми импресии до сега од Еурофајтерот и Спартанот
Utva
Утва Кобац тренинг авионПОследново малово што авионче е ?
Немам инфо дали некој од нив воопшо има титаниумски оклоп,споредбено со су-25 нелиНајголеми импресии оставија еурофајтер и миг 29м2. Грипенот не толку.За него некои кажуваа на форумот дека имал најниски трошоци за одржување а испадна дека не било така пр. Унгарија купила неколку и сега сака да ги продаде, оти нема пари за одржување.
П.С Не ја гледав до крај претставата,имаше ли некој сухој како и борбени хеликоптери?
Btw Кобац е нула во споредба со јак -130
Еурофајтерот убива
Тоа многу добро годинава го дознаа пилотите на Ф-22 на redflag)Еурофајтерот убива
Средства никако испод 350-400 милиони, модернизирање на сухоите и набавка на ПВО-ПВО- е есенцијално С-300ПМУ 2 може да се комбинира со Хавк-от(кој има пресретнато балистичка ракета иако не е дизајниран за таа намена) или патриот ама 3-ка рамна на С-300(но има негативност треба повеќе време за да се активира а С-300 за 508 минути е потполно оперативен) понатаму имаме СА-13, може и Тунгуска дефинитивно, и по некој украински ОПЛОТ или М-84 со ЕРА.Како што имаше стрнски пилоти со нивни авиони ,замислете и нашите пилоти со су-25 ките да летаа ке идев до таму само за да ги гледав и снимам
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:40 ---
Што мислите на нашава авијација што и фали ???
На википедија не се точни информациите..Не кажуваат што е модернизирано..Мислам дека за нашава земја имаме топ авијација..Хеликоптерите се модернизирани,и лесно елиминираат чудни суштества со бели капи..За други закани поголеми,не се ни секирам..Има Македонија партнери што и чуваат грб..Како што имаше стрнски пилоти со нивни авиони ,замислете и нашите пилоти со су-25 ките да летаа ке идев до таму само за да ги гледав и снимам
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:40 ---
Што мислите на нашава авијација што и фали ???
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:42 ---
Ова е се что имаме
AircraftPhotoOriginTypeVersionsIn serviceNotes
Antonov An-2Poland utility An-2R 1 Used in the VIP Transport squadron as well as for paratroopers training
Zlin Z 242LCzech Republic trainer Z 242L 5
Zlin Z 143LCzech Republic trainer Z 143L 1
Mil Mi-24Soviet Union attack helicopter Mi-24V 8
Bell UH-1H IroquoisUnited States utility helicopter UH-1H 2
Mil Mi-8Soviet Union transport helicopter Mi-8MT
Mi-17 4
2
[edit]Withdrawn aircraft
AircraftPhotoOriginTypeVersionsNumber of operated aircraft
Sukhoi Su-25Soviet Union attack Su-25
Su-25UB 4
Lola Utva 66Yugoslavia trainer V-51 1
Lola Utva 75Yugoslavia trainer V-53 4
Кокпитот на секој тајфун посебно е дизајниран за анатомски да одговара на пилотот кој шо го вози,пред да го произведат земаат мерки од пилотот.Исто така и кацигата.Кокпитот на еурофајтер
чудни суштества со бели капи хахахах луд сиНа википедија не се точни информациите..Не кажуваат што е модернизирано..Мислам дека за нашава земја имаме топ авијација..Хеликоптерите се модернизирани,и лесно елиминираат чудни суштества со бели капи..За други закани поголеми,не се ни секирам..Има Македонија партнери што и чуваат грб..
Кокпитот на секој тајфун посебно е дизајниран за анатомски да одговара на пилотот кој шо го вози,пред да го произведат земаат мерки од пилотот.Исто така и кацигата.
Ѕверски авион во секоја смисла. Она шо е ферари кај автомобилите е еурофајтер кај авионите